Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.08.2007, 10:18.44

Uchytenie vacsiej paraboly ???

Prosim vas ako mam uchytit parabolu na RD parabola ja vacsiych roznmerou 125cm
Nena niekdo podobnu skusenost ???
dakujem
uživatel
ms1457
01.08.2007, 10:22.26

RE: Uchytenie vacsiej paraboly ???

Normálně n avýložné rameno. 125 cm není žádný obr.
uživatel
Antonín
01.08.2007, 10:27.29

Řekl bych, po zkušenostech co mám, že je lepší paraboly větších pozměrů umístit na zemi, pokud to okolnosti a manželka (partnerka) dovolí. Je to mnohem praktičtější a pohodlnější vzhledem k pozdějšímu přístupu a údržbě. Nevím zda bude fix, či s motorem, ale u 125 to ještě není za komínem až tak kritické.. :-)
uživatel
Nescafe
01.08.2007, 10:35.20

Neni komín jako komín...Tento průměr, už bych na běžný stožár/40-60mm/raději nedával.Když ano,tak pokud možno co nejníže kvuli náporu při větru.Ideál je někam bud na zed,kde neni pruvan,nebo někam na zem na požádněj sloup či trubku,alespon 80mm.Nezapomen na uzemnění.
uživatel
Saxon
01.08.2007, 11:15.34

Na střechu parabola nepatří. Nikdy. Snad jen v případě, že naprosto není jiné řešení.
Parabolu na komíně může mít jedině neznalý jeliman.
uživatel
Antonín
01.08.2007, 12:58.43

PRO ms1457

No ja mam take RD a mam 150Cm prumner a resil jsem to nasledovne ja mam stit smnerem na jich tak jsem to mnel snadnejsi jednu tyc jsem prosrouboval do krovu srechy a druhou jsem zasekal do zde cily takovej vyloznik ale jisten na dvou mistech potom jsem k tomu privaril trubku z leseni jinac je to vse z lesenovych trubek a potom jsem nato pridal motor z antenou ale musis to privarit rovne kolmo ne nakrivo jinak se zbazniz z montazi a serizeni spravneho nataceni a dosranu se na vsechny pozice co pise tady parabola bez problemu.Ob severu je to chraneno prez stit coz je bomba.A nebo tak jak tu pise kolega zabetonuj tyc a dej to na zem ale pozor musis ji zabetonovat do nezamrne hloubky coz je 150 cm jinak ti stim mraz hne a je to v haji.
uživatel
George1
01.08.2007, 14:13.32

@antonin

a preco by nepatrila parabola na strechu?ja ju tam mam odzaciatku,teda uz tretiu parabolu,a nemam s nou ziadny problem.este mi ju ani vietor neodfukol,a ani nerozladil.zevraj "neznaly jeliman"
uživatel
gabricius
01.08.2007, 16:12.10

To je arogantní přístup. Máš-li stožárek ke komínu připevněný ze stavebního hlediska "korektně", tzn., že kotvení nenarušuje zdivo a je i staticky v pořádku, nejsi přece "jeliman". Naopak je možné využít i jen částečné závětří před převládajícími směry větru a velkou parabolu vystavit značně menší částí plochy.
uživatel
knawi
02.08.2007, 08:25.38

Montáž větší anteny

Nejlepší zesilovač je antena.V někt.případech,zejm. pro příjem více družic pom. otáč.anteny ,je opravdu nejlepším (někdy bohužel i jediným použitelným)řešením antena na střeše.Rozhodně to nelze řešit nějakým amaterským improvisováním,jinak může jít i o nebezpečný hazard.Bohužel dnešní dodávané anteny a motory na trhu pro tyto účely příliš nevyhoví a nutno provádět náročné úpravy .Já jsem byl např. nucen u ant.Gibertini Al 125 provést úpravy držáku zesílením,instalaci tlumičů pro zachycení nárazů větru,nastavení vůle motoru Stab HH-120,zesílení konstrukčního uchycení stožáru a instalaci aretace paraboly pro klidový režim.K řešení jsem se dopracoval až po mnoha experimentech a odstraňování následků vichřice v lednu t.r.Nesouhlasím tedy,že toto řešení realisují jen "jelimánci",ale v žádném případě by jej neměl realisovat kdokoliv bez potřebných technických a stavařských zkušeností a jen na základě profesionál.návrhu.
uživatel
PEHU