Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Má niekto vysvetlenie II.?

Včera,pred polnocou som sledoval na ITV HD výborný dokument o Dubaii,ktorý som si chcel nahrať na HDD Topfield 7700,no nešlo mi to.Pritom ostatné programy aj HD išli.Z toho som usúdil,že tam majú nejakú ochranu proti nahrávaniu.Je to technicky možné a ako?

PIXEL
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Má niekto vysvetlenie II.?

jedná se o tzv. kopírovací příznaky (copy flags). BBC HD používá u všech pořadů příznak Copy Once, což umožňuje záznam na harddisk + jednu kopii např. na Blu-Ray (na rekordérech s DVB-S tunerem). ITV HD používá Copy Never, umožňuje záznam jenom na harddisk bez dalšího kopírování. výrobci set-top-boxů, který vyznávají tu oficiální linii (jako třeba Topfield, Humax atd.) to nejspíš respektujou a jdou až tak daleko, že to neumožní nahrát vůbec, protože se nejedná o oficiální boxy pro příjem freesatu. na přijímačích s uni čtečkama, emu podporou a dalšíma "vymoženostma" se to dá nahrávat normálně

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

taky není pravda, na FK7900UCI nenahraješ z některých programů také vůbec nic

netace
Registrace: 12/2008

tak možná to není ta příčina, ale každopádně jsem si to nevymyslel. píšou o tom např. v testu toho satelitního panasonic blu-ray rekordéru
http://mrte.ch/3uy

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

vortik

dá se to zrušit ? žeby odpájením nějaké nožičky nějakého švába???:-)))

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

to bude asi čistě ve firmware, když to tam výrobce chce mít. ale třeba to vůbec není ta příčina, jak píše netace. ale rozhodně tam takový příznaky vysílají. asi určitě

vortimond

asi určitě:)))) ty jsi má krevní skupina...tuto frázi říkám taky.........ano ted sel na itv fočus a nešlo nahrát...dal jsem jinou stanici a ok :(

cb21

To mi něco připoná a né z dob tak dávných VHS na VHS, kde se schovávalo kódování na některých páskách a nenahrálo se nic. Jak se to odstraňovalo, aby to šlo kopírovat?

netace

jo, to využívalo vlastně automatiky v rekordérech, která měla za cíl upravovat úroveň signálu při nahrávání, tak aby obraz byl optimální. zesilovala slabý signály a potlačovala silný. a oni to zneužívali tak, že do části obrazovýho signálu (která se normálně nezobrazuje) vložili nový signály, který tu automatiku přiměli pravidelně zeslabovat a zesilovat jinak normální obraz

vortimond

za 1500kč sis koupil v Holešovicích v Praze krabičku...

Jedno České video to nepotřebovalo...rušivé impulzy odfiltrovalo:-))))))))))))))))prostě tesla?:-)

cb21

vortík

ano přesně tak..ve finále obraz blikal :)))

cb21

já jsem začal sice s videem trošku později, ale na tv TESLA nenechám dopustit a hlavně se dvěmi scarty ;) jedno VCR do SCART 1 a druhý VCR do scart 2 a šlo to jak po másle :)

netace

to byly časy. dneska se to všechno přestěhovalo na net a sehnat kopie čehokoliv není problém, ale tenkrát se pro to chodilo fakt do těch holešovic :laughing: já jsem tam tenkrát byl denně, protože jsem tam prodával v trafice vodku a rum pochybnýho původu a taky cigarety. tenkrát se prodávaly po kartónech a bednách, protože neexistovaly žádný kolky ani pevný ceny. ale čistě jako zaměstnanec, i když mám možná na svědomí pár slepců, to jako nepopírám

vortimond

To mě v těch dobách minulých bylo teprve náct. Ta doba taky měla svý kouzlo.

netace

mne sa zasa deje na opensate 9700hdpvr to ze ked nahram film v SD kvalite tak na viste (k-lite mega codec pack) sa nezobrazi spravne obraz, film je s farebnymi stvorcekmi ale da sa rozoznat co to je za film v XP bez problemov. Film v HD kvalite funguje pod vistou aj XP akurat procesor nestiha plinule zobrazovat.
Moc mi to nevadi videa okrem satelitu aj tak nikde neprehravam.

funtomas
Registrace: 12/2009

Jedno České video to nepotřebovalo...rušivé impulzy odfiltrovalo:-))))))))))))))))prostě tesla?:-)
:))) Ani jedno "slovenské" video to nepotrebovalo - vyrábané v spolupráci s Philipsom v Bratislave pod označením TESLA-AVEX a stálo púhych cca 20000.- Kčs.- to boli časy.... :laughing:

dano01
Registrace: 11/2008

to dano01

:-))) přesně tak AVEX prostě jednoduché(v jednoduchosti je síla a Tesla na to vsadila a vyhrála :))) :))) :)))

cb21

to dano01

:-))) přesně tak AVEX prostě jednoduché(v jednoduchosti je síla a Tesla na to vsadila a vyhrála :))) :))) :)))

cb21

Jestli si pamatujete, tak DIGI taky v začátcích kodovalo pro nahrávání. Pak to odstranili.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Keď som sa napr. pokúšal nahrať novoročný koncert Viedenskej filharmónie z NED1 HD , tak sa PVR v Topfielde tváril ako "mrtvý brouk"..

Cahors 52E-28E, T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor, Zero4K, Octagon

P 222
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra