![]() |
|
Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.Rodiče mají zhruba osm let HUMAX CR-FOX (viz. http://www.humax.cz/?lg=cs&s=1&view=cr_fox). Mají kartu SkyLink (dříve TaT). Vše šlo vždycky v pohodě, zhruba poslední rok se začaly objevovat potíže. Přestože je karta normálně zasunuta, občas se stalo, že se objevila hláška typu "SIGNÁL JE KÓDOVÁN" - konkrétně buď po zapnutí nebo při přepnutí na jiný program. Někdy stačilo jen přepnou na jinou stanici a zpět, jindy se musel přijímač DO vypnout a zapnout.Myslel jsem, jestli není nějaký špatný dotek ve čtečce karty - podlepil jsme ji tedy izolepou, aby byla silnější. Ale ke zlepšení nedošlo. Navíc poslední dobou se občas objeví i hláška "ŽÁDNÝ NEBO NEKVALITNÍ SIGNÁL". Opět buď po zapnutí nebo přepnutí. V tomto případě stačí jen počkat a po chvíli obraz naskočí sám. Tak po dvaceti vteřinách. Ale někdy to trvá i pět minut!!! Není to špatným nasměrováním paraboly, to jsem zkoušel. Navíc po té chvíli, kdy to naskočí, je úrověň i kvalita signále někde mezi 85% - 100%. Tudíž v pořádku. Nyní se ty dvě hlášky náhodně střídají... Bohužel celkem často. Pokud jsem zkoušel projet za sebou třeba deset stanic - bez šance! Alespoň jednou za tu dobu se po přepnutí jedna z nich objeví. Nevíte, čím to je? Nějaká chyba přijímače? Jak by se to dalo vyřešit? Díky... |
tomygo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE:Zdravím tento problém mam také bohužel tě nepotěším je to vada přijímače a nejde stím již nic dělat. Neboť je to už velmi starý typ problém by vyřešil nový soft ten ale vzhledem ke stáří už nikdy nebude. Toto je odpověď přímo od výrobce. |
kdoporadi
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 259 |
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.A zkusit přehrát ten soft tím samým,ale funkčním????? |
Fero Ch
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 208 |
![]() |
|
RE:Je to divné také jsem to zkusil ale pomohloto asi tak na 3 měsíce poté se vada opět oběvila. |
kdoporadi
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 259 |
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.Je to u něho normální. 8 let nestačilo? už mu dej klid, v pudlici mu bude dobře..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Humax CR-FOXTyto receivry jsou v podstatě nezničitelné a šlapou v pohodě.Dejte do servisu-snadno se zjistí příčina a tato odstraní. Kde se na tento receiver hrabou dnešní emu přijímače.... ty mají problémy i s identifikací přístupové karty a nalezení transpordéru .... :lookaround: |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 691 |
![]() |
|
RE:Humax CR-Foxtomygo:bohužel kolega pod tebou má úplnou pravdu.Tento přijímač jsem provozoval 6 let a to až do doby kdy mi na něm začalo dělat problémy pro změnu zase Diseq přepínání. Proto jsem ho věnoval jedné paní pro příjem jen jedné družice,v tomto případě funguje celkem slušně. Neříkám že by nešel opravit,možná ano ale v dnešní době se to už opravdu nevyplatí,navíc poslední soft na tento typ je z roku 2003 a novějšího se už opravdu nedočkáme.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.tento prijimac ma po tych rokoch us urcite vyschnute mozno aj vsetky kondenzatory vo zdroji a ja hovorim ze je to zdrojom vymenit vsetky kondenzatory |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 783 |
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.U jednoho zákazníka jsem měl stejné problémy: vyměnil jsem všech 10 elko ve zdroji , nahral poslední sw myslím z roku 2003, vymazal všechny stanice a data a nahrál všechno znovu. Od té doby přístroj běží znovu v pohodě. Beat, |
beat
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 232 |
![]() |
|
To: tomygoAhoj, napis mi na e-mail: damba@volny.cz. Opravim ti ho. Caudamba Vantage 8000 S, DreamSky 256 HD, WaveFrontier T90, 8x LNB
|
damba
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 146 |
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.je to tak vymenit vstupne elektrolyty v zdroji |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 343 |
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.uš je opraveny ide????? ;) :))) |
jopo166
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.Zatím to funguje... Zkusil jsem nahrát nejposlednější soft, který jsem našel. Vymazal všechny stanice a naladil znova. Teď to jede bez problémů, jak má. Otázka je, zda nepodanu jako "kdoporadi", který výše psal, že to vydrželo takhle asi 3 měsíce... |
tomygo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.no sak uvydis je to dobry prijimac a hlavne kvalitny |
jopo166
![]() |
|
RE: Humax CR-FOX, musím čekat na obraz.Opravit ,nejspise elka ve zdroji,ovsem radeji hned, nez opravdu zdroj vypovi sluzbu,nebo primo dojde k poskozeni jinych soucastek a opravdu bude stat oprava zbytecne moc korunek.Jinak tato masina chodi velice spolehlive. Ty elka holt casem odejdou. Damba je prima opravar.Cau. |
Jendaj
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 201 |
![]() |
|
![]() |