![]() |
|
Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.Pánové, jak Vám ta mašinka šlape? PRO a PROTI ? Jaký modul používáte ? Na jaké TV ? Jak hodnotíte recenzi na Parabole ? Ti co maj Vantage - tak klid !!! Díky za info. CES. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.Prečo kľud. Ja mám Vantage a tiež som nad tou mašinkou uvažoval. |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.A zabudol som , má skvelý obraz:http://www.satelectronic.sk/obchod/action/productdetail/oc/306519.xhtml |
Milan C
![]() |
|
Milan CTo je přesně ONO !!! Pro koho je ADRESOVÁNO !!! Jinak jsi OK chlap. R^ |
CES
![]() |
|
@CESTy tiež a o tom to je!!! R^ :) |
Milan C
![]() |
|
SkusenostiMam tuto masinku od jesene. Mal som povodne HD8X, ale po reklamacii mi dali toto. Vsimol som si to az doma, ale kaslem na nich. To nie je dolezite.Mam k nemu motor SG2100, vzdialenost od paraboly 35metrov. Pre mna je pozitivum pekne menu, cista a triezva grafika, velmi kvalitny obraz, epg nasich znakov bez chyb. Takze som spokojny. Ale ja som len bezny uzivatel, nerobim s tym divy a ani ine Diablo kusy... Takze pouzivam jedenn original CW Technisat modul, v tom mam HD Skylink reg. SK, potom este easy twin, vyuzivam len velku sachtu na gital reg. CZ. Bez chyb a bez vzajomneho rusenia, resp. vzajomnych blokovani. Ine moduly som neskusal. Pekne pise na HDD, mam k nemu Seagate 320GB cez zadny USB, pekne zapisuje aj HD. Ma vsak svoj vlastnu strukturu suborov, takze nepouzitelne pri pripojeni HDD do pocitaca nepouzitelne. Zaznam robim na DVD rekorder, ked to chcem dostat von. Mozno to ide inak, zatial som na to neprisiel. Funguje dobre v sieti, cita pekne subory aj z externych zdielanych diskov v sieti. Front USB tiez bez problemov. Z negativ: Pri prehlade EPG nezoraduje podla poradia programov, ale aktualny program, potom nemecke, takze nema menu 1, 2, 3, 4... predvolba ale aktualne pozerany program na prvej pozicii a potom ARD, ZDF... Neviem, aku to ma logiku, ale mne to neva, ja pozeram aktivne aj nemecke, niekomu by to vsak vadit mohlo. Nastavovacie menu je fajn, ako laik to viem nastavit, ma pekne detailne info o programe: satelit, kanal, kvalita, uroven signalu, parametre zvuku, videa, aktualny datovy tok, rozlisenie programu, kodovaci system, prevadzovatel frekvencie/paketu... Vsetko pokope a pekne. Dalsie negativum: zoradenie programov. toto je trochu chabe, ale ked pozeram niekolko programov, tak to neva mne, inemu moze. Ma pekny displej a aj dizajn. O spotrebe deklaruju, ze je uz podla novej EU normy. Aktualizacia SW prebehla cez satelit bez problemov. DO je sikovne, pekne. Neviem. Celkove moje osobne hodnotenie: spolahlivy, hoci s muchami. Ale kupil by som si ho opat. |
Walter
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
SkusenostiZabudol som dodat, ze ho mam pripojeny cez HDMI na Philips LCD, TV je len HD ready, ale obraz je nadherny. |
Walter
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
To WalrerKolego,modul jsem koupil Irdeto SCM, rev. 2.3. Eurocam - píšou na něm, že je MPGE-2 a HD programi OK zvládá - jak psal p. Švehlík v recenzi, to nové Irdeto od Smita-HD SW 3.9.11. jsem opomemul - viz dle staršího, možná moje chyba. TV je Panas. PX7 HD - procesor V-Real. - zapojeno HDMI a scart.. Otázka : Na DO na pravo dole je tlačítko HDMI - na stav. obrazu - i v SD - na co jedete ? Proti: ve scartu není RGB - S-video na nic - kdo dnes používá. Je po STR1: tam sexi mini obrazovka a dle mě lepší - nebo víc vyhovující OSD, to měli zachovat.DO není to ono. Pro: jednoduchá instalace, autoinstál,HD-super obraz, základní funkce na DO jdou na od HD8-SX na STR1 a obráceně. Pokračování. Dík. R^ |
CES
![]() |
|
SkušenostiMám jej taky ovšem fa Technisat zatím není schopna zveřejnit pro tento přístroj progr. pro úpravu settingu a setting jako takový. |
MONY
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
RE: WalterPíšete:"Dalsie negativum: zoradenie programov. toto je trochu chabe, ale ked pozeram niekolko programov, tak to neva mne, inemu moze." Tomu moc nerozumím, programy je možno v jednotlivých seznamech řadit, mazat, přidávat...dle libosti. :) |
kominik
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 96 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.Mám ho a nemám výhrady. Ve slotech mám 2 moduly cryptoworks , jeden na UPC druhý na skylink a v interním dekoderu Conax mám ještě zasunutou kartu MTV a všechno šlape bez rušení. Jenom jsem zjistil, že mi nef. výstup dig.audio koax. |
Kamil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 377 |
![]() |
|
TO Kamil.Co jsi měl za Sat.Recev. před ním. ? R^ |
CES
![]() |
|
Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.zkoušel jsem ho taky a došel jsem k těmto závěrům:- je to přístroj pro běžné užívání-obraz srovnatelný s dalšími HD přijímači,nic mimořádnějšího v kvalitě obrazu. - Pro běžného uživatele sledujícího FTA programy a Skylink nebo Cslink je to jednoduchý,velice dobře ovladatelný přístroj - nevyhodou je,že pro běžný příjem Skylink musí mít CAM modul s kartou,protože čtečka karet je pro CONAX,je tam možno dát tak TNK kartu. - Preferuji radší přístroje HD s EMU a více čtečkami třeba 2X uni čtečku abych nemusel na cryptoworks dokupovat zvlášť modul a nebo mohl dát do čtečky karty různých druhů systému kodování,čímž lze jednoduše a lacino získat mnoho kodovaných programů.Ale to jen co si kdo představuje co bude koukat a podle toho volí výběr sat. přijímače HD. Pro běžného uživatele však je možné doporučit výše uvedený technisat,pro blázna do sat.příjmů by to řešení nebylo. Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.Tak HD8 SX mám 14 dní a naprostá spokojenost. Sice mi chvíli trvalo než jsem si zvyknul na zvláštní řazení a seznamy programů. Oproti mému původnímü Topfieldu 7700 HSCI (na kterém se často sekaly HD programy) se mi zdá u Technisatu i lepší kvalita SD programů. Mám plasmu HD Ready Panasonic (propojeno HDMI) a používám pro SD programy výstup 1080i, zdá se mi to asi nejlepší. Mám modul Mascom Easy Twin se 2 kartamy (CSlink a Skylink) a přepínání v pohodě, i když většinou při přepnutí na HD programy je malá prodleva (cca 1 sekundu). |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.Ty negativa jsou nesmysly dane neschopnosti uzivatelu obsluhovat prijimac. V EPG se zobrazi vse co chci a to podle toho co si v SFI oznacim, ktere programy chci mit v prehledu. Delat zaznam na recorder je nesmysl, pres mediaporter se data daji prenaset z externiho HDD do PC. Na setting se pouziva SeEdit. Prijimac se vyborne prodava, ale pro priznivci nahravani bych spise doporucil DigiCorder HD2SXplus, coz je super masina se dvema dvb-s2 tunery. Bude i ve stribrnem provedeni.Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 1 796 |
![]() |
|
007Možná si s tím SFI nerozumíme, ale to fungovalo automaticky u SD na 19,2°E a záleželo o způsobu uložení a mi SFI "Vadilo" a bylo dáno pro Něnce - je automat - ukládám manuál. Potom možná SFI někdo má za to křížkování + sort, zda si rozumíme. Ja moc EPG mepoužívám a jedu z TP listu na FAV. Jinak promiň zda si nerozumíme. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.Tento příjímač mám od 8/09 a naprostá !! spokojenost.Mám ale S. Použivám jeden original CW Technisat modul,originál SKYlink kartu+multi+HD.Menu je naprosto polopaticky vysvětleno takže se divím že někteří mají problémy.SFI je v naprosté pohodě používám ho často-dobrý pomocník,stahovámí aktualizací z 19,2 taktéž v pohodě.Velmi dobrá mašinka vynikající HD obraz- stačí porovnat EurosportSD a EurosportHD. R^O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 733 |
![]() |
|
pert33SFI Ti najede z 19,2°E když to uložíš automatem. V manuálu si to dáš jinak. Funguje stejně u SD i HD Technisatů. Modul nemá vliv. R^ Kdo z Vás odzkoušel v menu funkci Technik HDMI ? Co se potom dělo ? |
CES
![]() |
|
RE: Technisat Digit hd8-SX - zkušenostiDovolím si malý postřeh. Měl jsem možnost přímo porovnat několik současných HD přijimačů delší dobu v pohodlí domova.Co se týče spolehlivosti, přehlednosti, kvality obrazu a pod. patří podle mě tento přijimač v současné době k nejlepším. Překvapivé je to, že v podobných diskusích a fórech přesto vyznívá někdy spíš jako průměrný, nebo dokonce podprůměrný. Je to pro mě u takto kvalitního přijimače zajímavý fenomén. |
kominik
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 96 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit hd8-SX - zkušenosti.Technilink - Vypnu satelit a vypne se televice. |
milanp
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
![]() |