![]() |
|
satelitní vysílání jinak.Pár dotazů začátečníka se satelitním vysílánímJan Kroupa - Dnes 15:05 Dobrý den, před časem jsem se rozhodl, že přejdu ze současného pozemního digitálního vysílání na to satelitní (pravděpodobně na platformě Skylink). Za tímto účelem se mi podařilo celkem levně sehnat v této aukci (http://aukro.cz/item877856688_nova_80_cm_parabola_2xdrzak_lnb_2_druzice_lnb.html) některé součástky. Vzhledem k tomu, že nemám vůbec žádné zkušenosti se satelitním vysíláním, poprosil bych Vás o zodpovězení několika dotazů, které budu postupně přidávat formou reakcí na tento původní. První dotaz se týká BLACK PRO SINGLE MONOBLOCKu 4.3° FOR 80CM DISH od inverto.tv (zde jsou fotografie: http://www.edisk.cz/stahni/42154/lnb.rar_9.21MB.html). Jak poznám, jak toto LNB umístnit do držáku? Dá se tam umístnit jen jedna "noha", a ta druhá bude jakoby bokem (volná). Ale jak poznat, co je 19.2 a co 23.5? A druhý dotaz: to bílé plastové víčko se má nebo nemá sundat? Předem děkuji za odpovědi. :(( 2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
(nevhodné slovo)a(nevhodné slovo)a dnes odpoledne,s úsměvem jde hned vše lépe :)2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
dzonadzona dnes odpoledne........... :)2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
RE: satelitní vysílání jinak.aspon zakladne znalosti musiš mat o nastavovaní a o satelitoch...inač ten LNB sa tam dáva s tou umelou hmotou a aky máš prijimač a kartu? |
novica
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 92 |
![]() |
|
novicatento úsměvný dotaz jsem si přečetl na jednom webu o sat.vysílání2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
RE: satelitní vysílání jinak.Z pohledu stojíš za parabolou :č.1- levé LNB monobl. na levo volně a sklop tak 6 mm dolů je DisegC 1 a šílhá na Astru 19,2E. Pravé LNB zapnuté v uchycovači na ráhnu je DisegC 2 zamířeno na 3A 23,5E (LNB-noha). Plast bílé víčko se nesundávát. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
karxyzskús si niečo prečítať:https://www.parabola.cz/abc/ Uvidíš, že niektoré otázky nebudeš musieť klásť. |
emo53
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 492 |
![]() |
|
RE: satelitní vysílání jinak.Si děláte kozy nebo co ? :laughing: |
CES
![]() |
|
RE: satelitní vysílání jinak.karxyz si robi srandu z nás!!!!!!! :fuming: |
novica
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 92 |
![]() |
|
novicajsi vedle jak ta jedle :) a dělat si tu z někoho srandu by mne ani nenapadlo,pojď radši na panáka........2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
karxyzVyber hospodu, kdy a kde. :) |
CES
![]() |
|
RE: satelitní vysílání jinak.Fascinují mě dotazy typu: "jsem úplný laik a mám to a to, nevím co je k čemu a nevím, co s tím a teď se o mně postarejte a ještě další dotazy budu přidávat" !Milý Jane Kroupo, tady na tomto serveru se dočtete téměř všecko, ať už je to v sekci ABC, nebo v diskuzi ! Takže, jak říkal jistý Vladimír Uljanov, učit se, učit se, učit se...alespoň vědět základní pojmy, protože ten výlev "to bílé plastové víčko se má nebo nemá sundat" ukazuje, že v tom máte neskutečný guláš....potom se nemůžete divit, že tu budete za blbce a budou si z vás všichni dělat srandu ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
karxysTo neni špatnej nápad.Já bych šel do tej hospody taky.Mám tak nějak sucho v krku. ;) ;) ;) |
michpa
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
satelitní vysílání jinak.Dělá si z Vás srandu-deb bileček a stejně nic neumí,chytrý až je hloupý,jinak že mu na to skočíte,blbeč-kovi neodpovídejte.Ten musí čekat a tvrdnout. :8) :8) Jsem už teda píšou debi-lové,to snad není možné!!!!!Zítra zde bude psát už i uklizečka WC.!!!!! Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
@herynevím nechci Tě urazit,ale kolik si už toho dnes vypil??? :laughing: :laughing: :laughing: Trošku se mírni ve výrazech.To že to není ůplně košér vědí ti,co tomu rozumí a proto tomu není třeba více věnovat. Měj se a atˇTi ta Gamma card mega,super,hyper aktivní karta fičí co nejdéle... :-)_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
jamess96Zde nejde ani o to co kde co a jak vypil kdo,nebo co je tak důležité k vyřešení tohoto případu,ale na kartu gamma se vykašli už mi vše co potřebuji chodí i bez této karty,stejně žádnou nemáš a možná ji nepotřebuješ,ale koukej na to co je normál,a nebo co je šíbnuté vedle,jinak jsi potom jak Ti šíbnutí....,víc nemám co dodat!!!Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
jamess96a jak koukám,stále se opakuješ,až jsi dokonale protivný,nic jiného neumíš????tak si užij svého ufon ameil:laughing: :laughing: , kterého jsem zrušil díky O2, a mám klid,dávám email,nebo skype kdekoliv si vzpomenu v ČR,u ufona to nejde.Tak se informuj,nekecej blbosti a investuj a vše bude chodit OK. Dobráku James.S Tebou bych to teda vyhrál!!!!!! Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
parabola není televizní anténaPro seřízení paraboly je opravdu třeba něco vědět. Vypsat podrobně veškeré pokyny pro novice by znamenalo popsat několik stránek, je otázkou, zda by to bylo napsáno pro něho srozumitelně. Odkaz na stránky abc na této webové stránce proto nelze brát jako pohanu nebo urážku. Při pohledu zezadu na monoblok, kdy hlavy jdou od těla, je na levé straně 23,5E a na pravé 19,2E. Když se uchytí za levou, musí se namířit na 23,5 a šilhá 19. Pokud se uchytí za pravou, musí se namířit na 19E, lepší je uchycení za levou. Pro zjištění, která hlava je aktivní, se jedna hlava zakryje alobalem, ale až se něco chytne.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchýchVíš mě mrzí pouhá jedna věc :můžeš zde dát odkazy!!!!!! stránky ,návody a ještě můžeš poradit a stále jsi ten když tu napíšeš ten největší osel. Proto je zde nejlepší uvádět nic,nebo jen to co je public,protože ostatní Tě hned napadnou jak dege eeneři!!!! Vyzkoušeno a potvrzeno.!!!! a uvidíš zase se jeden de -ebil najde,koukej pozorně a bude hned psát!!! Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
Protože jsem samorostsnažím se odpovědět věcně, pokud vím. Moje názory, postoje a osobní zkušenosti se nejednou rozcházejí s jinýma na tomto fóru, což nepokládám za nedostatek. Pokud mne někdo napadne, přemýšlím, zda má pravdu a někdy se jedná i o technické údaje, které si musím ověřit. Často napadající nemá pravdu, většinou nevytkne věcně, ale napíše, že se jedná o kravinu. Nekvalifikované napadání mne prostě nevzrušuje, je pouze dokladem o (ne)kvalitě napadajícího. Dotazy se zde opakují s notorickou pravidelností. Je přeci snadnější se zeptat nekvalifikovaně, než studovat problém na internetu nebo nedej bože přemýšlet, a to přímo hlavou. Podrážděná reakce je vítaná u provokatérů, věcná odpověď není pro ně zajímavá a provokační hra pak končí. Přes všechny výhrady k "diskuzi" je zde na fóru dost moudrých lidí, kterých si vážím a jejich postřehy vnímám, a to i přesto, že oni si občas neváží mě... Vím, že odpověď na nekvalifikovaný dotaz je zde považována za do nebe volající pitomost, na který odborník nereaguje, ale už nemusím být mezi supermany. Zrovna dneska se mi chtělo odpovědět....Jinak zdravím, doufám, že do Ostravy. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: satelitní vysílání jinak.Teď váhám a nejsem si jist kdo je tu větší osel. Jestli pán "expert" v citovaném textu, anebo místní diskutéřu kteří pro nadávku nejdou daleko, ale paradoxně sami nejsou dostatečně chápaví, aby pobrali, že OP zde pro pobavení cituje přízpěvek z jiného webu. Kvalita :-) |
Wintermute
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 308 |
![]() |
|
Téma: satelitní vysílání jinak.heryi uklizečka WC.!!!!! může chtít pomoc s. něčím.. Cvik dělá mistra.
|
ladinek
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 405 |
![]() |
|
WintermuteR^ R^ R^ R^ :laughing:Ale jak se všichni hned začnou hádat! :8) Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 105 |
![]() |
|
RE: satelitní vysílání jinak.Už se perou? :))) |
adam 2
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 429 |
![]() |
|
adam 2Už se perou?https://www.parabola.cz/img_forum/ico_palec.gifhttps://www.parabola.cz/img_forum/ico_palec.gifhttps://www.parabola.cz/img_forum/ico_palec.gif |
lada69
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
@herynejeden člověk se divý,co dovedeš načmárat za nesmysly! Možná už nejen chlastáš,ale i hulíš něco hnusného .Ano,je to pochopitelně tvá věc a neberu ti to.klidně v tom pokračuj i se svými Polskými přáteli...Jinak myslíš,že v U:fon-ovi neběží Skype? Ha ha ha!!! Si piš že ano a to i s webkou-ale HD zatím nestíhá,musím přiznat.ale o to mi ani nejde.Mimochodem se bude v dohledné době navyšovat rychlost cca 5 ti násobně...Mám rodinu v Holandsku,Brasílii a USA (Florida)a se vše mi se v poho domluvím a i vidím na monitoru .Občas obraz na chvíli zamrzne,musím uznat ale nic a nikdo není dokonalé... S tím se musí počítat.A dej se chlape stará dokupy.Jsi už fakt tragéd ... :-/_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
![]() |