![]() |
|
Nakupujte u odborníkůChoděj mi mailové nabídky od významných prodejců satelitní techniky. Žasnu, co nabízejí SD krámů _ ztrácí se rozdíl mezi nákupy v Lídlu, Globusu, či u odborné firmy. Je to smutné. :scared: |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůa co my s tym ako ? ci zase nedelna chvilka poezie alias vyplakavanie jedneho pepa z depa ?.no ved si nastav antispúam filter a je po probleme.. skoda ze tu na parabole nie je nieco take Lenivosť je matka núdze.
|
Vlado Fogo
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůAno, ani kolikrát nevim, kde seberou moji adresu.Už jsem i několikrát odpověl, at mě okamžitě vyřadí ze svých registrů. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůprave na to je dobry kaspersky internet security, zadas *@jeho mail a vsetky emaily z jeho domeny prestanu chodit@Nervoš ak si monter tak urcite aj vidis ake kramy si ludia dokazu nakupit a ver mi ze 80 % ludi dnes nehlada kvalitu ale ide aj za cenou a preto sa necuduj ze ponuka predajcov je taka aka je Lenivosť je matka núdze.
|
Vlado Fogo
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 512 |
![]() |
|
Vlado FogoR^ , presne o tom to je, pre väčšinu ľudí o peniazoch.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 140 |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůNechápu co je na tom špatně. At si každý kupuje co chce. Naštěstí už proto nemusí s Bonama do Tuzexu.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
Já jen nechápu, jak je možné,že kdysi bývaly platy 2 tisíce a video stálo 20 tisíc - a měli jsme ho všichni. Nyní je běžný plat 20 tisíc a lidi kupují plečky z dva tisíce a připadá jim to drahé. Kdysi stála večeře pro celou rodinu v restauraci 100Kč a dobrý HiFi magnetofon stál 15 tisíc. To video i ten magič jely bez poruchy třeba 12 let. Dnes dáme v hospodě za rodinnou večeři osm stovek a za DVB-T přijímač totéž (a vydrží tak rok). Není někde něco špatně? Není elektronika zbytečně a neúčelně levná a trh zaplaven (nevhodné slovo)mi? Trh se řídí poptávkou. A pokud bude pro nás prvořadá nízká cena, lepší to nebude. Elektronika obecně je mou celoživotní radostí, obživou, koníčkem i zábavou. Vždy jsem k ní měl dobrý vztah. K té dnešní ale mám vztah jako ke kanystru nafty nebo pytli brambor. Masovost a spotřebnost "krásu" elektroniky zabily. Asi je to přirozený vývoj. |
Zorbas
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 644 |
![]() |
|
@ZorbasJo jo, kde jsou ty časy co jsme jako puberťáci slintali nad krásnými stroji v prvních ročnících S&V... teď jsou to vše plastové krabice na jedno brdo, jedinečnost každého výrobce nebo řady se rozplynula do jedné nepřehledná masy. Aspoň že na tom Ebay se dají ještě takové věci pořídit... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůSamozřejmě. Nikdo ale nikomu nebrání si koupit třeba dream 8000. A to je zase dobře.Mimochodem, my to video za dvacku neměli. :))) Pamatuji čb Teslu a pak barevný ruský Elektron ke kterému jsem dodělával drátama DO, které jsem táhnul pod kobercem a krabička byla na stole. 3 předvolby, hlasitost a power :laughing: Až později jsmě měli nějaký přehrávač, myslím že AIWA. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůveru to boli zlaté časy keď si niekto mohol dovoliť GX alebo AM. Asi to tak vyzerá , že sme bohatý a môžme si kupovať lacné veci. Alebo sa mýlim ?vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůBohatí nejsme, protože rohlík stál dvacetník a teď 2 koruny.. :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůoni tie veci hrozne rychlo zostarnu moralne /technologicky/.Takze na druhej strane je nizka cena vyhodou..... ..a neda mi nepovedat - to video za 20tis bol obrazovo taky shit,ze neskorsia obycajna AIWA za 3000SKK bol niekde uplne ale uplne inde. :lookaround: Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 232 |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůDeti umely udelat kotoul,nekdo dal dvacet ,nekdo stovku a staveli jsme eifelovku. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
gorefana nedá mi napísať netáraj. Mašinky vyrobené do roku 1996 sú na tom lepšie ako tie vyrobené teraz. Zorbas je určite audiofil a tak nejaký ten šperk má určite doma . Podobne ako ja GX 620 . Ale k tomu treba mať zťah.http://images.google.sk/images?client=opera&rls=sk&q=akai+gx&sourceid=opera&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&ei=wtFuS87GLNKb_AavwaS3Bg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCAQsAQwAw vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůmyslel som skor TV,video,sat prijmace........Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
![]() |
|
Přesně takTaky mám pár kusů takové elektroniky. Ale ještě malá úvaha. Je zajímavé, jak pro velké procento masových uživatelů elektroniky je nepodstatná kvalita. Kupují placaté TV, protože jsou levné a estetické, a koukají na DVB-T. Ti bohatší zase ze snobských pohnutek kupují největší možné úhlopříčky, aby k nim při nákupu v témže hyper-hausu přikoupili Topfield 6000CR a připojili ho k TV levnou scart šňůrou. Další příklad, kde pozoruji úpadek - kvalitní reprodukce zvuku. Všichni pamatujeme dobu analogových záznamů, gramodesek,boj s každým decibelem šumu. Pak nastoupila cédéčka. Tuto dobu považuji za vrchol kvalitního požitku ze zvuku. Ne, že by dnes nebyla dostupná opravdu kvalitní audio technika. Ale lidem stačí něco jiného. Nejmladší generace poslouchá mp3 se špunty v uších nebo z chrchlajících mobilů a podobných levných plastových nesmyslů. Vždyť to hraje hůř, než sovětské tranzistoráky v 70.letech. Lidem to stačí. Všechno je levné a masově dostupné, z toho vyplývá, že si nikdo ničeho neváží. Mladá generace je "znuděna zábavou". Další příklad je rozhlas na VKV. Kdysi bylo FM vysílání nejkvalitnější možnost šíření rozhlasových programů. Dneska? Kromě několika stanic ČR se rozhlasové vysílání na FM nekoná. To čemu říkáme rádia, jsou definovány jako radiobillboardy, tedy primárně reklamní vysílání, za účelem poslouchanosti prošpikovány odrhovačkami a žoviálními plky. A za účelem hlasitosti a průbojnosti je audiosignál zkomprimován takovým způsobem, že poslech je svým syčivým a zkresleným průběhem na hony vzdálen poslechu, jež umožnuje širokopásmová FM modulace. A tyto uřvané radiobillboardy slyšíme všude, v hospodách,v obchodech. Proč? Je to, Davide, na debatu k pivu... |
Zorbas
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůK tým mynulým časom... VKV Vltava Devín 3 x 60 a to stereo(Fero Hora). Za prvé kvalita za druhé kvalita. A teraz? Na prvom mieste kvantita potom dlho dlho nič , to si ani nespomeniem ,ktomu plechové reprobedničky priblblé domáce kino s prednastaveným software ,zvuk vychádzajúci zo suda,(potrebný subwoofer) a samé techno rap a house. A to asi tá naša mládež potrebuje k životu, nič viac . A zabudol som na chlast a drogy.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůkto chce,kupi aj teraz kvalitne veci.....a ma k nim lahsi pristup ako za bolsevika.Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
![]() |
|
@Tomik535Říkáš DM 8000. Ale to přece není žádný highend. Je cenově srovnatelný s Hum.5400 před osmi lety. Takže dnes člověk koupí za stejnou cenu DM8000, jehož užitná hodnota je daleko vyšší, než kdysi za stejnou cenu Hum.5400. A přijmy jsou dnes vyšší, než před 8,10 lety. Tak co je větší luxus, koupit dnes DM8000 nebo kdysi 5400?Myslím, že cena 10,15 tisíc za solidní sat je na dnešní platy normální. Ty levné plečky jsou nesmysl. Jak může stát nosič s filmovým nebo hudebním dílem 40Kč a krabička cigár 70? Ve srovnání např.s cenami potravin je elektronika neskutečně a nezdravě levná. Průser (pro většinu spíše ne) je v tom, že širokým masám to vyhovuje |
Zorbas
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůnedá mi nereagovať, moja mamka má doma ešte mraziací box z tuším CALEX Zlaté Moravce ktorý ide ako s.v.i.ň.a 23 rokov!!! Kúp si dneska niečo aby ti vydržalo aspoň blbých 5 rokov tak môžeš oslavovať. :)))3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 140 |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůObčané se postuně rozdělili na dva tábory: Bohaté a chudé.Ne každý si může dovolit kupovat to nejlepší /údajně/ a nejdražší. Každý nákup by však měl být konzultován s odborníkem jako celek a komponenty celku také takto nakupovány. Nyní byl trh do jisté míry oživen postupnou pozemní digitalizací a pod hrozbou, že budou problémy, tak se dostaly do popředí zájmu satelitní přijímače, protože zde je příjem celkem bez problémů. Pro 70 letou babičku je drahý přijímač k jejímu starému televizoru k ničemu, zde poslouží ten za dva tisíce. Myslím si, že je správné, že jsou na trhu jak levnější přístroje, tak drahé a složité se širokým vybavením. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůja nechcem mat 23 rokov stary chladiaci boc,ani auto ani Tv................Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůale hej ja to uznávam. Starý ľudia sú ako deti , musia sa učiť , aby zvládli dnešný moderný svet , a vývoj , ktorý ide stále dopredu. Oni potrebujú lacné hračky. A načo mi to bude , však ja dlho žiť nebudem. Naši rodičia sa ale naučili šetriť aj z toho (nevhodné slovo) čo zarobili , dokázali si postaviť domy a dať aj deťom . Preto tá skromnosť.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Nakupujte u odborníkůnasi rodicia stavali domy za bolsevika z kradnuteho materialu,vsetko vybavili za flasu chlastu,v praci sa nepretrhli.........Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
![]() |
|
Otázkou je, kdo za to může?Za tento stav nemohou žádní "oni", ať už kdokoliv. Můžeme za něj my, kupující, spotřebitelé, kteří "jim" umožňujeme produkovat a prodávat ten póvl. Kupujme kvalitní domácí kina s velkolitrážními reprobednami. Poslouchejme kvalitní zdroje hudby. Teenageři, používejte kvalitní přehrávače a sluchátka Koss. U elektroniky požadujte na prodejci certifikát o elektromagnetické kompatibilitě výrobku.Nesmysl, řekne zákazník. Mě to nezajímá. Koupím v Lídlu, mám dva roky záruku. Za rok chcípne, vymění mi to, jedu dál. Tak je to. Spotřební přístup. Toto nám nikdo nenutí. Takoví jsme my sami a výsledek je odrazem našeho přístupu. |
Zorbas
![]() |
|
@ZorbasDream byl jen příklad, dražší mě nenapadnul. Samozřejmě byl vyšší luxus tehdy koupit toho humíka.Jinak konečně krásně nostalgické téma. Ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat. Zavzpomínat si. Zdražila cena práce, služeb. Kdyby na trhu neexistovaly alternativy k těm levným šmejdům, tak neřeknu, ale takhle na tom nevidím nic špatného. Když si koupím přijímač za 25000, vyplatí se po dvou letech opravovat, zvlášť když má OS, takže "morálně nezastará".. Když si ale koupím přijímač za cenu rodinné večeře + výletu do kina za 13 stovek, tak ho ve šťastnějším případě po dvou letech hodím do pudlice a jdu pro nový. Vždyť je to jen železo, byť k němu každý máme více či méně bližší vztah. Hezké odpoledne. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
![]() |