Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

TV Philips 32pfl8404

Ahoj, prosím o radu s tímto LCD. Měl jsem na původní staré CRT TV napojené domácí kino přes sluchátka a když jsem utlumil zvuk u TV tak se utlumil zároveň i u kina..zapojil jsem tuto novou TV stejným způsobem a sluchátka si jedou pořád stejnou úrovní tj. nejde prostřednictvím TV ovladače ovládat zvuk...zdá se mi nepraktické brát do ruky ovladač od kina jen kvůli zvuku.Dá se to zapojit nějak jinak aby to tak šlo?..TV má ještě SPDIF konektor, ale nevím jestli to není stejné jako u toho analogu.. kino je starší a nemá Hdmi..má všechny možné vstupy, ale hdmi prostě ne..a taky nevím kdyby ho mělo jestli by to nebylo stejné..má někdo zkušenost? děkuji..

http://www.home-elektro.cz/lcd-televizor-philips-32pfl8404h

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV Philips 32pfl8404

nemá náhodou tato televize oddělený nastavení hlasitosti pro sluchátka? Jsem to nikdy nezkoumal, protože to nepoužívám, ale některý televize to mívají. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Uz stare OTF to mali oddelene.Pozri do navodu,tam to mas vysvetlene.A to zapojenie je cudne,domace kino zapajat cez sluchatka.To nema analog alebo opt. vstup?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ahoj...maj to oddělené, ale regulace úrovně je hluboko v menu (zatím jsem nepřišel na způsob jak jednoduše regulovat-pokud existuje) ..tj. pro běžné zesílení nebo zatlumení to je nepoužitelné ..když zapojím třeba přes Cinch-analog tak je ta úroveň pořád stejná..Opt. vstup tam také mám, ale TV ho zas nemá..a když to napojím třeba na satelitní receiver přímo tak zas budu při dalších přístrojích muset přepínat optické vstupy tj. když je to centrálně vše v TV tak by bylo lepší to vytáhnout až z ní a co přehrává to prostě jede do kina..tak jsem to měl před tím..

Pájík

Podla popisu to ma tieto vystupy z toho si musis vybrat.
Výstup pre slúchadlá stereo
RCA Stereo
Koaxiálny digitálny

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Ano, ale z analog (Cinch) je to stejné jako ze sluchátkového výstupu tj. nereaguje na zesilování nebo zeslabování repro. Z SPDIF jsem to zkoušel propojit klasickým cinch kabelem, ale nevím jestli je to dobře..dnes znovu zkusím..nicméně si myslím že to bude zase stejné jen tam jedou digitální data a přenos je asi lepší, ale reagovat to asi nebude..nicméně ještě vyzkouším..pak už nevím jak to udělat :-/

Pájík

na koaxiální digitální výstup musíš mít koaxiální digitální kabel !!!

mesab
Registrace: 5/2008

Ano, ale to že se ten zvuk nedá ovládat DO od TV to asi řešit nebude..ikdyž to bude určo kvalitnější. :lookaround:

Pájík

To naozaj taku prkotinu povazujes za problem? :O

liquere

Ano, :-/ ...u staré Tv to fungovalo bez problémů a nepotřeboval jsem pořád přehazovat ovladače od kina a TV.. ani nevím jak ho skoro použít..nikdy jsem ho nepotřeboval...vidím že co je nové nemusí být zrovna ještě úplně dokonalé..

Pájík

Ještě se zeptám..když by bylo domácí kino s Hdmi tak by jeden ovladač (od TV) fungoval i na ovládání kina?..tj. přes Hdmi propojení..Děkuji za radu

Pájík

Kup si nějaký multiovladač...
Např. DO k Ariva 200 HD umí ovládat 4 přístroje : STB + TV + AMP + DVD... - no, není to jednoduché ?

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

@Pájík

Trochu se zamysli. I kdybys měl na receiveru hdmi vstupy, stejně takový zvukový výstup nemá TV. (K čemu taky, když jde o to, vyvést pouze audio).
To, že je ovládání hlasitosti sluchátek oddělené, je naprosto běžná věc. Jen mag.or totiž tento výstup použije k připojení do dalšího zesilovače.
Na druhou stranu je fakt, že k plastovému domácímu kinu je to nakonec jedno.
Ale přesto řešení je. A to ext. stb. Ať už dvb T nebo S. Tedy pokud ještě nekoukáš na analog.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra