![]() |
|
Družice na jiných pozicích - motorMám přijímač Showbox 700, motor Optibox DM3800 a parabolu Emme Esse 100x95 cm. Už nějakou dobu nemohu chytit spousty družic. Když jsem v listopadu hledal družice dle Diseq 1.2 , tak jsem je našel trochu mimo udávané pozice (dle stupnice na motoru). Nedávno mi nějak kiksnul přijímač a veškeré nastavení družic se i s programy smazalo. A tak jsem zkusil pro tentokrát stáhnout z netu setting pro motor pro družice 30.0W - 75.0E. Do přijímače zadal souřadnice místa a „hodil“ střed na 19,2°E. Tam jsem měl vždy nulový bod (bydlím na 17°50´). A problém je tento: družice na pozici 19,2°E a 23,5°E fungují perfektně. Ale ostatní pozice jsou poněkud posunuty. U družic 1,0°W a 39,0°E musím mít nastavenou pozici v „nastavení družice“ o 2,0° více na západ, u družic 5,0°E a 7,0°E nastaveno o 1,3° na západ, u družic 9,0°E, 10,0°E, 13,0°E, a 16,0°E o 1,4° na západ, aby je USALS našel. Ostatní družice, více na východ a více na západ, i 26,0°E a 28,2°E, vůbec USALS nenajde na žádných souřadnicích. Ale, jak jsem už dávno někde na netu zjistil: Showbox oficiálně nepodporuje USALS, a tak můžou být některé problémy spojeny s tímto. Je fakt, že před tím mi Showbox uviděl družici, až po několikaterém proladění / vyhledávání transpordéru, i když byla parabola natočena na správnou pozici. Teď, díky nahrání setingu, mám kanály už naladěny. Ale ohledně těch posunutých pozic: na co sáhnout? Stožár je perfektně kolmý, Laitude mám nastaveno na 49° (jsem na pozici 49°32´N). Napadá mne zkusit pootočit s parabolou na hřídeli motoru trošku na západ (o 1,3° až 1,4°). Říkám si, že když pootočím celým motorem na stožáru, tak rozdupu především 23,5°E. Neřešil jste to nikdo? Co si o tom myslíte? Do budoucna si říkám, že buď vyměním přijímač za jiný, např. GI, a nebo koupím T90.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorKdo ti říkal že showbox neumí USALS ???? funguje parádně.Nastav si pořádně motor na USALS a jede to jak víno. Není to jenom o nastavení na 19E :lookaround: http://www.dishpointer.com/ zde zadej tvoje souřadnice včetně typu motoru a ono ti to vyhodí vše Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 955 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorAlion tím myslel to,že když si neumí nastavit motor on,tak to prostě ten přijímač neumí. R^ :laughing:Zajímavé na tom je to:96% uživatelů Showbox s motorem spolupracuje dobře a pro 4%, kteří si to neumí nastavit to prostě Showbox neumí a tím je záhada vyřešena a neschopnost svedena na přijímač. :laughing: Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorTy máš podle 49,3 0 bod ne na 19,2 ale 16stupnů Eutelsat W2 nebo W2M.Je to napravo vedle Astry 19,2 Pak ti to bude šlapat jak hodinky. :))) R^ Přeji at se to podaří. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorTo, že ten Showbox nepodporuje oficiálně USALS jsem se dočetl někde na netu. Tuším, že přímo někde na Openboxfóru.Nejhorší na tom je, že zde radí kdekdo a každý něco jiného. Někdo: nastav nulový bod přesně na jih, druhý: nalaď nulový bod na 19,2°E, třetí: nastav nulový bod na 16°E, čtvrtý: jakákoliv verze z těchto tří je správná. A teď mne někdo napadejte, že neumím nastavit motor, když zde radíte blbě!!! Ale už nějakou dobu uvažuji, že logicky by to mělo být přesně na Jih! A to asi, jak sleze sníh udělám. lachtane, pokud je ten přijímač tak dobrý, jak říkáš, proč mi nevidí družici, když je na ni přímo natočen? Ukazuje, že tam žádná družice není! Dám vyhledat transpordéry, po chvilce hledání vyhodí hlášku: "Hledání selhalo ok". Zmáčknu "ok" a dám prohledat znovu, opět stejná hláška. Opět zmáčknu "ok" a dám hledat znovu. Na třetí, až čtvrtý pokus to transpordéry naladí i jednotlivé kanály. Když najedu v menu na družici, tak má velký signál. Proč ho před tím neměla? S parabolou jsou mezi tím netočil!!! VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorTěžko říci a posuzovat, jen z toho co píšeš.Je mnoho možností čím to může být.Od snímače, přes vadu přijímače až po ruce obsluhy.Musel bych jej mít v ruce abych mohl učinit závěr. :8)Jen z toho co píšeš mě napadá v seznamu TP máš na začátku neaktivní TP.Proto ti ukazuje žádný signál.Je to jen můj virtuální dohad. :8) Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorMám Showbox S300 asi rok a pol, parabola 110cm no name, chytám družice od 80E po 45W cez USALS bez žiadneho problému. Nulový bod mám 19,2E a zem.šírka 48,7N. Tak ako píše koax, nulový bod máš 16E. Teda celý systém parabola-motor natočiť na 16E. Potom zadať aj do prijímača tieto údaje a na naladenom programe na 16E doštelovať celok parabola-motor na najsilnejší signál a doštelovať aj eleváciu. Skontrolovať krajné pozície a tie doštelovať prípadne v menu prijímača na nejaké desatiny stupňa západ-východ. Čím väčšia parabola,uhnutie s eleváciou,alebo motorom o desatiny milimetra rozhodí signál až do nuly. |
vw1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 423 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorSeřiď parabolu s motorem dle ABC zde nahoře.Potom si do přijímače naťukej všechny aktuální transpordéry ze všech družic,které míníš přijímat(dle možného výhledu) a pak už jenom toč a koukej.....Pokud nesplníš všechny tyto podmínky tak se vrať zpátky do sekce ABC zde na Parabole a nebo si "NĚKOHO" pozvi...CHAFemr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorJo a nebud naštvanej.Je to 16 STUPNŮ. Už mi to tak nějakou dobu chodí ke spokojenosti.1 zadej správně souřdnice.Na přijímači nastav třeba Hot Bird a motor se natočí sám. Pak pohybem doleva nebo dopravazachytit ten Hotbird.Parabola musí být v ose s motorem.Jak jednoduché. :O |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motor(jsem na pozici 49°32´N).(bydlím na 17°50´)Alion:Najprv si zmeň na latitúde na 49,5 do usals si zadaj svoje parametre: 49,53 N! a 17,83E,potom na Astre 19,2 nastav vertikálnym pohybom paraboly čo najsilnejší signál. Ak si nastavoval motor s parabolou presne na juh,vtedy ako si mal motor na nule,tak na takých 90 percent by ti to malo ísť.Ak máš problém na 1 družici zo signálom,žeby si potreboval posunúť trošku parabolu,tak pre tú družicu vyskúšaj v Usals Krokovanie-potom Ok a uložiť/Openbox červené tlačítko/.Ak problém zo všetkými družicami,pomôže pohyb ale s motorom na držiaku patričným smerom. ;) :8) |
A014
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 201 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorDíky, za vaše rady. I když zrovna moc nevěřím tomu, že pokud nastavím střed na 16°E tak to bude vyřešeno. Důvod: Jak jsem už napsal, má pozice je 17,5°E. Tudíž rozdíl vzdálenosti 19,2°E a 16°E od mé pozice je 0,2°. Což se mi zrovna nezdá, že by tohle mohlo něco ovlivnit. Dle sekce "ABC" do rozdílu 2° není třeba něco řešit (což je rozdíl desetinásobný). Když jsem pokládal tento dotaz, očekával jsem, že se ozve někdo, kdo už se s tímto problémem setkal a napíše mi jak to vyřešil. Ale jak vidím mé očekávání bylo marné. Takže budu zkoušet. V prvé řadě změním laitude, dle stránek, které mi poradil Karlos1. V sekci "ABC" je to zřejmě blbě!VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorPozvi si montážní firmu.Ta ti to nastaví a máš klid. R^Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorŽádná montážní firma z okolí mi to nastavit nechce. Všichni se na něco vymlouvají.Před chvíli jsem s tím rozdílem 2° a 0,2°, v té závorce, plácl hovadinu. Sorry. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorPrezraď,akú hodnotu chceš dať na latitúde?Eutelsat-tvoja poloha-Astra 16-17,83-19,2 z toho vyplýva,že bližšie si k Astre ako k Eutelsatu,no to nevylučuje,že budeš chytať ten najsilnejší signál na Eutelsate,pričom na krajních pozíciách ešte doťukneš. Viac sa zameraj na to,aby si mal aj motor kolmo na držiaku/počítať s váhou paraboly a motora/,anténa kolmo na motor a nastavenie na juh. ;) :8) |
A014
![]() |
|
opravachytať-nastavovať ;) :8) |
A014
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorjj chtěl jsem tě na to upozornit,ale mohl by jsi to brát jako provokaci tak jsem to nechal tak.Na závěr Showbox opravdu s motorem spolupracuje na 1. Postup,jak nastavit motor ti může napsat xxx lidí. Pokud se toho nebudeš držet, poté každá rada drahá. :8) Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorŠpatně seřízený motor s parabolou....neboli polární závěs.Pokud to neumíš nastavit tak hledej někoho kdo ti to nastaví-měřák máš?Některé věci se nedají řešit ON-LINE.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
Pro A014Dle sekce "ABC" se laitude zaokrouhluje na celé stupně, tudíž jsem dal 49°. Dám 49,5°.Právě ta parabola na motoru mi dělá trochu starost. Jeden a půl stupně je malinký rozdíl, takže se o něj člověk může lehce seknout. Otázkou je, jaká je praktická tolerance, při které to ještě funguje. Jakmile sleze sníh a bude suchá střecha, tak vyzkouším krom toho laitude ještě dva různé nulové body (střed 17,8°E a 16°E) a i pootočit malinko parabolou na motoru. Myslím, že když si udělám tenkým fixem rysky, tak to můžu kdykoliv vrátit zpět. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorNastav vše dle Signálu,čísla jsou pouze orientační!!!!Pokud zapátráš "někde" v knihovně možná se ti povede najít staré vydání časopisu Parabola někdy z let 94,95,96 Kde je vše dopodrobna rozepsáno i s nákresy a to ještě neexistoval žádný Diseq 1.2 či Usals...Pěknou digitální neděli - to není jak když děláš obalený chleba ve vajíčku.....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorDíky moc. Ale zase si myslím, že čím víc se s tím člověk nadupe, tak tím větší je potom odborník. Není nad vlastní zkušenosti.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorNastav si na přijímači USAL, svoje souřadnice a pak dej nějaký program z 19,2. Motor se někam pootočí. Pak celým motorem pootoč, abys měl na navoleném programu nejsilnější signál. Tím máš nastaveno. Nulový bod je vždy na jihu a nejbližší satelit k této pozici se bere jen jako vodítko, nikoli tzv. nulový bod.Už to tu bylo popsáno 1000x. Chce to při nastavování trochu přemýšlet o tom, co dělám a jak se to projeví. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorTím pootočením celým motorem myslím pootočit celou sestavou parabola - motor na stožáru. Svislost stožáru a správná montáž paraboly na motor je při tom samozřejmostí. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
RE: Družice na jiných pozicích - motorHujer ti to píše správně. Ať použiješ 19,2 nebo 16 je celkem jedno, nejprve si do přímače zadej správné hodnoty pro USALS, dej povel k natočení (buď na 19,2 nebo 16 jak se rozhodneš) a teprve potom na střeše hýbej celým kompletem. Parabola musí být k motoru kolmo. Na parabole doladuješ pouze elevaci. |
Cronos
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 125 |
![]() |
|
![]() |