Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

octagon 918 and vantage 1100

zdravím. vybírám HD sat s PVR pro skylink do cca 8 000,-.
Co ba mohla být lepší volba Octagon 918 nebo Vantage 1100.
Ještě v podobné ceně jsou TF7700 a DIGIT-HD8-S.
Předem díky.

havranek
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: octagon 918 and vantage 1100

TF7700 OK, ostatní tři jsou super.

CES
Registrace: 4/2007

RE:...

snad zitra tady nebudu cist octagon 918 vs azbox elite :)))

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Re:

Pokud z toho nezblbnu tak NE :)))
pomalu už začínám blbnout z těch moře přečtených příspěvků na fórech. Nejak jsem zatím na AZ ztratil jako začátečník odvahu. :crying:

havranek

U Octagonu v podstatě skončila SW podpora, jestli ti bude stačit, co už má (nedodělaný EPG, nahrávání, poměrně ošklivá grafika, infobanner...), tak to není problém. Má snad docela funkční sdílení karet, ale jen jako klient.

Je to škoda, na ten potenciál, co by to mohlo mít, tak nic moc...

Dreambox DM800HD, Dream Elite 2.0, Doscam 0.23, oscam ymod18_56 Mascom 85Al - 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E

Fantomas
Registrace: 1/2005

Fantomasi,máš pravdu,mohl by toho umět daleko více,potenciál má,pokud by měl tolik fandů jako dream,tak by to bylo o něčem jiném,ale pořád něčím převyšuje ostatní.Pokud nenatáčíš,tak nevíš(parabolou).Jinak,každý přijmač má nějaké mouchy a záleží ,s čím se každý naučí pracovat.Ať si vybere,co si vybere,bude se domnívat,že si mohl vybrat lépe,ale to je normální. :) :)

zzaner
Registrace: 9/2006

Jaký má problémy s nahráváním?
Přece to není tak starý model ani nevím o nástupci tak proč se na to ...

havranek

Nahrává i přehrává,proč by neměl?? :))) :))) R^

zzaner

Je problém s nahráváním na USB médium, nejdou tam zdaleka všechny pevný disky. Jinak na disk připojený přes eSATA by měl nahrávat v pohodě. S přehráváním je někdy problém, ale možná to jsou jen záležitosti jednotlivých softů...

Jinak já sám Octagon mám a s tou softwarovou podporou mě dost zklamali - naslibovali spoustu věcí, nakonec hlavní věc, co udělali, je že zprovoznili sharing a vyřešili softwarovou chybu, kvůli který padal systém.

Jo a je tu jeden zásadní rozdíl oproti Dreamboxu - nemá otevřený systém, jinak by tyhle věci už dávno byly vyřešený.

A nástupce má, je jím Octagon 1018 twin linux alliance (snad jsem na žádnou část názvu nezapoměl... :) )

Dreambox DM800HD, Dream Elite 2.0, Doscam 0.23, oscam ymod18_56 Mascom 85Al - 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E

Fantomas

fantomasi a u ktereho prijiamce vse funguje se vsim? Vyjmenuj mam je? A otevreny system ? Ktery prijimac mimo dreamu to ma, snad jen AzBox ci HDBOX.
Octagon je jednim z nejlepsich pristroju na trhu, hardwarove spolehlivy (Fortis Korea) stabilni, pro normalniho uzivatele user friendly. A propo pochybuji ze turek z anadolu neco nekomu slibil.

rj45
Registrace: 6/2007

Pokud jde o to koupit si odzkoušený typ disku tak to se dá zkousnout pokud by pak nahrávání i přehrávání šlapalo.
Dream je možná dobrej ale taky po čertech drahej :fuming:
Když výrobce ukončil SW podporu tak už se nevivíjí ani neoficiální SW?

havranek

no to ze na Octagon 918HD skoncila sw podpora bych netvrdil, spis bych rekl ze podpora je pomalejsi... a fandu ma tenhle primac dostatek

at se dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

No byly tam řeči o změně infobanneru, kterou bych třeba já viděl moc rád a rozhodně nejsem sám... Bylo toho víc, výsledek je, že v softu se za poslední půlrok nic nestalo a co se stalo předtím je jen to, že doplnili USB nahrávání, který doteď nefunguje, a odstranili tu "padací" chybu. A sharing, který třeba mně je na nic.

Tomu někdo říká podpora?? Navíc se teď dělá na 1018 Alliance, takže ta "podpora" bude ještě horší.

Musím říct, že mě Octagon dost zklamal a nejen mě. Pro mně je asi nejlepší dream a myslím, že vyhodím Octagona a koupím ho. A který HD přijímač nemá chyby?? Dobrý byl třeba Ferguson HF8?00HD, škoda těch prvních verzí 8800, kde podcenili chlazení. Bez chyb určitě nejsou žádný, ale hodně se ideálu přibližujou Dreamboxy, hlavně tím otevřeným systémem a teď už snad i vyřešeným HW...

Fantomas

Pokud máš zbytečných 30 kilo,bude to dobrá volba.U mne to nehrozí,mám co mám a z toho se snažím co nejvíc dostat.Otázka je,k čemu,pokud nebude nic jiného,než tak zvaný "komerční hack"a nějak se nám to tak rysuje,že nic jiného nebude,mimo fréé pozice asi nebude.

zzaner

Dobre ste sa tu niektorý vykecali,okadili ten,henten prijímač,ale user si pýtal radu a tú od vás konkrétnu nedostal.Niektorý z vás Octagon 918 nevidela ani z rýchlika,alebo len oň zavadila a preto píše blbosti.Prešlo mi rukami pri testovaní viacero rôznych typov a druhov prijímačov a každý má nejaké nedorobky,nedostatky a pod.Mal som v rukách Linux-Dreámbox-7020si-nebol HD,ale dokázal toho viacej než bežný SD prijímač-neporovnateľne,ale na HD-TV by bol nevyužitý.HD Dreámboxy sú drahé,a Linuxové a dvojtunerové zvlášť.Mám momemntálne Octagon SF-918-je to dobrý prístroj,spoľahlivý a má na LCD-TV,brilantný obraz,nie však na Plazme,tam sa mi osvedčil Ferguson Ariva-200-HD,obraz krásny brilantný na Panasonic-Viera 42 palcový.Testoval som nedávno Opticum-9500-HD,tiež dobrý,ale posledné verzie sa nejakonevydarili,preto nedoporučujem.Radšej ten Octagon-918. R^

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Fantomas

citace - A sharing, který třeba mně je na nic.
Tomu někdo říká podpora??
Tak jak říká zzaner kup si přístroj ,který budeš umět využívat NAPLNO!!!!
Vidíš a pro mnoho lidí,kterří to využívají je nový soft super
2.1.2 OK , nahrávání OK na DVD Ram není problém :laughing:

misut
Registrace: 5/2005

díky za názory

teď se tady rozběhlo několik vláken podobného stylu a vše se točí hlavně okolo octagonu mě se zamlouvá tak začínám mít jasno. Díky a satelitům zdar(hlavně tvůrcům FW) :8)

havranek

@misut

Je naprosto bez debat, že soft Octagonu není dodělanej a že základní funkce, jako EPG, teletext, slovenské znaky... by se konečně měly dodělat místo toho, aby se pořád doplňovaly nejnovější verze cccamu. O inteligentním infobanneru ani nemluvím. Tohle mi na Octagonu vadí, nejspíš tolik, že si koupím něco lepšího. Jinak já Octagon znám, situaci kolem něj sleduju a tohle je můj názor (nejen můj). A to že má někdo potřebu neustále oponovat, to už není můj problém...

Fantomas

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra