Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

zelený koaxiál

Mám doma 15 roků starý nepoužitý silný zelený venkovní koaxiální kabel. Můžu ho použít k satelitu a nebo bude lepší koupit nějaký nový ? Děkuji za odpovědi :-)

JoinerNet
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

zelený koaxiál

Kup nový!!!!! :)

donkarlos
Registrace: 2/2008

RE: zelený koaxiál

Je zbytečné kupovat nový !

Tondach
Registrace: 3/2004

je celoměděný a dobrý, natáhni ho a uvidíš, možná se těch 15 rokú ukázalo jako u vína - koax bude lepší jak dnešní koaxiální kabel co koupíš za 5 korun metr. Pokud ovšem vlivem volných radikálú dielektrikum podstatně změnilo svoje vlastnosti, nezbyde než koupit nový :))) :))) :)))

nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku

pepiino
Registrace: 10/2006

určitě bude mnohem lepší, než ten EMOS 100 co se běžně prodává :)))

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

já použil na chatě na satelit zhruba 25let starej použitej koaxiál v délce 10m a slouží bez problémů. Jedná se asi o průměr 9mm, dvojtá vnější izolace, celoměděnej.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Vyhoď ho, má na satelitní frekvence ukrutný útlum. I kdyby ho bylo jenom 10 metrů. Vyzkoušeno.
Ale na DVB-T vynikající.

HiFiOK

Tyhle zelený koaxiali byli náhodu výborný.
Normálně to použij.
Pořád říkám co je starý bylo dobrý a poctivý co je nový je dělaný horkou nití a stojí to za hovn**o.
Neplatí to pro všechno zboží ale skoro pro všechno(všeobecně).. :))

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

to chce opravdu vyzkoušet mě na SAT chodí a na DVB-T se chová jako ucpaněj drát tak nevím zkoušej

ajan98
Registrace: 4/2009

re:

Tak teď nevím :-) Půlka lidí radí vyhodit , druhá nechat :-) Je to celoměděné provedení s dvojím opláštěním a byl celou dobu na hůře v krabici , je jako nový a mám ho 50m , původně byl plánovaný na stožár pro analog TV .Právěže se mi zdá docela kvalitní . Ještě se zeptám , jaký je rozdíl v 50 ohm a 75 ohm provedení koaxiálu pro satelitní rozvody ? Ten zelený nevíte jaký je typ ( 75 nebo 50 ohm )?

JoinerNet
Registrace: 1/2007

Jo a já mám doma

takovou tu placatou černou dvojlinku - jak se na to dá našroubovat tem F konektor? :))) Jen sranda, neberte to nikdo osobně. Ten starej koaxiál možná bude mít problémy s ohybem - praskání pláště....kromě jiného.

gaston
Registrace: 1/2006

Byl jsem v situaci, kde byl natáhnutý jen zelený a výměna znamenala rozkopat půl baráku. Nakonec sme se dohodli, že vyzkoušíme a uvidíme. Zkusilo se a po zeleném koaxu hrají 3 televize. takže :)

lukin
Registrace: 7/2007

ahoj pokud ten kabel nebyl ještě použit,má pěnový dielektikum a nebyl ve vodě klidně ho použij. Možná můžeš mít problem narvat ho do konektorů.Jesti je 50 nebo 75 ohm zjistíš že 50 ohm kabel má silnější střední vodič (musel by jsi ale porovnat z jiným kabelem který má stejný venkovní průměr ale musíš měřit od stínění. Jinak se to dá zjistit na měřáku. ahoj J.

jarik
Registrace: 2/2007

mam doma zapojen zeleny koax cca 20 let, podobny tomu v popisu a bily tez stari tak 15 let a oba uplne bez problemu, jedine co byl orisek jsou konektory, nakonec jsem pouzil krimplovaci...
Dale jsem zapojil cerny 50 ohm pouzivany na prumyslovou tv, jedu na nej taky cca 20m, signal je o dost slabsi, tolik moje prakticke zkusenosti

baronb
Registrace: 7/2007

Starých zelených koaxiálních kabelů bylo hodně druhů a některé typy se dají používat i dnes jak na DVB-T , tak i na DVB-S. Vyskoušej poznáš, ke kterému typu se bude rovnat ten tvůj ;)

netace
Registrace: 12/2008

HiFiOK

to si kde prišiel na take somariny, vyhoď ho.
Ja ho mám vonku viac ako 17 rokov a stále je super.
A ty máš koľko rokov ? Asi ani nie 15 , to by ťa už vaši dávno vyhodili.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Prakticke overeni je jedinym kriteriem pravdy.Samozrejme,pro domaci pouziti,je mozne pouzit cokoliv,co bude fungovat.Spise se nekdy jedna o to,ze opradane koaxy (bez stinici folie),maji tlumeni stinenim nekde mezi 30-40 dB,coz muze sehrat roli spise u spolecnych rozvodu.Resp.vymeny starych koaxu ve stupackach bytovych domu jsou jednak nakladne (a nekdy to bez sekani v puvodnich stupackach vubec nejde).Nicmene,vsichni investuji miliony do zatepleni,oken,sanaci...coz je podstatne a vyborne,ale uz potom nezbyva na vymenu 30 let starych koaxu.Idealni by bylo,kdyby CTU chodil merit vyzarovani ,bez ohledu na to jestli rusi ,ci nerusi a naridilo by do jiste doby napravu.Je mi jasne,ze jsou dulezitejsi problemy,kdyz jsem videl v posledni dobe paru predelanych elektroinstalaci v bytech "zednikem",pak aniz cokoliv bych privolaval,musi poradne nekde,neco shoret...

hdpe
Registrace: 11/2007

Hele, ty oneeee. Já se tím živím a bylo mi 47 let.
Tak jdi laskavě psát bláboly na nějakej váš server Rv

HiFiOK

zelený koaxiál používam 15 rokov ,dnes som ho napojil na HD prijímač a funguje OK!

povi
Registrace: 1/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra