![]() |
|
Zesilovač pro CATV?Dobrý den ,mohl by mi někdo doporučit nějaký cenově rozumný zesilovač pro analogovou kabelovku (tzv: nemusím mít set-top box u tv) momentálně tam mám tento typ ale už je tam 8 let tak jde asi do kytek (HAV 200 f/le) : http://www.spaun.de/files/c8ba7_de_HAV%20110_200_270_350.pdf ale už nějak dosluhuje hodně se zhoršil obraz a když ho odpojím uplně tak mi nejde TV vůbec :( (asi hodně malý signál) Přemýšlím nad ALCAD CA-215 ale radši se ptám abych nekoupil špatně případně dá se ještě před zesilovač zapojit i nějaký předzesilovač? díky za info a doporučení případné podrobnosti na požádání dopíšu.... děkuji Pavel |
PavelZach
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?Muzes zustat u SPAUNU,je to overeny zesilovac - ma prpinatelny zisk 10 nebo 20 dB a pevny prednaklon.Stoji neco okolo 1 500,-Kc.http://www.spaun.de/files/97290_en_spaun_cat_en_page076.pdf co se tyce el.vlastnosti skoro ekvivalent,dnes jiz bez utlumovych a naklonovych trimru |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?A co nějaký ten předzesilovač máš taky nějaký TIP? pač stím signálem je to docela špatný (sem na konci obce) můj odhad je že mi jde na výstupu tam maximálně 40-45dBm bez zesilovače (bohužel nemám čím změřit)Jinak k tomu SPAUNU asi je dobrý to neberu ale těžko sehnatelný nemáš zkušenosti s nečím od ALCADU popřípadě jiné značky |
PavelZach
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?Používám toto a jsem nad míru spokojen.Zesilovač ALCAD-223 je používán jako distribuční zařízení v malých nebo soukromých anténních instalacích, k zajištění náležité úrovné signálu pro mnohonásobné přijímače. Zesilovač pracuje v plném FM + TV pásmu 86 - 862 MHz. Protože v pracovním pásmu nejsou prázdná místa, zesilovač lze použít v jakékoliv kabelové síti. Může být také použit k distribuci signálů ve skupině/komunitních instalacích. Nastavení zesílení umožňuje adekvátní opravu signálových ztrát v kabeláži. Zesilovač má pasivní zpětný kanál 0 - 65 MHz, který umožňuje připojit kabelový modem. Zařízení také umožňuje provoz nástavců dálkového ovládání, např. Power Link. TV LG 42LW 650S - ZC - 28,5 vých / 23,5 vých / 19 vých / 13 vých / 1 záp
|
RTVSAT
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 223 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?jj na ten sem se díval vypadá dobře jen si myslím že +25dB bude málo asi to bude chtít i nějaký předzesilovač .... ale tento nemá napájení pro předzesilovač...(jestli má teda význam v kabelovce předzesilovač) |
PavelZach
![]() |
|
Zesilovač pro CATV?http://www.avelmak.sk/index.php?lm=665&pg=det&article=31978 |
gorbi
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?Pokud mas analogovy signal nekde mezi 40-45 dBuV,pak je to totalne v perdeli pane hrábje a nepomuze Ti svecena voda,ani 2 kanystry benzinu na zapaleni.Analogovy signal by nemel podkrocit uroven 60 dBuV.Pokud nekomu platis (nejsi "cernoch"),tak at se tento stara dodat signal dle CSN EN 50083-7.Samozrejme,existuji kabelovky,ktere z poplatku nezaplati ani naklady na elektrickou energii... |
hdpe
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?V první řadě to chce zjistit, v jakých pásmech ta kabelovka pracuje a jaké jsou úrovně signálů (co to vůbec je za kabelovku?), protože některé kabelovky ještě používají i I. pásmo (a tam je potom zesilovač od 86MHz k ničemu) a obvykle je potřeba i náklon v rozsahu právě dle frekvencí, jenž ta kabelovka využívá.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?Presne tak ,i kdyz na frekvencni pasmo mozna castecne odpovedel puvodnim zesilovacem 47-606 MHz (pokud je to spravne) |
hdpe
