Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Kvalita SD na HDTV

U velkoplošných TV je podstatná i kvalita pořadů v SD. Jaké máte vlastní zkušenosti?
Porovnávali jste a který HDTV vyniká?

Frantafan
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita SD na HDTV

aaa..zase někdo kdo chce rozpoutat diskuzi LCD x Plasma.
Že vás to furt baví.

šibal
Registrace: 8/2009

ne, on chce vědět, kterej HDTV resívr má nejlepší obraz na SD programech

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Podla relacie Test Magazin, ktora bezala 7.2.2010 na STV najlepsi resívr je Denon AVR-1910
link na video:
http://stv.livetv.sk/tvarchive//video/video.html?video=49584

funtomas

No, já mám AZboxHD a jsem s kvalitou presentace SD programů spokojen.

šibal
Registrace: 8/2009

vantage překvapivě nic moc. ale po degradaci firmware na starou verzi 2.44.010 se už skoro vyrovná homecastovi, kterýho jsem měl předtím. ale jenom skoro

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Optibox aligátor,před tím mascom 1110,minim.pro optibox.

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Tak já mám 14 dní Technisat HD8-SX a používám i na SD kanály výstup 1080i na HD Ready plazmu Panasonic. Oproti předchozímu Topfieldu 7700HSCI se mi zdá obraz na Technisatu jednoznačně lepší.

jirka67

Taky mám nastavený výstup ze satu Mascom 5300HDCI-PVR v rozlišení 1080i na plazmu Pan TX-P42S8E a obraz velice pěkný.

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006

Nějak

moc nechápu,že pošlu do TV HD ready SD signál uměle dopočítaný satelitním přístrojem na 1080i a TV si to musí hodit zase dolu do svého rozlišení a je to najednou lepší?To jako ten Topfield má tak hrozný SD obraz?

hobo
Registrace: 1/2007

Mám to jako jirka67 - musí u nás to SD pouštět jako Něnci.

CES
Registrace: 4/2007

No moc nepřemýšlím o tom, jak se co dopočítává. prostě ten obraz SD kanálů s výstupem 1080i na HR Ready je pro mě subjektivně lepší než když pošlu do televize 576i (nebo tak nějak, jestli jsem to nesplet). Ale je to subjektivní - ten obraz je takový jemnější přirozenější. I když by se možná mohl někopmu zdát méně ostrý, ale zase mám ostrost na TV nastavenou nejvíc. Ten Topfield nebyl špatný, ale tam se mi to u SD kanálů zdálo stejný (jak výstup 1080i, tak 576i). Jediné subjektivní zlepšení SD kanálů je výstup na Technisatu 1080i, tak to takhle prostě používám.

jirka67

Já mám TOPFIELDa 7700 HSCI a telku SONY FULL HD propojený přes HDMI a zjistil jsem,že hodně záleží co ti do toho sat. přijímače pošlou z družice.Někdy je ze studia lepší SD než některý pořad v HD.A o rozdílu jednotlivejch tel. stanic netřeba psát.

Dasty
Registrace: 9/2009

Téma: Kvalita SD na HDTV

Obraz v HD je obecně kvalitnější (logicky) než SD. Ale pokud mám HDTV přístroj který dobře zvládá Upscaling, je evidentní zlepšení obrazu SD oproti přístrojům SDTV. To mi asi potvrdí každý, kdo má oba přístroje a tak může porovnat.
Dám příklad: Německá stanice ZDF nebo ARD vysílá i SD v takové kvalitě, že na HDTV přístroji jen obtížně zjistíte rozdíl. Toto bylo nakonec několikráte konstatováno u u některých recenzovaných přístrojů na Digizóně.

Frantafan

Otázka je ale položena takto:
Který HDTV přijímač umí SD lépe? To bude asi zajímat zájemce o nový přístroj HDTV.
V diskuzích zaznělo, že např. Octagon SF 918 HD má vynikající kvalitu obrazu HD i SD ve srovnání a Ariva 200 HD.
Nic proti Fergusonům nemám, např ARIVA HD combo má dle recenze rovněž vynikající HD i SD (což mohu potvrdit, neb jsem toto combo soukromě testoval) ale má "nemožné" OSD.
Na SATDIGITALNĚ ze stejného hlediska porovnávají nový HDTV Dreamsky 9300 a ARIVA 200 HD. Cituji:
"Mal som tieto prijímače vedľa seba - naschvál som ich zapojil kôli jednému ktorý si Arivu kúpil a chcel vidieť rozdiel v obraze a po asi pol hodinovom sledovaní bolo jasné že chudiatko Ariva je low-endový prijímač. Dreamsky 9300 má tak fantastický obraz až je to neuveriteľné."
Tak o této problematice jsem založil toto téma.
Pochopitelně je třeba porovnávat porovnatelné (stejná TV, připojení HDMI, stejná stanice ve stejnou dobu - nejlépe sportovní pořad. A pozor, výsledky hodnocení jsou pouze subjektivní.

Frantafan

Aligátor

na pan.42px80 vypínám redukce šumu,přepočet i správu barev,alika nastavuji na 720p,protože dle mých očí se nastavení mezi sebou kouše,obraz je hladší,1080i už je na HD obraz.moc!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

jde o seřízení obrazu

Mám doma (pouze) plasmu 127 cm Samsung HD ready 1368x768. Porovnával jsem na ni Technisat HD S2, Technisat H8, Ariva 100, Vantage 1100S, Topfield 7700 - všechno přes HDMI. Nejlepší dojem jsem měl z Technisatu HDS2, kde je možnost nastavit "rozšířenou oblast" barev. Všechny přijímače na mě působily stejně ostrým obrazem, nenašel jsem rozmazání hran u žádného. Rozdíl byl pouze v barevnosti a dalších parametrech. Nejmenší barevný kontrast měl Vantage. Ariva působila po zapnutí poněkud tmavě, avšak má jednu výraznou přednost, výstupní obraz se dá nastavit, co do jasu, kontrastu a barevného kontrastu. To žádný jiný přijímač nenabízí. Podle mého názoru při provozu přes HDMI je zapotřebí nastavit televizor na optimum pro provoz s konkrétním přijímačem. Nedostatky výstupního signálu - pokud se týká jasu, kontrastu a barevného kontrastu z přijímače - se dají vyrovnat televizorem. Ostrost již nedávám na maximum. Sednu si blízko obrazovky a dívám se na hranu písmena nebo loga, ostrost dávám tak, aby hrana písmena nebo loga byla co nejpřesnější nikoliv dvojitá s bílou a černou konturou. Za podmínky individuálního seřízení televizoru se mi zdají rozdíly v kvalitě obrazu malé. Je to však pouze můj subjektivní dojem nepodložený fotografiemi ani speciálními mšřeními.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Gratuluji. Čekal jsem, kdo přijde s tímto názorem. Mám TV Philips 42PF5331 plazma 42" (107 cm) a na seřízení obrazu hodně záleží a není pro každý STB stejné. Pokud tedy používáte 2 různé přístroje, je výhodou možnost "doštelovat" obraz na STB, jako to umí např. ARIVA 200 HD. Nicméně rozdíly mezi jednotlivými výrobci a modely asi budou. Pokud je ale mizerný vstup př. D*** TV, pak je lepší rozlišení snížit viz. příspěvek Aligátor.

Frantafan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra