Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

přeladění novy na novou frekvenci

prosím o radu jakým způsobem přeladit frekvenci novy na přijímačí topfield tf6000cr. předem děkuji

snack
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přeladění novy na novou frekvenci

přes MENU - INSTALACE - SAT/TP editace - přidání nového TP... do přijímače zadejte. Potom dejte vyhledávání a nezapomeňte povolit FTA i kódované! Tím získáte ty české programy!
Parametry TV NOVA 12070 H 27500 3/4
Jinak staci si precist cesky navod k prijimaci!!!!!!!!!!

PAFKA
Registrace: 2/2006

re:

Přečíst si to někteří lidi ještě zvládnou,ale tím většina končí.Já tyto přesuny obecně vždy vítám,neboť si objedu své zákazníky,pokecáme,mnohdy se objeví další zakázka,takže dobrý.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

No jasně, objet zákazníky.. když jich máš několik set a všichni to chtějí hned dnes, protože bez Ulice se otečkují, tak už to o pokecu moc není. Zvláště sqělí jsou pak ti, kteří přeladění Novy reklamují jako závadu přijímače a nenechají si vysvětlit, že jde o čistě uživatelskou věc a tudíž placenou službu. Auto na vzduch nejezdí pokud neumím číst manuál, hold to kilo musím obětovat.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Proč to dělat jednoduše,

když to jde složitě? Že? Naprosto nejjednodušší způsob je za pomocí vyhledání sítě. Tím je možné si naladit všechny programy které mají nějakou souvislost s CS-Linkem nebo SKY-Linkem.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

lubbik

Tak to tě tedy obdivuji!!!
Já už mě volajícím lidem automaticky po pozdravu zděluji, že vím proč mi volaji. :))
Včera asi osm telefonátů, dnes jedu z práce na kole k dalším třem. Bude to pěkná etapa, škoda že začal padat sníh a déšt.
Jsem zvědav, kolik nových kšeftů domluvim. ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nejlepší je když zavolá zákazník, který si to koupil někde v suprmarketu a od tebe chce jenom naladit novu.

sirda

Takové zákazníky až na jednoho nemam. Ta výjímka je chlapík v chatě pod vysílačem Kluk, kam pravidelně jezdim okolo na horáči.
Vždycky dostanu zavařovaný domácí uzený v plechovce.
Tomu se nedá odolat...

On Air!

Saxon

Já zase miluju ty,

kteří si to napřed celé rozvrtají, rozštelují parabolu, a teprve potom volají. Pak, aby člověk pátral po všech blbostech, které ten člověk udělal. Že by se ale přiznal, že hýbal parabolou a přehazoval kabely, to ho ani nenapadne. To on přece určitě neudělal!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

re :

Buďte nad věcí,patří to k naší práci a opakuji,že mě to nevadí.
Zadarmo to neděláme,zavařené maso nebo vajíčka si odvezeš vždycky.:)))
Ještě se snažím domluvit si více lidí v jednom směru "výjezdu".

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik

RE:přeladění novy na novou fregvenci

Já už mám hodně volna,tak jezdím ladit kámošovi 90km,samozřejmě i ve svém okolí,dobré uzené,slivovička a pivíčko,co může být lepšího...

rezek
Registrace: 1/2010

lubo

Hezky se to od tebe čte, ale....

Přiješ na telefonát:

Konzola přidělaná do Borovanských tvárnic, dvě hmoždinky se protáčí...
Na konzoly visí 80cm od Stronga/něco šíleného/....
Pak u držáku LNB je stržený závit...
Po nastavení antény vlezeš do bytu a tam na Tebe čumí Strong 6500, nebo ještě něco horšího co se vlastně musíš od začátku naučit a pochopit...
Doma Ti přitom leží Showbox, kterej bys akorát zapojil a kopnul do vrtule.
Jak si zákazník udělá F-konektory se rozepisovat nemusim.

Nakonec práskneš do čtečky CSlink kartu a čekáš tam další půlhodinu jako vůl, než se rozjede celá Globalfree.

Pak si řekneš o 15 stovek a koukáš na ty kyselý pohledy...

Když odjíždim, tak si v autě říkam že už nikdy...

On Air!