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?přesně jak píše "hdpe" platíme za kabelovku cca 800/rok takže na provoz jim toho moc zbývat nebude. Sílu signálu usuzuji dle toho že bez zesilovače nenaladím ani prd (možna je to víc) co se týče frekvencí I,II a V pásmo to nepoužívá (soudím dle toho co mi zobrazuje TV při ladění C6-C36 a pak nějaká Ska 11-41)Rozvod mám dvě větvě na jedné dva TV (fungují docela "obstojně") další větev tři televizory na první TV vše docela ok ale na další už mi nejdou některé programy....popis zapojení: ---zesilovač---odbočovač(jednoduchý 1,5dB;TAP 10db)---TV zásuvka FD2)---TV (napřímo :( ) | | | SAT---slučovač (TV+SAT) | | | TV(FD7) vše OK | | TV(FD7) již některé programy jdou špatně | | TV(FD6, satelit OK, kabelovka jíž docela dost špatně) |
PavelZach
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?Zajimave textove rozkresleno:prozatim neni jasne,jaka zasuvka je FD2 (napr.FD2-4S je vlastne rozbocovaci zasuvka cca 4dB/4dB). zapojeni: --zesilovac--odboc.tap vystup-10dB--FD2-X(15dB)--TV(16dB) | | odbocovac -1,5dB | | TV/SAT--cca-2dB | | FD7--utlum cca 1,5+2+10+kabel=15dB | | FD7--utlum cca 1,5+2+3,5+10+kabel=20dB | | FD6--utlum cca 1,5+2+3,5+3,5+2+kabel=15dB Teoreticke utlumove rozdeleni v TV pasmu by mohlo vypadat viz vyse,tudi zesilovac se ziskem aspon 20dB je naprosto spravne,nicmene bez promereni urovne celeho spetra na vstupu zesilovace,resp.predavaciho bodu CATV,se moc nepohnem.S kazdym dB utlumu to jde pote do vetsiho sumu,prekvapuje mne vsak koncova zasuvka FD6,kde signal by mel byt cca podobny jako u FD2-X.Predpokladam,ze vse je spravne zapojeno(vstupy/vystupy),jsou dobre spoje a ucastnicke snury. |
hdpe
![]() |
|
PavelZach:Pokud nemáš sílu signálu na vstupu do domu alespoň těch 60dB, tak je ti zesilovač stejně na nic, protože zesílíš tak akorát šum. Takže se obrať na provozovatele kabelovky, ať zjedná nápravu.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?jej omlouvám se za nepřesný údaj takže rekapitulace:--zesilovač--odbočovač(TAP,10dB)--FD2/4--TV (první větev celkem cca 20m kabelu,ale ta je vcelku ok) a druhá (to samé jen na odbočovači je zapojená do OUTu) : --zesilovač--odbočovač(OUT 1,5dB)--slučovač(TV+SAT)--FD7--FD7--FD6 (celková trasa cca 20m) a tam už je problém že na první FD7 nejdou už některé kanály a dál je to už jen horší.... spoje mám myslím v pořádku, ale je pravda že když zapojím na první FD7 zásuvce televizor na přímo bez zásuvky tak jde vše docela OK... Bohužel nemám možnost sehnat měřák všechny firmy v okolí mají jen SAT měřáky (ten vlastním také) pokud by někdo veděl o nějaké pujčovně byl bych rád..taky bych si rád změřil celé spektrum |
PavelZach
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?Tezko najdete nekoho kdo vam pujci merak, ono jde o docela drahe zarizeni. Zkuste napsat odkud jste, treba se nekdo ozve. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?Veľmi dobre Ti radí RTVSAT.S tuoto mašinkou mám osobne veľmi dobré skúsenosti.Predzosilňovač by som ale pred zosilňovač rozhodne nedával,a vôbec načo?Zosilňovač by som umiestnil rovno na vstup káblovky,ešte pred účastnícku zásuvku.Tam by si mal mať úroveň min.60dBuV.Ak ju tam nemáš zosíliš síce úroveň signálu,ale aj šum a to rozhodne nepotrebuješ!Takže rozhodne by bolo dobre poznať úrovne signálu.Ak tam nemáš dostatok treba dokopať technikov od tej káblovky,aby si stým niečo robili.PS:moja rada znie Acad-223 a na vstupe min.65-70dBuV,inak to zruš a bachni satelit a skombinuj s DVB-T,ak je možnosť! |
polfini
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?A samozrejme ako radí PoldaS ak idú dole,potom je tam model 221.Ten má akurát rozdiel so spat.kanálom,myslím že ide len do 30 Mhz,ale to asi nebude u teba problém... |
polfini
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
RE: Zesilovač pro CATV?Chlapy k tomu ALCADU 223 zesiluje v pásmu 86-862 ale TV PRIMA mi jede na C03 (77,25-83,75MHz) takže mi bude nahoubelec že? zrovna ta PRIMA (C03 DK) a SPECTRUM (C03 BG) mi jdou hodně špatně i na stávajícím zesilovači ale u toho Alcadu to ani nezesílí je to tak? |
PavelZach
![]() |
|
![]() |