Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nejdou CT a prima na astra3

Ahoj. Namontoval sem parabolu (komplet Strong) a nastavil na astru 23,5° a druhý LNB na hotbird 13° přez disecq. Signál i kvalita je super ( astra cca 85%, Hotbird cca 75%) a téměř všechno šlape. Jenom na astře3 nenajdu na TP 12525 ani ťuk. Na tomhle TP mi to nic nenajde. Koukal sem, jak má bejt nastavenej a je správně. Dokonce sem zkusil ho smazat a vytvořit znova. Furt nic. Nevíte náhodou, čím to může být? Ve fóru jsem našel jen názor, že by to mohl být disecq. Jenže je to poslední příspěvek a rád bych znal i další názory. Třeba prohodit na vstupu LNB1 a 2? Zaměnit LNB? Vůbec netuším, ale rád přijmu jakoukoliv radu. Díky

mates81
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nejdou CT a prima na astra3

Zkus trochu změnit frekvenci-12522 V,někdy to pomůže. Zkontroluj,jestli Ti jde nějaký jiný kanál na vertikální fr.

jardaj
Registrace: 11/2006

Na vertikálu mi to jede. Jenom s touhle frekvencí jsou problémy. Zkusím to. Jinak na tomhle TP mi naskočí kvalita signálu tak na 40% a vypadává.

mates81
Registrace: 2/2010

Tak zkus tento postup. Nejdříve prohoď vstupy na disecq a samozřejmě i označení disecq vstupů u jednotlivých satelitů v příjmači. Pokud to nepomůže, zkus to propojit s tím LNB na Astru 3 normálně napřímo bez použití disecq. Pokud to pomůže, chyba je v přepínači. Pokud to nepomůže, chyba je v LNB. Že by byla v příjmači moc nepředpokládám :D

Používejme mozek

King
Registrace: 9/2005

TP 12525/V

To jsem řešil včera na Arivě. Celá Astra 23,5° O.K., pouze tento TP bez signálu. Tak jsem u tohoto TP přehodil polarizaci na opačnou a změnil SR na 27499. Takže mám 2 TP 12525 se stejnou polarizací, pouze s odlišným SR. Podotýkám, že parabolu jsem ladil za pomoci starého dobrého Openboxu (X800)a kvalita v obou polarizacích byla kolem 98%. Na Arivě jsem víc jak 76% neviděl. Moc to nechápu, ale funguje to. :((

Jaivanecek
Registrace: 3/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra