Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Citlivost DVB-T Boxů

Můžete mi někdo z vlastních zkušeností dát tip na tuner z výbornou citlivostí? Musí se na Tuneru dát nahrát aspon naFLASH.Cena není podstatná.Měl jsem 3 tunery a nejlépe co do citlivosti vycházel SCHVAIGER ale ten byl bez možnosti záznamu.díky za váš čas ahoj J.

jarik
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Citlivost DVB-T Boxů

kuli testům jsem pořídil citlivý dvbt s PVR a je to Optex 8840 jednotuner.Výborný obraz,výborný zvuk ,citlivost vinikající.Dá se sehnat na www.kasa.cz
1100kč s dph

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

jen pro porovnání: tam kde jakš takš hraje bez výrazných sekání Optex,tam vůbec nehraje Sencor za 899 z Tesca.

cb21

CB21 díky moc za tip ahoj J. Z č.Bu-

jarik

Schwaiger v žádném případě nedoporučuji do míst s velkou pravděpodobností výskytu pre-echa.
Podle mých zkušeností ideální STB asi ani neexistuje a vždy se testovaný STB dá zařadit do jedné z těchto třech kategorií:

a) citlivý tuner na slabé signály, špatná odolnost proti pre-echu

b) málo citlivý tuner na slabé signály, výborná odolnost proti pre-echu

c) málo citlivý tuner na slabé signály a ještě navíc špatná odolnost proti pre-echu.

No a samozřejmě hromada dalších hybridních mezistavů, ale zatím jsem nenašel přijímač, který by měl výborné parametry jak co do citlivosti tuneru, tak i co do odolnosti proti pre-echu. A popravdě řečeno, už ho ani nehledám. Jsem spokojen s velmi uspokojivým doplňkovým tunerem Philips v DM8000.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

D2MAC Díky za info. Je mi jasné že tyto vstupní parametry jsou všechno kompromis.Mě se ten schvaiger jevil nejlépe akorát se na to nedá dělat záznam.Já používám SAT aDVD ale když jsem mimo tak žena zvládne max.DVB-T (REC) ahoj J.

jarik

mne sa osvedcil lacny usb klucik z ebay, chipset afatech9015, o dost citlivejsi ako standardne STB ktore som skusal, podpora MCE, nahravanie v pohode. Len je to k PC, neviem, ci ti to bude vyhovovat

linomnc
Registrace: 12/2009

Já mám docela dobré zkušenosti s citlivostí přijímače MAXIMUM T-1300 DVB-T cena je kolem 3k ale je to HD přijímač s mpeg4 PVR ready - pokud máš možnost chytat Poláky, nebo zkušební mux4 je to dobrá volba.

Hujer
Registrace: 4/2004

@Hujer

ma české znaky v EPG ? dík za info

miku
Registrace: 10/2007

V základním EPG, které se zobrazí při přepínání kanálů je EPG s českými znaky. V podrobném popisu vysílaného programu se české znaky nezobrazují korektně.

Hujer
Registrace: 4/2004

D2MAC

máš pravdu,to je podobné i u vysílaček a rádií,ale dá se to trochu kompenzovat když je silnější signál,menší anténou.Pokud je signál horší,pak umístit anténu tak,aby byly odstíněny ostatní nežádoucí signály,co mohou působit tebou zminované problémy..

cb21

D2mac

prosím tě o radu,na poláka mám staré síto,panasonic px80 vcelku dobře hraje/q60 s50/,nový optibox aligator samá kostka,/q55 s47/,zkusil jsem přehodit IVO z colorky,ale hned za přístroj,a nic/vím,že má být co nejblíž antény/,mohlo by pomoct,vrátit tam starý pol. zesák,v dubnu poláci zpouštějí mpeg4-takže nová anténa až k tomu.DĚKUJI.

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Po testech se mi zdá že DI BOX T22 vyhrává. Tam kde většina tunerů podlehla tenhle pořád hraje.

Modřina
Registrace: 1/2006

Téma: Citlivost DVB-T Boxů

Technisat

emtech
Registrace: 9/2006

@Spyko

zkoušet můžeš všechno, ale pokud nechceš plýtvat časem a námahou tak jako první vraž IVO (jednostupňový) co nejblíž za anténu a pokud to nepomůže, tak budeš muset řešit samotnou anténu. Ostatní pokusy se zes. budou jen ztrátou času...
PS. Máš srovnání toho problematického příjmu i s jiným STB než aligator a PDP px80 ? O jaký Mux se jedná?
Mohu poprosit ještě o bližší info ke spuštění těch poláků v dubnu? Co by se mělo rozjet? Pojede něco z Katowic?
Díky*

lance
Registrace: 10/2008

Katowice

se mají rozjet až v poslední serii/9.2011/,blbne mi Skrzyczne 38 k,ale rozkopu a vyměním za colorku až v dubnu,s tím IVO to zkusím,zatím mpeg2-tvp1,2,info,sport,od dubna mpeg4-polský 1mux-7 kanálů/ovšem je tam neskutečný bordel,takže ???/,emitel nechce pustit ani TVP HD sport,ikdyž to ze Skry.už chvíli loni jelo,požijeme-uvidíme! :8)

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

To : lance.
IVO nikdy, je to šmejd. Jedině Teroz. Blíže na konkurenčním webu. ;)

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra