Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Konec Novy HD ve Skylinku?

Právě se dívám na datový tok, průměr tak 5 Mbít/s, u statických scén dokonce klesá na 0,5.

TomOv
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Konec Novy HD ve Skylinku?

Tak ted jsme to tam přepnul a to je opravdu tragedie.
To už z HD nemá nic společnýho

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

v tomto momente 1,4 MByte

skynett
Registrace: 8/2009

a ste si istý ? Skylink ?

jarino1978
Registrace: 2/2007

Není

to náhodou u konkurence?

hobo
Registrace: 1/2007

taky to ted sleduju nova HD na skylinku (12109H) měla konstantní bitrate 10 MBit/s a ted má variabilní který se pohybuje v průměru tak kolem 5 MBit/s ;P ,přesně jak psal TomOv

rojroj
Registrace: 10/2009

Tak

to asi už připravují na to vysílání STV3 HD :-/

hobo
Registrace: 1/2007

áno, je to pravda. Rv

jarino1978
Registrace: 2/2007

Potvrzuji, např. Nova HD - Comeback 13.díl - 2,1GB
14.díl - 1,3GB. Kvalita jde do p..e

Rambo
Registrace: 12/2007

@všem

Dopoledne byla na webu parabola.cz zveřejněna Zprávička o možnosti snížení datového toku Nova HD na platformě Skylink. Strhla se lavina kritiky k tomu textu a jak sami vidíte, tak ten text byl pravdivý.

Nova HD je neplacený kanál a podle toho s ním operátor (3T) zachází. Pokud by si Nova tuto distribuci platila sama, byla by kapacita podle jejího požadavku (třeba fixní datový tok).

Na druhou stranu Skylink používá moderní kodéry s nejaktuálnějším firmware a výsledek není tak špatný, jak někteří zde líčí (přehnaná kritika na adresu Skylinku). Jen o datovém toku to není. Ale i o zdrojovém signálu a taky kvalitě kodérů. Znovu opakuji výsledek není špatný.

Pravděpodobně nyní dochází k rekonfiguraci multiplexu, takže chce to strpení.

Uvidíme, uslyšíme :) Snad :)

redakce
Registrace: 2/2006

redakce

Ano Nova má nárok, ČT - NE ! Platíme. R^

CES
Registrace: 4/2007

Pro redakci - Mě je jedno co a kde si Nova platí. Mě zajímá výsledek a ten je podle mě hodně žalostný. Já třeba dneska koukal chvilku na Ulici a zarazila mě ta velká nekvalita - nebyl skoro žádný rozdíl mezi vysíláním v HD a klasickém vysílání. I Skylink by se měl zamyslet nad tím, co nám zakazníkům poskytuje. Já si platím balíček HD programmů a ten zrovna laciný není. Mě jde o kvalitu a za tu zaplatím rád a klidně i víc než platím. Ale pokud zůstane kvalita vysílání u placených programů i neplacené NOVA HD na současné úrovni, tak rozhodně za HD programy už platit nebudu.

xroman
Registrace: 7/2006

Zítra o tom HD vysílání versus SD napíšu, zde článek, Skylink o HD programů v ČR + platba + záruka kvality HD programů, .... atd.

CES

@xroman

to je možné, akorát znáš to o tom pláči a hrobě..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@Tomik535

To není pláč, to je prosté konstatování. Prostě lepší kvalita HD vysilání tady už byla, už jsme ji viděli, tak co vlastně chceme. Teď už nás čeká asi jen bída - co bychom také chtěli, je přece krize :)) :))

xroman
Registrace: 7/2006

No a to je přesně ten pláč. Ale nedivím se ti, taky mě to mrzí. Ale to je tak vše, co s tím mohu udělat. Novu neplatím, tak nebrečím. Maximálně na ní nemusím koukat.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

;P Jen tak dál a končíme s HD... Ale jak čtu ve zprávičkách, nestojí ten MPEG2 DVBT humus (co se tu s velkou slávou zavádí) daleko víc než DVBS? :lookaround:

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

Nova sama by si měla zaplatit nějakej kompletní transpondér a tam se vyřádit. vybavení mají kvalitní, upscaluje jim to dobře a i když by asi nebylo v jejich silách vyrobit např. fotbalovej přenos v HD kvalitě a na úrovni, tak stačí co mají. ale do distribuce se jim investovat nechce. a kdo to má za ně platit

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

jim (Nově) přece nejde o kvalitu (ani obsahu, natož tak příjmu) , ale o kvantitu a to už od samotných počátků. Zajímají je jen procenta sledovanosti (v době Železného tzv. "koláče")

šibal
Registrace: 8/2009

Článek nebude.

Pánové radši žádný článek o HD a SD psát nebudu ze zjištných důvodů - někdy se "pravda" nevyplácí a životní zkušenost - "někdy je i malá prohra VÝHROU". Tímto se Vám omlouvám. R^ CES.

CES

re: PetrT.
Máš pravdu, ten nesmysl DVB-T je opravdu dražší. Platíme si minimálně 30 Kč každý měsíc na tuto blbost. Udržovací polatek za satelit stojí méně.
Už se to zde také někdy řešilo, někteří chytřejší to velice přesně popsali.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra