![]() |
|
Má někdo vysvětlení?Rodinný dům,čtyři přijímače,3x HOMECAST,1x Ariva200,4x Skylink.Na střeše parabola 80+LNB Quad.Vše chodilo v pořádku až do včera,kdy byla náhle Ariva bez signálu,ostatní přijímače OK.Reset Arivy na Tovární nastavení a při ladění vyhledá místo Astra3(23,5) Astra1 (19,2),kde jsou volné programy normálně funkční a zobrazené.Upozorňuju,že na střeše je pouze jeden konvertor quad nasměřovaný na pozici 23,5.Update Arivy na poslední tovární soft=žádná změna,při proladění TP s Óčko TV (10862 H) naladí a fungují TVP z Astry1 19,2.Záměna Arivy za 1 ks Homecast,signál OK a Skylink chodí.Ariva připojena na úplně jinou parabolu nasměřovanou na 23,5 a naladí 23,5 normálně a vše chodí OK.Může mi někdo vysvětlit,jak je tohle možné,popřípadě co s tím.Jedinné co jsem nezkusil,bylo připojit Arivu k jinému svodu.VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E
|
tkan
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 1 411 |
![]() |
|
Je to zvláštníNechápu, jak můžeš přijímat Astru 19 při nasměrování na Astru 23. Ledaže by byla parabola pokryta ledem a odrazná plocha natolik zdeformovaná, že částí paraboly přišilháváš Astru 19. Quad má sice jeden ozařovač, ale čtyři sólo systémy s osmi (dvě pro každou polaritu) anténkami v dutině vlnovodu. Patrně došlo ke smíchání spekter obou Aster a selektivity Arivy, která je horší než u Homecastu, si s tím neporadí.Zkus a) odstranit led nebo počkat na oblevu b) místo jiného svodu připojit Arivu k hromosvodu a počkat na bouřku - a koupit si nový přijímač s lepším tunerem. Ale vážně, napiš, jak to dopadlo, jestli to opravdu způsobil ten led. zorbas |
Zorbas
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 644 |
![]() |
|
@ZorbasLed těžko,druhý den oblevy přes den i v noci nad nulou,vizuelně tam žádná překážka není.Uvidíme zítra jak se bude po opětovném připojení chovat.VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E
|
tkan
![]() |
|
RE: Má někdo vysvětlení?Řekl bych, že je jen mírně hnuto s parabolou. A ta Ariva si s tí již neporadí. Jaké ti to ukazuje hodnoty signálu? |
Nescafe
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 169 |
![]() |
|
RE: Má někdo vysvětlení?Nebo i doladit přesně parabolu v kombinaci s tím ledem. Tohle jsem ještě nezažil. :razz:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
@Tomik535připadáš si vtipný?_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
RE: Má někdo vysvětlení?Homecast ukazuje okolo 80%,Ariva si drží svých 75%.VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E
|
tkan
![]() |
|
RE: Má někdo vysvětlení?Jednoznačne poriadne naladiť parabolu s merákom,aby nechytala odraz Astry 1.Ja som nedávno bez meráka odrazom chytal Thor aj Amos,Intelsat ani za svet,až keď som náhodou otočil parabolou o cca 40 cm doprava,tak som bol ihneď v Intelsate. |
PIXEL
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE: Má někdo vysvětlení?Zkontroloval bych nastavení paraboly, zda je přesně na A 23,5 nejlépe pomocí jiného singl LNB. Potom bych vyzkoušel zapojit Arivu na jiný vývod LNB QUAD, ještě před tím bych udělal zkoušku jiným LNB. Podle toho by se potom dalo odvodit zda je chyba v přijímači nebo LNB QUAD. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
@jamessPřipadá ti, že jsem psal něco vtipného? :zombie:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Poznatky dnesPo připojení Arivy na druhý svod totéž,síla signálu 70%.Při proskenování TP 10862 H a nalazení TVP programů síla signálu 83%.Měřeno na měřáku DigisatPro.Na střechu se zatím nedostanu,je pod sněhem. :(VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E
|
tkan
![]() |
|
@Tomik535nepřipadá.Podle té tvé "odpovědi" s tím na konci se "tlemícím" smajlem s vytaseným jazykem je každému vše jasné,co to je zač. Byl to tvůj pokus o ubohý vtip a hlavně to bylo dost škodolibé.Takové rady si nechej pro sebe a klidně si natáčej i ty parabolu podle odrazu ledové vrstvy... Tohle jsem ještě nezažil... :sly:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
RE: Má někdo vysvětlení?@tkan, njn, to jsou ty střechy :razz:@jamess, moje rada byla myšlena naprosto vážně a smajlík na konci vyjadřuje pocit utahuji si z tebe, tzn. že mu jeho problém nezávidím... Ale to je nejspíš nad tvoje chápaní. Možná bude lepší nad mými větami tolik nepřemýšlet, mohly by se ti závity přetočit. Já to nad těmi tvými příště udělám stejně.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
![]() |