Saxon

nijak, stejně tam jsou samé hlopusti a nebo filmi které už šlí stokrát!

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

"Když odjíždim, tak si v autě říkam že už nikdy..."
..Ja tiež..
Aj tak sa dám občas ukecať..

Cahors 52E-28E, T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor, Zero4K, Octagon

P 222
Registrace: 1/2006

re :saxon

Jasně,že to znám,dělám to deset let a ještě o hodně déle se o to zajímám,ale opakuji,že to vítám.Navíc se díky tomu všichni dozví,že už jedu sám na sebe,takže je to i super PR.Za tímto účelem jsem hned vypracoval takového tištěného rádce na A4,kterého každému dávám(že tam jsou mé kontakty a celé je to nanesené na mé maličkosti nemusím rozepisovat).Jsou tam takové ty rady,zaseklý přístroj,vytažený scart,zasněžená parabola...Lidi jsou rádi,už jsem vidél i černobílé kopie...Je třeba být nejméně o krok před okolím...Lepší rozjezd firmy jsem si nemohl přát.Dělám STÁčko,termín do olympiády,dnes to už zapíchnu a jedu přelaďovat.Měj se R^

lubbik

Boj o zákaznika?

Ale pánové ... tak si nestěžujte - není každý rozený linuxák a nemá každý doma Dreamboxa (BTW ani bych ho nechtěl :))) ).

Sice to není můj případ - přeladit frekvence si zvládnu sám... stejně jako udělat upgrade FW a některé další drobnosti. ALE docela by se mi nějaký odborník hodil ... rád bych rozšířil možnosti příjmu na další družice a nechci se do toho pouštět sám (mám rozvod od antény do 4 místností, na parabole Quad Monoblok, na půdě to celé sloučené ještě s DVB-T ... prostě to chce spíš vidět).

Stejně tak nemůžu přijít na to, proč se mi občas nedaří přepínat (kvalita signálu mi při přepnutí padne na 0%).

Ale to jsou věci, které se přes fórum vyřešit nedají - jak jsem psal - to je třeba vidět, jak jsou věci instalované teď a navrhnout, co by se s tím dalo dělat. Jenže sám na to nemám a mám trochu obavu si pozvat neznámou firmu, aby mi to spíš nezku****.

Na všech možných fórech se vyjadřuje spousta "odborníků", ale od některých bych si nenechal instalovat ani zvonek u dveří.

Takže i když nadávate - čest práci Vaší, pokud to fakt umíte a vyjdete lidem co nejsou takoví borci vstříc.

vahač
Registrace: 6/2009

Re:Stejně tak nemůžu přijít na to, proč se mi občas nedaří přepínat (kvalita signálu mi při přepnutí padne na 0%).

Jo, to asi vím, o co jde. Jaký máš přijímač? Nedávno jsem to řešil.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

S tím přeladěním to je opravdu jinak. Jsou dva úhly pohledu - buď práce nemám moc a pak vyrazím, nebo mám práci domluvenou pár dní dopředu a pak musím vysvětlovat, že dnes opravdu nikdo nepřijede, zítra asi také ne, snad pozítří. Pak tedy slíbím, že to zítra zkusíme a na místě pak na nás čeká to, co popsal Saxon výše. Kdepak, o takový kontakt se zákazníky moc nestojím. Většinu našich zákazníků ( námi dodané přístroje) dokážeme po telefonu odnavigovat, ale někdy...

Bloud
Registrace: 2/2006

Kdo si neumí naladit a přeladit stanice, tak by snad měl být zbaven svéprávnosti - umí to i moje babka která má 80 let a tyhle věci jsou pro ni brnkačka :zombie:
.
zmákčnout MENU a postupně se v něm zorientovat zvládne i cvičená opice :sly:

Bororo
Registrace: 1/2010

naladit a přeladit stanice?

Proč né a říkám tomu rychlý prachy!

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

přeladění Novy

No nelepší zákazníci na telefonu jsou takoví,co mají doma už 5 let pouze TV a sat,požádáte ho,aby si vzal do ruky DO od satu, a on se vás zeptá, který ovladač to vlastně je.V té chvíli jsem naprosto bezmocný.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

@kuba

["Re:Stejně tak nemůžu přijít na to, proč se mi občas nedaří přepínat (kvalita signálu mi při přepnutí padne na 0%).

Jo, to asi vím, o co jde. Jaký máš přijímač? Nedávno jsem to řešil."]

Že by mi někdo přece jen pomohl??? Mám Topfield 7700.
Problém je s přepínáním mezi pásmy (spodní - horní), mezi polarizacemi (V - H) a mezi stelity (A1 - A3).

Nejvíc mně zaráží, že to je někdy - a někdy to zas jede jako dráha... (teda ne ČD :laughing: ).

Mám podezření, že přijímač (někdy) nedává do LNB příslušný impuls (ale jsem amatér - je to jen pocit). Když si pak začnu "hrát" v přijímači s nastavením (22 kHz vypnout - zapnout, popř. párkrát přehodit polarizaci u konkrétní frekvence tak to naběhne... někdy nakrátko někdy na déle...). Pro rejpaly: Samozřejmě dělám jen věci, které umím vrátit zpět...a taky je pak vracím.

vahač

Re: na půdě to celé sloučené ještě s DVB-T
Trochu to popiš, jak sloučené!

kuba

[Re: na půdě to celé sloučené ještě s DVB-T
Trochu to popiš, jak sloučené!]

Kdybych se snažil popsat (asi dost laicky) propojení mezi anténami a koncovými zařízeními je to asi takto:

Na střeše DVB-T anténa + parabola s Konvertor LNB Monoblok Quad - od DVB-T jeden koax + od monobloku 4x koax na půdu. Na půdě je ten DVB-T je následně pomocí DVB-T splitteru rozdělen na 4. Každý z těchto 4 je pak sloučen (SAT/terr. combiner) s jedním koaxů od LNB = výsledkem jsou tedy opět 4 linky vedené do jednotlivých pokojů (na každé je SAT i DVB-T) a v každém z pokojů je pak koncová zásuvka s možností připojení jednoho DVB-T konektoru a jednoho SAT konektoru. Jak je to v té zásuvce opět rozděleno sice nevím, ale předpokládám, že to je nějaké standardní řešení. (Pozn. : DVB-T Splitter je "Flomatik FourWay Splitter 1000-4W (5-1000 MHz, OUT 7,5 dB); slučovač SAT/Terr. je Schwaiger ASW 800 (5-24000 Mhz)).

problém tedy je, že nejde přepínat - resp. po přepnutí mám sílu signálu normální ale kvalita signálu 0%.
Možná to vše popisuju blbě - jsem začátečník co se týká satelitního příjmu. U jiného STB (Homecast 3000CR) je vše v pořádku - problém je jen s tím Topfieldem. Je možné že mám i někde něco blbě nastavené v tom TF, ale už jsem s rozumem v koncích.

vahač

vahač

To zapojení je asi v pořádku. Tento problém jsem řešil nedávno s přijímačem Homecast 3000. Jinej přijímač tam chodil bez problémů. Usoudil jsem tedy, že to je na reklamaci. Přístroj vrátili že je nový FW a mělo by to chodit. Bohužel nechodí. Ale problém je v LNB. Ne, že by byl vadný, ale doporučili vyměnit za typ od jiného výrobce. Já mám Mascom M4-QS03 MonoQuad a s ním to blbne. Předtím jsem dával tento Maximum AMBQ24 Monoblok QUAD LNB a s ním nikdy problém nebyl. Doporučuji vyměnit buď LNB nebo přijímač a ten co zbyde použít jinde.

kuba

@kuba

Jo jo ... dík za reakce - u mně je to přesně naopak - Homecast 3000CR u kluka chodí normálně (i když jsem ho zkusil zapojit tam co normálně je ten Topfield) a ten TF občas zlobí :-/

LNB je taky Monoblok Quad a taky od Mascomu - ale typ nevím - na střeše jsem nebyl.

Chystám se asi k výměně přijímače (resp. doplním "lepší" přijímač - asi Vantage 8000) - a toho Topfielda buď rozchodím s tím co mi to celé montoval, nebo se ho zbavím.
A pak asi ještě budu řešit možnost příjmu z dalších pozic než mám (23,5 E + 19.2 E) - takže možná dojde i na ten LNB.

Každopádně ještě jednou dík za rady!!! R^

vahač

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra