![]() |
|
CRT vs. LCD ci plasmaAkosi sa neviem zbavit pocitu, ze tu vacsinou pisu majitelia LCD a plasma TV. Nepopieram, asi vedia o com hovoria, ked uvadzaju, aky nekvalitny obraz dostanu z DIGI TV na tychto typoch obrazoviek. Vadi mi vsak, ze spojenie CRT a DIGI TV automaticky indikuje,aspon na tomto fore, "(nevhodné slovo)" s nadychom urciteho vysmechu. Mozno tymto vyjadrujem pocity dalsich majitelov CRT, ktori citavaju toto forum. Osobne mam CRT 72 cm a DIGI TV, zatial mi to staci a v ziadnom pripade sa necitim ako "(nevhodné slovo)" alebo niekto menejcenny. V blizkej buducnosti si ani neplanujem zaobstarat plasmu ci LCD, nepotrebujem to. Zrejme by nezaskodilo trosku viac ucty zo strany tych "stastnejsich" majitelov modernejsich typov TV voci CRTckarom na tomto fore. Mozno tento prispevok niekto vymaze, ale nedalo mi, aby som svoje pocity nezverejnil. Prajem vsetkym pekny nedelny vecer. |
adman
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 140 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmanazdar snad tě trošku potěším, dával sem plazmu Panasonic TX 42G15 s Digitv a docela dobře si s tím ta telka poradí až sem sem hleděl není telka jako telka měj se.Vu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 525 |
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmanejsi sam, mam Samsung CRT 81 uhlopricka, HD Ready, a obraz jefakt dobry. Dreambox 500s | Toroidal 55 | 23,5°E - 19,2°E - 13°E - 4,8°E - 1°W | TaT 3.47
|
clyde
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmaTož ať ti CRT ještě hódně dlouho slouží. Až odejde do věčných lovišť, doufej, že ji někdo opraví, protože jinou bednu nekoupíš. A pak budeš v klubu spokojených diváků DigiTV s moderní plackou.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmaadman:prave naopak - digi v spojeni s CRT je este nieco pozeratelne (na LCD a PDP je to skor problem), takze Tvoje pocity o vysmechu CRT nie su na mieste, ide skor o kvalitu vysielania rumunskeho providera, ktoreho bitrate a rozlisenie pri jednotlivych kanaloch zjavne nepostacuje na to, aby vysledok (co sa obrazovej kvality tyka) zodpovedal dnesnym modelom LCD a PDP, ja dokonca suhlasim s tym, ze pokial si rozhodnuty sledovat prave rumunskeho providera, tak sa na kupu noveho TV ani nechystaj, rozhodne si pokazis dojem ;) o menejcennosti nemoze byt ani reci (napriek tomu, ze sledovanie 480 alebo 576 bodov vertikalne mozno v dnesnej dobe nastupujuceho HD porovnat so sledovanim CB CRT obrazoviek v case farebneho vysielania, ale kolki sme to absolvovali ;) ) |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
![]() |
|
SamsungSamsung LCD - led 117UE46B8000XW super obraz,hlavne v HD...a aj dizajn je v pohode. |
igor61
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 316 |
![]() |
|
igor61a Ty na tom ultramegahypersuper Samsungu, ktory ma design v pohode, pozeras rumunskeho providera ? :D |
sgi320
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmaja si nemyslim, ze CRT su nekvalitne, kamarat odisiel pracovat do Kanady, robi tam strihaca v televizii, samozrejme, ze vsetko vyrabaju v HDTV ale merny monitor maju CRT, preco asi nie PLAZMU alebo LCD ??? |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
@ admaninac s tebou uplne vo vsetkom suhlasim, ja mam CRT 72 cm, digi aj skylink a kym nebude dostatocny pocet programov v HDTV, ktore sledujem, tiez neplanujem kupovat PLAZMU |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmalebo je to nizkorozpoctova lokalna kanadska televizia ? :D (len sa pytam) |
sgi320
![]() |
|
@sgi320možná, že by ses divil. Mám tady Philipse 42PFL7403 a tohohle Samsunga a můžu říct, že mě velmi příjemně překvapila kvalita obrazu Samsunga např u obyčejného DIVXu narozdíl od toho Philipse, který mi ukazuje hezký kostičky. Tady o tom každej kecá nesmysly a sám nic nikdy neviděl. Každému bych poradil, ať se nenechá ovlivňovat rádoby odbornými "kecy" odborníků na tomto fóru a koupí si to, na co se mu nejlíp kouká. Protože se na to bude dívat on sám a né ty odborníci. |
prochor
Registrace: 5/2004 Příspěvků: 169 |
![]() |
|
@mjamriskaAle plazma nie je len o sledovaní HD programov.Máš to trošku skreslené.... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmajestli je kvalitnější zobrazení digitv podmíněno sledováním na crt a naopak na "plochých" tv to sledovatelný není, vyplývá z toho, že majitelé lcd a plasem jsou dost ochuzení. Přecejen tolik zdrojů kvalitních hd signálů stále není. Nemluvím o jiných kvalitních modulacích z nosičů. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
prochorja by som sa rozhodne nedivil :Dja tvrdim to iste - nech si kazdy vyberie, co sa mu paci a na co ma ;) ale tema sa tyka pozerania Digi na CRT, priznam sa, ze nie celkom rozumiem Tvojej reakcii, ale ved nemusim vsetkemu ;) ja si dovolim tvrdit, ze obraz od digi bude pozeratelnejsi na akomkolvek CRT ako na tom Tvojom Samsungu ;) |
sgi320
![]() |
|
@knawiOpakujem. Plazma, či kvalitné LCD nie je len o sledovaní HD programov. Pri kvalitnom HD satprijímači je v mnohom SD vysielanie na spomínaných zobrazovačom veĺmi kvalitné.Čiže o nič neprichádzame. |
Milan C
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmav tomto musim suhlasit s Milanom C ;) btw. Milan, preco Ty stale nemas dole v podpise aj ten Tvoj Panasonic ? ;) |
sgi320
![]() |
|
@sgi320Mal som ho zaslaný do redakcie. Ale z dôvodu velkosti-dĺžky podpisu, mi ho tam redakcia nedala.Nezmestilo sa...Ale mám ho na iných fórach. Čo už.... |
Milan C
![]() |
|
@Milan Cano, chápu. Ale neplatí to podle vás o sledování tolik odsuzovaný rumplatformy. Nemám možnost namístě porovnat stejný signál na crt a placce, jenom naprosto subjektivně a bez nároku na souhlas jiných, se mě obrázek z hd resívru na crt jeví pěkný. Pravdou je, že to je crt sony jedné z posledních generací a že jsem za ní dal před lety (mám pocit, že nedávno) pětadvacet tisíc. Taky jsem ale tehdy dělal, teď je to jiný. |
knawi
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmadobrej prispevek admane...Pokud nekdo urazi nekoho pro vlastnictvi CRT je to ubozak nebo narcis. At se kazdy kouka na to, co se mu libi ! Znam lidi, s prijmem nad mega rocne, kteri proste jen nepovazuji TV za stredobod vesmiru :) |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
@sgi320vpohodě, nic proti tobě To byla jen taková reakce na všechny ty rádoby odborné reakce na tomto fóru. Já tvrdím, že je úplně fuk, jestli CRT, plazma anebo LCD. Důležitý je, jestli dotyčnému televize vyhovuje k tomu na co ji chce využívat. Obvykle na TV chce většina lidí sledovat televizní vysílání. Důležité je, kolik chce kdo do toho investovat. Někdo peníze má a někdo nemá. Někdo je donucen okolnostmi ke koupi nové TV a rád by za své peníze dostal dobrou kvalitu. Ta se velmi subjektivní. Prostě..., když se mi obraz někde na něčem líbí, tak neřeším, jestli je to super značka anebo neznačka. A pokud jde o miliardy barev a 5 tisíc odstínů šedé, tak ať se každý podívá, kolik barev je schopné rozeznat lidské oko a pak ať se zabývá takovými nesmysly. Tak..., domluvil jsem :))) |
prochor
Registrace: 5/2004 Příspěvků: 169 |
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmaSúhlasím s autorom tohto príspevku ohľadne nárokov na kvalitu. Pravda je taká,že u nás je max.1percento ľudí,ktorí si potrpia na luxusný obraz v najvyššej kvalite a ostatným 99%ám menej kvalitný obraz úplne postačí,,hlavne že majú na čo pozerať(v minulosti sme boli vdační aj za zrnivý obraz so šumivým zvukom na ČB obrazovke alebo v 90.rokoch za vtv,či Českú premieru). U nás v rodine majú rodičia filipa 72kuCRT s digi,obraz v pohode ,brat má zase Panasonic42pt85ku v kombi s digi a tiež je spokojný. V každom prípade je to vec osobného názoru a nie,že čo si myslím ja,tak by mal zmýšľať každý. A napokon pravda je aj taká,že v dnešnej dobe nie všetci si kvalitu môžu dovoliť z hľadiska financií.dreambox800 + sky link full + panasonic42PZ85E = 100%ná spokojnosť
|
Philips
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
RE: CRT vs. LCD ci plasmamá LED TV od Samsungu a i na rumuny se dá v pohodě koukat, pro jistotu mám ještě na satelitu zapnutý upscaling a obraz je slušný...Technisat DIGIT ISIO STC 4K Ultra HD, Humax Icord HD, Gibertini 135x125cm
|
Dan_zx12r
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 323 |
![]() |
|
re:Musím se přidat,poslední modely od Samsungu v ceně i kolem deseti tisíc mají pěkný obrázek-a to se počítám mezi ty náročnější..Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
@prochordobře jsi to napsal ale vím, že ani vy ostatní to nemyslíte špatně. Co do mně, na TV se dívám sporadicky, s výběrem. A jde mě hlavně o hru kolem sat příjmu. Ale je dobře, že adman tohle téma rozjel, napadne to, co uvedl, samozřejmě kdekoho, zřejmě ho to už dožralo. Mějte se všichni hezky a užívejte si pěkných obrázků, zvláště vy s HD, hlavně abyste byli spokojení s translacemi z Kanady R^ |
knawi
![]() |
|
Nechápuco muže vytvořit upscal.s tím humusem z DIGI.Ani TV za 300 litru s tím taky nic nemuže udělat.To je to samé jako třeba Filmboxy ze Skylinku.Taky tomu není pomoci. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
moje žena je hezkáMoje žena je hezká, protože jsem nikdy nepotkal Kuchařovou. Stačí mi, uvaří, vypere, pomiluje. Nevím, co všichni máte na Kuchařové. Tak asi je to s CRT a moderními zobrazovači. Nikomu se neposmívám, je dobré, když je každý spokojený se svým. Technické parametry jsou však nesmlouvavé v neprospěch CRT. Výroba skleněných obrazovek v Hranicích na Moravě skončila před mnoha lety a je šmytec.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |