Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

kvalitní satelitní koaxial

Jaky by jste doporučili nad 20m koaxial natahlej venku zvysle na přijem hd programu ze satelitu.Mam vyhlidlej tenhle http://www.eagle-cable.cz/index.php?pg=produkty&cat=2&item=106.Dík za vaše názory a zkušenosti.

python
Registrace: 2/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: kvalitní satelitní koaxial

u 20 metru je to více méně jedno pro 200 metru bych použil belden

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

mně se líbí tenhle, vypadá fakt skvěle. asi ho objednám, docela mě zajímá, jestli zaznamenám aspoň minimální zlepšení na 20 metrech oproti obyčejnýmu
www.tvdigitalne.cz/koaxialni-kabel-nordix-cm-402-cu.html

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Pokud bych mel volit koax pro uvedenou aplikaci,pak rozumne znackovy s plastem cerny PE- napr.BELDEN H125Al/Black PE.Cena se pohybuje okolo cca 12,-Kc/m a puzivaji se konektory "5,1".Je zajimave,ze vsechny mozne i nemozne shopy nedaji presny katalogovy udaj vyrobce u "utlum stinenim".

hdpe
Registrace: 11/2007

...presne tak, na 20 metrov netreba nič extra. Pre malé vzdialenosti používam klasický napr. RG 6 KHC21
Ak je to viac metrov,tak väčšinou Nordix CM401 /aj 402 a 407 mám odskúšané/-všetky 3 sú excelentné.

PS: Na príjem HD programu nezabudni pýtať HD koax :laughing:

Satmaster-RM Dishes: 120cm FE,80cm AL Emme Esse, 60cm Philips UPC, Polarmount,Motor 10" Strong,Diseqc positioner-Vbox II Receivers:SkyStar2,Strong 4355, Humax CI 5100, Opticum 7100CX, AB IPBOX 200s,3x DM 500s, DM800HD,Pace Mrd 960+, Nextwave EX300

Satmaster
Registrace: 5/2005

to je jasný, že tabulka vlivu na příjem slabších signálů vypadá takhle:
1. parabola
2. LNB
3. tuner resívru
4. kabel
...ale proč si nedopřát pár metrů kvalitního kabelu, moc to nestojí a třeba i potom delší dobu vydrží.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Pokud má být natažen venku, tak bych dal důraz na to, aby vrchní plášt byl z PE.
Pochopitelně kvuli zvýšené odolnosti proti povětrnostním vlivům a UV záření.
Cavel, Belden, eventuelně Nordix, tady nemůžeš šlápnout vedle.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nazvy jako HD koax, HD konvertor,HD parabola, HD f konektor jsou chytaky na totalni blbce :(

kacenkin
Registrace: 1/2007

Jako prodejce koaxiálních kabelů a jako montážník doporučuji buď Belden nebo Nordix oba sou velmi kvalitní ale osobně mě to více táhne k Nordixu CM402AL než k Belden H121AL... Nordix má lepší opletení a o něco lepší útlum. Ale jak píše hdpe u venkovní instalace bych volil buď H125CU (PE) nebo Nordix 407CU (PE) zase má Nordix o něco lepší útlum a krytí opletením, ale sou velmi podobné a tudyž volba je jen na Vás ani u jednoho výrobce neuděláte chybu.

bryketa
Registrace: 11/2009

Nevim proc pisete ze neni potreba nic extra. Je to kravina a zcela zbytecne reseni cehokoliv, nebot i velmi kvalitni sat koax nebude stat vic nez 20Kc/m a to je cele 400Kc. Ma doprcic cenu to resit ???
Res Belden - Cavel - Nordix a basta

J a
Registrace: 7/2005

přesně. akorát jedinej problém, že ten hnuj EMOS CB 100 mají na každém rohu v krámě po kilometrech přímo na skladě a ty kvalitní kabely se musí objednat přes net.

vortimond

Mám celou instalaci ( paraboly a kabely ) od roku 1995 ! V roce 2000 jsem pouze vyměnil analogový přijímač za digitální, relé za DiseqC a přidal další parobolu s twin LNB ! Venku je cca. 25 metrů původního kabelu a pořád to funguje bez problémů !

Tondach
Registrace: 3/2004

Zeptam se ja mam AB RG 6U myslite ze je dobry?

anton
Registrace: 2/2007

Objednat ho musíš, to je fakt.
Cavel objednam v Inkatu po mailu a druhý den mi ho kurýr přiveze až před barák zadarmo.
Pro Nordixe si přijedu ke kamarádum do budějovické prodejny kdykoliv a ještě mi udělaji kafe...
Belden maji v každém velkoskladu elektro, po Budějovicích je takových skladů nejmíň pět...
Sehnat kvalitní kabel, neni ani na jihočeském venkově žádný problem.

On Air!

Saxon

re:Anton

Pokud to měl být vtip tak dobrý... co chceš říct o kabelu co stojí pod 1,5Kč/m :))

bryketa

tondach

Jenže když natáhneš venkem po jižní straně baráku nějakej šmejd kabel z Baumaxu a spol. za tři kačky/metr, tak mi věř, že ho za tři roky vezmeš do ruky, párkrát s ním pohneš a v ruce Ti zůstane akorát střední měděná žíla.
Vše ostatní se rozdrolí jako strouhanka...

On Air!

Saxon

saxon

"akorát střední měděná žíla" kdyby aspoň měděná...

bryketa

Synci,delal jsem motorickou instalaci,kde zakaznik natahnul cca 25m koaxu z PLR.Kontrolni otazka:myslite,ze se motor rozjel? "B" je spravne-nerozjel (tedy az po vymene kabelu)

hdpe
Registrace: 11/2007

Ani ta stredna

medena neostane pretoze je len pomedena ( koax ala Poland )

Ylva
Registrace: 1/2006

saxon: docela by ses divil , jak sou v baumaxech aspol drahy komponenty. Fkova spojka 4petky atd.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

A proč by nebyli, když ja tam někteří blbci kupujou?
;)

V Baumaxu si kupuju akorát grilovaný kuře, když maji nějakou akci před obchoďákem. Vezmu to kolegum do práce, at se máme dobře. ;)

On Air!

Saxon

Nedavno tu ty nizke ceny za sat. techniku VELMI pekne popsal Zorbas. S tim se neda nez souhlasit. A resit koax, polozku na cele instalaci zcela zanedbatelnou ??

J a
Registrace: 7/2005

vortimond

Prosim tě dej vědět jak jsi dopad když koupiš nordix 402cu.Ten jak se mně zamlouva je asi zbytěčně drahý.Není lepší 3x nebo 4x stínění když potáhnu 2x kabel spojenej nahoru na střechu kvůli vzájemnému rušení?Zatím dík za reakce.

python
Registrace: 2/2010

jo, já koupím ten nordix a potom dám vědět, jestli jsem zaznamenal aspoň nepatrný zlepšení na nejslabších signálech oproti RG-6U

vortimond

Ako montaznik mozem doporucit tento koax. kabel : VUKI VCCKY 75-4,8, z niekolko rocnej praxe overeny kabel bez kompromisov. Link na vyrobcu http://www.vuki.sk/produkty/vccky-75-26-vccky-75-37-vccky-75-48-vccky-n-75-48-vcckd-75-48 neviem ako to je ale s predajom v maloobchodnej sieti, pretoze ja ho nakupujem priamo od vyrobcu

erikpp
Registrace: 7/2008

re:

pánové a co Technisat,stojí metr 15kč VOC.Jako kabel ven nemá chybu R^

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra