Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Digitalizace Zlín vz. sat příjem

Dobrý den,
jelikož u nás ve Zlíně byl termín zahájení digitálního vysílání nespočetněkrát posunut, sledoval jsem vývoj situace jen z dálky. Teď dle současných informací bude u nás spuštěn v listopadu první multiplex a možná i čtvrtý multiplex, ale je nejasný kvůli kapacitě vysílače... (apoň tak mi to bylo řečeno). Neměl jsem příležitost zkouknout pozemní digi vysílání v lokalitách kde již funguje, a proto bych se chtěl zeptat co se skutečně dá čekat.
První muliplex je vysílán v SD kvalitě (tedy 2,9Mbit jak na satelitu?) - moje otázka zní, jestli stejně jako na satelitu obraz zakostkuje při rychlém záběru (hlavně na HD televizích) - tady si myslím, že bude.... . U čtvrtého multiplexu v HD by snad už nemělo.

Ti kdo tady ve Zlíně bydlí na kopcích chytají digitál z Brna, není tu náhodou někdo kdo to zkoušel?

StrojCasu
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

Situace =dnes=...

DVB-S Sky-link na neomezeně 23 programů....+ spousta dalších....
DVB-T 4 muxy řekněme po kvalitních čtyřech kanálech tj.16 a nic víc...... Dle toho by jsi se měl rozhodovat.....koukat na to budeš ty....

DVB-S2 zatím nenaplněné možnosti.....

Investice do SAT je vyšší,ale nabízí už dnes mnohem více......o jiných družicích ani nemluvě.Ale to je to samé i Muxy,ale ty jsou tak trochu "duchařina".

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

RE: Digitalizace Zlín vz. sat příjem

na satelitu při rychlých scénách nic nekostkuje....

Tondach
Registrace: 3/2004

RE: Digitalizace Zlín vz. sat příjem

okolí zlína funguje brno kojál mux 1 chytám to bez problémů v dobré kvalitě

žery
Registrace: 1/2008

@zery

Prijdi Kojal u nas vyzkouset ale vem si buldobez! :laughing:

chocholos
Registrace: 11/2007