01.08.2007, 10:18.44 | |
Uchytenie vacsiej paraboly ???Prosim vas ako mam uchytit parabolu na RD parabola ja vacsiych roznmerou 125cmNena niekdo podobnu skusenost ??? dakujem |
![]() ms1457 |
01.08.2007, 10:22.26 | |
RE: Uchytenie vacsiej paraboly ???Normálně n avýložné rameno. 125 cm není žádný obr. |
![]() Antonín |
01.08.2007, 10:27.29 | |
RE: Uchytenie vacsiej paraboly ???Řekl bych, po zkušenostech co mám, že je lepší paraboly větších pozměrů umístit na zemi, pokud to okolnosti a manželka (partnerka) dovolí. Je to mnohem praktičtější a pohodlnější vzhledem k pozdějšímu přístupu a údržbě. Nevím zda bude fix, či s motorem, ale u 125 to ještě není za komínem až tak kritické.. :-) |
![]() Nescafe |
01.08.2007, 10:35.20 | |
RE: Uchytenie vacsiej paraboly ???Neni komín jako komín...Tento průměr, už bych na běžný stožár/40-60mm/raději nedával.Když ano,tak pokud možno co nejníže kvuli náporu při větru.Ideál je někam bud na zed,kde neni pruvan,nebo někam na zem na požádněj sloup či trubku,alespon 80mm.Nezapomen na uzemnění. |
![]() Saxon |
01.08.2007, 11:15.34 | |
RE: Uchytenie vacsiej paraboly ???Na střechu parabola nepatří. Nikdy. Snad jen v případě, že naprosto není jiné řešení.Parabolu na komíně může mít jedině neznalý jeliman. |
![]() Antonín |
01.08.2007, 12:58.43 | |
PRO ms1457No ja mam take RD a mam 150Cm prumner a resil jsem to nasledovne ja mam stit smnerem na jich tak jsem to mnel snadnejsi jednu tyc jsem prosrouboval do krovu srechy a druhou jsem zasekal do zde cily takovej vyloznik ale jisten na dvou mistech potom jsem k tomu privaril trubku z leseni jinac je to vse z lesenovych trubek a potom jsem nato pridal motor z antenou ale musis to privarit rovne kolmo ne nakrivo jinak se zbazniz z montazi a serizeni spravneho nataceni a dosranu se na vsechny pozice co pise tady parabola bez problemu.Ob severu je to chraneno prez stit coz je bomba.A nebo tak jak tu pise kolega zabetonuj tyc a dej to na zem ale pozor musis ji zabetonovat do nezamrne hloubky coz je 150 cm jinak ti stim mraz hne a je to v haji. |
![]() George1 |
01.08.2007, 14:13.32 | |
@antonina preco by nepatrila parabola na strechu?ja ju tam mam odzaciatku,teda uz tretiu parabolu,a nemam s nou ziadny problem.este mi ju ani vietor neodfukol,a ani nerozladil.zevraj "neznaly jeliman" |
![]() gabricius |
01.08.2007, 16:12.10 | |
RE: Uchytenie vacsiej paraboly ???To je arogantní přístup. Máš-li stožárek ke komínu připevněný ze stavebního hlediska "korektně", tzn., že kotvení nenarušuje zdivo a je i staticky v pořádku, nejsi přece "jeliman". Naopak je možné využít i jen částečné závětří před převládajícími směry větru a velkou parabolu vystavit značně menší částí plochy. |
![]() knawi |
02.08.2007, 08:25.38 | |
Montáž větší antenyNejlepší zesilovač je antena.V někt.případech,zejm. pro příjem více družic pom. otáč.anteny ,je opravdu nejlepším (někdy bohužel i jediným použitelným)řešením antena na střeše.Rozhodně to nelze řešit nějakým amaterským improvisováním,jinak může jít i o nebezpečný hazard.Bohužel dnešní dodávané anteny a motory na trhu pro tyto účely příliš nevyhoví a nutno provádět náročné úpravy .Já jsem byl např. nucen u ant.Gibertini Al 125 provést úpravy držáku zesílením,instalaci tlumičů pro zachycení nárazů větru,nastavení vůle motoru Stab HH-120,zesílení konstrukčního uchycení stožáru a instalaci aretace paraboly pro klidový režim.K řešení jsem se dopracoval až po mnoha experimentech a odstraňování následků vichřice v lednu t.r.Nesouhlasím tedy,že toto řešení realisují jen "jelimánci",ale v žádném případě by jej neměl realisovat kdokoliv bez potřebných technických a stavařských zkušeností a jen na základě profesionál.návrhu. |
![]() PEHU |