Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

USB Skystar2 HD a neplynulé HD video

Som čerstvým majiteľom usb karty Skystar2 HD CI. Hľadám nejaký h.264 (HD) kodek, ktorý by dobre spracoval prekladaný obraz. Väčšina HD programov mi pri rýchlejších záberoch "trhá", pohyb nie je plynulý ale trhaný. Skúšal som už hd kodeky od Cyberlinku (z verzie 8), Elecardu, nVidia Pure Video, CoreAVC. nVidia mi hd video nezobrazí (mám GeForce 9600M-GT). Skúšal som aj ffd video decoder ktorý má viacero možností Deinterlacingu ale bez akéhokoľvek zlepšenia (ak nepočítam vyťaženie procesoru takmer na max :laughing: ). V súčasnosti používam MyTheatre, na skúšobné účely mám aj AltDVB a ProgDVB. Kde robím chybu? Máte niekto skúsenosti s HD programami v MyTheatre či AltDVB?

marianm
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: USB Skystar2 HD a neplynulé HD video

musíš to dekódování H.264 videa nastavit tak, aby kodeky (který to podporujou) k tomu využívaly hardwarový možnosti karty. když to máš jenom tak nainstalovaný bez nějakýho nastavování, tak se to všechno dekóduje softwarově a veškerá zátěž s tím spojená se přenáší na hlavní procesor. grafika potom funguje čistě jako zobrazovač. všechny ty kodeky mají nějaký svoje menu a tam to musíš nastavit.
CoreAVC k tý akceleraci používá systém NVidia CUDA (to je paralelní využití stream procesorů na kartě), Cyberlink, ArcSoft a Nero zase Purevideo HD - DXVA (GPU na kartě potom funguje přímo jako hardware video dekodér)

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

z těch kodeků co jsi zkoušel, tak Elecard, FFDShow a NVidia Purevideo to vůbec nepodporujou. NVidia už vlastní kodeky ani neprodává, to už je stará záležitost. místo toho doporučuje spíš ten CoreAVC, Cyberlink a další.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Z webu http://dvbsupport.net/ si stáhni HD Pack 2.3, jehož součástí je "CyberLink MPEG-2/H.264/VC-1 Video Decoder (PDVD9) v1.0.0.1105".

Provozuji ke spokojenosti v DVBVieweru. V konfiguračním panelu dekodéru mám zaškrtnuto DXVA, a v DVBVieweru nastavený VMR9 renderer.

Zátěž CPU díky DXVA minimální, kvalita obrazu parádní a bez trhání. Automaticky se provádí deinterlace.

Wintermute
Registrace: 2/2007

Taky mám CoreAVC, ale ten se mi realtime sledování DVB příliš neosvědčil (jinak ano). Takže raději ten Cyberlink. Sleduji přes gfx kartu nv 9600GT.

Wintermute

jo a nepoužívej takový ty různý kodek packy (např. k-lite), splitery a podobný věci. ty v tom udělají takovej bordel, že ta akcelerace nikdy nebude fungovat, dokud tohle neodinstaluješ

vortimond

Jj to ale není případ HD Packu, kde si při instalaci zaškrtáš jen to co potřebujes :)))

Wintermute

HDpack je super R^ taky ho používám

vortimond

Páni ďakujem za rady.

marianm

Trochu som sa zabával s kodekmi a prišiel som na zaujímavú vec. Nemecké HD programy napr. Vox, RTL, Anixe, Das Erste, ORF, ZDF idú pekne plynulo (napr. s Cyberlink či MainConcept kodekmi), no napr. český Eurosport HD bol plynulý počas reklám a pri prenose zo snookru či futbalu obraz trhal. Vyzeralo to ako keď natvrdo v nejakom prekladanom videu prehodím poradie snímok (top field first za bottom field first), alebo keď sa prekladané video prevedie do progresívneho bez akéhokoľvek deinterlacingu.

marianm

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra