![]() |
|
Zlomeny kabelZdar, od disequ mi ide kabel do domu. Ten je na jednom mieste zlomeny, kde bol drotom prichyteny o drziak paraboly.Do akej miery to moze zhorsit signal? Je lepsie to nechat takto alebo opravit, pricom tam tym padom pribudne 4 krat Fko a 2 krat spojka. (Kabel sa neda vymenit, iba vyrezat ten zly usek a nahradit ho inym). |
emkac
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 275 |
![]() |
|
RE: Zlomeny kabelnajidealnejšie by bolo vymeniť celý kábel.ale žiadný problém - presuň DiSEqC na to miesto kde je zlomený kabel a máš to bez strát. |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: Zlomeny kabelNebo o ten špatný kousek zkrátit a jsou to jenom 2 efka a jedna spojka. Mám takto připojené prodloužení kabelu a nevidím žádný rozdíl ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Zlomeny kabelcely kabel vymenit nemozem, lebo je to jeden kus iduci cez omietnutu stenu dovnutraa diseq presunut nemozem, lebo tie 4 kable do neho mi az tam nedociahnu, navyse tam by bol viac vystaveny vycinaniu pocasia (co by ale az tak nevadilo) |
emkac
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 275 |
![]() |
|
RE: Zlomeny kabelAle šlo by to ! Stejně tak by to muselo jít nastavit těmi efky a spojkou ! Bude to holt trochu pracnější, nadělá se u toho, ale při té příležitosti se do zdi rovnou dá nějaká průchodka pro případnou další výměnu ! Tady je vidět, co za kravinu je kabel zadělat do omítky ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
Tondach má pravduVadný úsek nahradit F konektory a spojkou. Doporučuji dát tento spoj navíc do (vodotěsné) krabice, která je zabezpečena proti vlhkosti. Pouhé zaisolování páskou přinese dřív nebo později problémy. Například samotná kondenzace je pěkný prevít, nemusí jít o liják.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
ok :samorostasi sa vyzn8 v sat . technike .Asi tolko R^ |
DURAN
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 379 |
![]() |
|
RE: Zlomeny kabelFka zatavit smrtovaci trubickou a muzes to klidne namocit do bazenu, ci si pozvat nektery mistni velevycurany jedince a nechat si to radne ochcat :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Zlomeny kabelKaždý zlom káblu je neštěstí. Dřív nebo později ti signál prodře díru do kabelu. Já musím mít plasmu u stropu abych měl kabel kolmo. To jsem musel dělat i podium pro sedačku aby bylo možno koukat pohodlněji. Ale jistota je že mi kabel signál neprodře.Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
![]() |