![]() |
|
Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové parabolyZdravím, zajímalo by mě, zda je nějaký rozdíl v síle a kvalitě příjmu satelitního signálu pomocí ocelové paraboly a hliníkové paraboly.Díkes |
olaf
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 37 |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...může třeba být z laminátu, ale na "velikosti" záleží |
veris
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 233 |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové par..Přesně tak, na materiálu paraboly nezáleží, celkem i korozní záležitosti jsou zanedbatelné. Paraboly jsou kvalitně lakovány. Jedinné důležité mimo velikosti je také přesnost vylisování a správné umístění LNB v ohnisku. Třeba 80 od DIGI TV má oproti 80 MASCOM podstatně slabší příjem signálu. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...Řekl bych,že podle měřícího přístroje je na AL parabole malinko větší zisk.Je to poznat hlavně u menších 60cm parabol. |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...Je pravda že AL parabola lisovaná za studena se po čase trochu "srovná", větší rozměr ??AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...mohu koupit 85 mascom parabolu dobra volba teda? |
bambule
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 761 |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...Je to v podstatě fuk či hliník nebo železo.Lepší je dávat hliník na motory a mít větší průměr paraboly.Na fix paraboly je levnější železo.Ale jsou i rozdíly mezi výrobci parabol viz Emme esse,Mascom či Gibertiny(nejlepší na trhu,ale dražší).Pak jsou i různé pokličky od hrnců a různé šílené úchyty na stožáry.Třeba Strong. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...hliník chapu na motor a proč vetší parabolu motor musí více trpet ne? |
bambule
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...Motor je nejlepší když má kovové převody.Sice je hlučnější ale trvanlivější.Větší parabolu na jiné družice než jsou silné na orbitu.Na 19,2-23,5-28-13,vše E. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...a ktery ma kovove převody motor díky za tip |
bambule
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...Například Optibox DM 3800.Jinak paraboly od Mascomu dost rezaví! Parabola "60" s nápisem Bauhaus byla 15. let nad komínem, byla špinavá jako (nevhodné slovo), ale naprosto bez koroze. Parabola ofset "80" Mascom po 5-ti letech hodně rezavá. Vedle toho samého komínu. Čistá. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...a co opticum dm 3800 taky asi dobra volba nebo ne? |
bambule
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...Dovolim si nesouhlasit s Alionem mam 85 Mascom jeste z analogu a ted ji pouzivam na digital a bez koroze. Prijem super. |
Veresova
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
RE: Příjmové vlastnosti ocelové a hliníkové pa...Pro bambule: když jsem sháněl motor, tak jsem na ten Opticum narážel často, na Optibox jsem narazil pouze u jednoho internetového prodejce. A ten Opticum je levnější, tak nevím. Já jsem bral ten Optibox. Návod je pro oba stejný.Pro Veresova: možná rozdílné podnebí, nebo blízkost komínu, či jiná kvalita výroby v různých fabrikách Mascomu. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
jeden problém tu ježelezná má větší hmotnost a to je pro TechnikaTKR limitující (jak tu kdysi uvedl)Těžko ji unese. :bigeyes: |
Orion
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
a co tato?Máte někdo zkušenost s parabolami značky FTE? Konkrétně FTE QR Profesional. |
olaf
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 37 |
![]() |
|
FTEJá mám FTE Maximal OS 80 FE - kovová (plastový je jen držák LNB, jsem s ní spokojen, zhotovil jsem si na ni multifokus (4x LNB) 23,5°E až 1°W. Je u ní dobrá cena - cca okolo 400,-Kč. FTE QR Profesional neznám, nevěřím v unikátní klik-klak systém skládání paraboly, montáž do 5 minut! To si to raděli dotáhnu poctivými šrouby s matkami. |
lada69
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
![]() |