Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Porovnání nového a starého LCD TV

tak jsem po čtyřech letech zakoupil novou TV LCD LG 42SL9000, je z led podsvícením, http://www.mall.cz/lcd-televize-lg/lg-42sl9000?gclid=CLuwo-vQ1J8CFYKCzAodD1ogcA, takže mohu porovnat kvalitu obrazu mezi novou a starou, moje stará LCD TV LG42LCR2, a jsem absolutně nadšen vůbec jsem nečekal že na programech DigiTV zmizne kostičkování ale je to tak, kostičkování se nekoná a na nové TV LCD LG 42SL9000 je obraz o 100% lepší na špatných SD programech, u HD programů je obraz taky lepší ale ten je dost dobrý i na staré TV, všem doporučuji novou technologii z LED podsvícením, asi to bude stejné i u Samsungu či Sharpu?

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Porovnání nového a starého LCD TV

Na každé plasmě bude lepší obraz než na této LCD ;-)

Martin79
Registrace: 7/2008

pro Martin79

já používám TV i jako monitor PC 50% na 50%, jak si ta tvoje každá plazma poradí z vypalováním statických obrazů? a z příkonem 140W? při celodenním provozu to už je sakra znát zda spotřebuješ za 16h 2240kW/h a nebo 16hx250W=4000kW/h a to se ještě držím při zdi z tou plazmou to může být až 16hx340W=5440kW/h to už je pěkná pálka

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Přesně tak a ještě tě doplním, že většina lidí kupuje levné plazmy typu 42px80..1024x768, kde je problém rozeznat třeba čt HD od čt1.. :razz:
S takovou "každou plazmou" si můžeš víš co.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

jo někteří plazmáci mají v hlavě asi totálně vyplazmováno, když tvrdí že jenom plazma je nej.... Každá technologie má svoje výhody i nevýhody. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

A preto treba kupovať plazmy zn. Panasonic.Vypalovanie nehrozí, je to len predsudok z minulosti. Čo bolo, bolo.

Milan C
Registrace: 4/2006

Plazma Panasonic, vypalování nehrozí... :laughing: :laughing: :laughing: Chlapi nechte toho, je to pořád dokola. Dopřejte každému, co mu vyhovuje. Nebo si fakt myslíte, kdyby ty plazmy byly skutečně lepší, že by poměr světových prodejů plazma LCD byl 1:3?

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

pro fpsfps

tak to je bída se spotřebou u tvýho novýho LCD televizoru -píšeš, že má spotřebu za 16 hod.2240kWh. To má plasma spotřebuje za tu dobu asi 4 kWh.Nějak se ti tam vloudilo to k.Ale dost legrace. Nedávno jsem byl u známého si prohlídnout jeho nový LCD Sharp s uhlopř. 135cm s podsvícením diodama a byl jsem nadšen. Takže má příští televize bude LCD technologie.A tak svět přichází o PLASMA-nadšence...

ALEXCZ
Registrace: 6/2008

PetrT a ostatní...

Mám už druhú plazmu tak hádam viem o čom hovorím...Pomer súhlasí, ale prečo? Marketingový ťah? Reklama?
Obrazovo sa plazme Panasonic cca 600 € vyrovná len LCD Philips siedmej a ôsmej rady v cene 2000 €. Tak si priatelia vyberte.

Milan C

Já mám plazmu Panas. a musím uznat, že se LCD TV výrazně zlepšily.

CES
Registrace: 4/2007

uz je to tu opat :D este, ze ma Milan ten Panasonic aj v podpise :D jedine to ma upokojuje ;)

sgi320

plazmaniaci jdou až tak daleko, že ty plazmový TV doporučujou jako PC monitor. to bych teda nechtěl ani náhodou. jednak by to strašně žralo (internetový stránky na bílém podkladě) a jednak hrozí to vypalování při statickejch obrázcích. LCD se naopak výborně hodí jako monitor + TV zároveň, což je moderní a elegantní řešení.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Hlavne toto LCD je skvelé:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product-detail?pid=1022519

to už áno!!!

Milan C

ale este k teme - to, ze obraz "nekostickuje" rozhodne nesposobuje LED podsvietenie, to len aby bolo jasno, alebo aspon poloblacno ;) podobne, tvrdenie, ze na akejkolvek plazme bude obraz lepsi ako na LCD je absolutny nezmysel :D
dnes sa zacinaju vyrabat uz take LCD, ktorym sa uz plazmy budu coskoro pozerat na chrbat ;) neviem, ktory to mal v podpise "netarat a nedrystat", ale je to vystizne ;)

sgi320

vorti

Ale k PC sa, samozrejme, plazma nehodí. To je jasné. Ja som písal o vypalovaní pri sledovaní TV. Tam to ozaj u Panasonicu nehrozí.

Milan C

Milan, 9803, 9704, ... az potom dalsie cisla ;) skus najst 42PFL9803 alebo 40PFL9704

sgi320

sgi320

Ano to máš pravdu. Ale v súčastnosti, keď porovnáš plazmu Panasonic s ohľadom na cenu a výkon a porovnáš LCD Philips PHILIPS 47PFL9664H, ktoré mimochodom radím medzi najlepšie v obrazovej kvalite na dnešné vysielanie, v cene 1999 € tak to je rozdieľ.Inak o tomto LCD vážne uvažujem....

Milan C

ale v tomto pripade nepozeras spravny web ;)

pretoze v hentom obchode su neskutocne drahi, uvediem priklad:

http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product-detail?pid=1000064 ( 2 899,00 €)

http://talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=18119&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1 (1 774,65 €)

rozdiel 1124 Eury !!!!

takze Nay neznamena Naj ;)

sgi320

btw. Philips 47PFL9664H sa da kupit za 1692 Eury ;)

sgi320

Nemám nic proti novým kvalitní LCD, ale vy co zase pomlouváte plasmu kvůli velké spotřebě, tak vězte, že dosáhnout průměrné spotřeby 140W u Panasoniku P37X10Y není žádný problém R^

šibal
Registrace: 8/2009

většina LCD produkuje takovou digitální mazanici - olejomalbu, která nemá s reálným, přirozeným obrazem nic společného :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

ale my sa nebavime o vacsine, vacsina sa predava v Lidli za 300 Eury, co sa tyka kvality - videl som analogovu kablovku na plazme Panasonic a bol to teda poriadny hnoj (napr. v porovnani s CRT), takze pokial nie je kvalitny zdroj, ako sa hovori "z exkrementu bic neupleties" :D drobecek, bol si Ty uz niekedy v obrazovej galerii ?

sgi320

@sgi320

Ozaj sgi Ty máš, ak sa môžem opýtať, aký zobrazovač?

Milan C

ne byl jsem v desítkách domácnosti, kde jsem viděl v provozu desítky LCD různýchznaček v kategorii do 20 tisíc a většinou děs a hrůza, sport prakticky nepoužitelný - mazanice :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

ja momentalne fungujem na 24-palcovom LCD monitore (na tom mi fici Magio po kabli), okrem toho mam 72cm CRT Finlux a 55cm CRT Tesla 445 ;) planujem kupit nejaky zobrazovac, som obmedzeny trosku rozmerom, takze nieco okolo 40 palcov, zatial je favoritom Philips 40pfl9704, ale v hre je aj Sony, mozno, kym sa rozkyvem, tak budu v predaji aj tie nove modely od Sony ;) predtym vsak potrebujem dozariadovat obyvacku, ale vsetko sa to poposuvalo, pretoze mame doma 2-tyzdnove babatko ;) takze momentalne mam ine povinnosti ;)

sgi320

drobecek - ale asi uznas, ze v tomto pripade to nie je problem LCD, ale skor kupujucich, ktori investuju do 20 tisic a potom pozeraju na "olejomalbu" ;) ci ?

sgi320
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra