26.08.2009, 12:35.25 | |
Názor na Vantage HD 8000 SAhojky,chci se zeptat na sat.příjmač Vantage HD 8000 S.Zajímá mě,názor na provoz a obsluhu tohoto příjmače,zkušenosti v provozu(případná)poruchovost a na nahrávání a podpora nového Firware apod.Ještě je verze Vantage HD 8000 TS(mělo by to být i s terestrial).Tak bych chtěl poprosit o názor na tento "přístroj"a zda je to dobrá volba a případně i lepší koupit ten s tím terestrialem?.Mám totiž TV LCD(JVC) již se zabudovaným "digitálem",tak aby to nedělalo nějaké potíže.Jedná se mi o čtečku na 2 karty,což tento příjmač má a podpora "pštrosa".Budu rád za korektní názory,reakce a případně doporučení jiného příjmače,terý splňuje nároky na dvě karty,pštrosa a dobrou podporu Firmware a samozřejmě i rozumnou cenovou kalkulaci.Za odpovědi ještě jednou moc děkuji. R^PS:Prosím jen o korektní názory a rady.A hlavně se zase u toho NEHÁDEJTE,čí příjmač je lepší to bych nechtěl R^ ;) R^ |
![]() marco37 |
26.08.2009, 12:46.05 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 Sodpoved najdes na inych konkurencnych forach |
![]() Duzu |
26.08.2009, 12:49.52 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 SAhoj já mám 7100 ts a jsem nadmíru spokojenej, podpora na fóru vantage je dostatečná, ts se vyplatí když je možnost přijímat zkušební vysílání O2 v mpeg-4,jede v Praze,Brně a nevim kde ještě.Ve spojení s kartou Skylink je to pecka. |
![]() bulon |
26.08.2009, 13:01.29 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 SMám HD 8000S spolu s externým WD My Passport Essential 250GB, v prevádzke cca 1 rok, s posledným alternatívnym firmware 025201 max. spokojnosť, interné čítačky SkyLink + CS Link O.K., receiver ich vie interne zdieľať, takže je možné nahrávať súčasne aj dva programy odkódovane, vie zdieľať karty aj na druhý (iný) Vantage HD receiver cez LAN, LAN FTP funkčné. Má ešte zopár neduhov v oblasti PIP, editácie nahrávok a pod. ale pre mňa nepodstatné, snáď príde zlepšenie v ďalších Fw.Pozor ! Vantage HD 8000S má 2x tuner DVB-S/S2 (twin), kým HD 8000TS má jeden tuner DVB-S/S2 a jeden DVB-T. Oproti pôvodnému TOPFIELDu TF7710HDPVR s originálnym firmwarom je to nebe a dudy, ten už pomaly zapadol prachom no v poslednej dobe na ňom testujem alternatívu - Enigma2, zatiaľ to vypadá nádejne, no cesta bude ešte asi dlhá. |
![]() Kvinto |
26.08.2009, 13:01.41 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 Spokud jsi v místě, kde je možnost příjmu sítě 4, či primy HD, pak je TS dobrá volba. pokud máš takový tuner v TV, tak stačí pouze satelitní verze. je cca o 1000kč lacinější. Podpora emu dobrá. v kombinaci s diablem či gamma kartou je to super. Jediné co mu chybí je sharing. Umí sdílet jen s dalším strojem vantage. |
![]() alda10 |
26.08.2009, 13:09.02 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 SZa ty penize ani nahodou je to hodně předražene. |
![]() emtech |
26.08.2009, 13:13.03 | |
marco 37ahoj zavolej mi prosim na mobil.prijedes na sraz?dik jirka jablonec |
![]() vanspeed |
26.08.2009, 13:57.20 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 Sfce timeshift nebo okamžité nahrávání zamrzne obraz, který se rozeběhne až při přepnutí na jiný program a pak zpět, ovšem timeshift je už poté zase vypnutý. To je oprus. Naprosto otřesné DO se stírajícími se popisky, vyřešeno pomocí UDO Logitech Harmony one. PVR funkce nejsou ještě dotaženy do konce ani u posledního fw.Jinak šlape celkem dobře.HDD je potřeba naformátovat na FAT32 Low level formátem na PC, jinak dělal problémy i výrobcem přímo doporučený HDD Seagate pipeline a to i po naformátování přímo v přijímači.Snad brzo dokopou fw k plné fčnosti přijímače.FW vychází poslední dobou poměrně často.Ale originální fw bohužel nepodporuje karty CW a je nutné sáhnout po neofiko fw.Což je za ty prašule škoda.Mě štve nejvíc DO a PVR fce, zejména problematický Timeshift, který jsem u starého HUMAXe 8100 CI PVR hojně a bez problému využíval.A to mnohem víc než samotný Recording. |
![]() meduzka |
26.08.2009, 14:25.16 | |
RE: názor na Vantage HD 8000 SPřístroj u českých HD kanálů na 23,5 st. vých. (Nova HD, Novasport HD se u těchto kanálů projevuje zamrzání každých 5 sekund. Zamrznutí trvá cca 1 sekundu. Je to velmi nepříjemné. Nevím jestli je to na reklamaci. U německých HD kanálů je jich pár se zamrzání neprojevuje. Zvláštní. Je tam nejnovější neoficiální fw. Možná se přístroj přehřívá, možná je potřeba větší parabola, nebo je to způsobeno neofic. fw. Jinak si nemůžu vysvětlit to zamrzávání. Zatím spokojenost na 60 procent. |
![]() patera |
26.08.2009, 15:59.17 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 SJsem s Vantage spokojený na 100%, šlape jako hodinky i s neof. fw. |
![]() neuzil |
26.08.2009, 16:52.35 | |
Dekuji všemAhojky,děkuji všem za korektní příspěvky a zkušenosti.No koukám,že na to HD vysílání je ještě potřeba trochu času jak na vývoj příjmačů,tak i v nárůstu HD programů.Tak u mě platí "kdo si počká ,ten se dočká",jak na kvalitu(příjmačů),tak na množství TV kanálů,tak i cena je jedna velká houpačka.Ještě jednou děkuji všem a můj mercedes Openbox X810 nikam do sřínky zatím nepůjde.Přeji všem krásný den R^ ;) R^ |
![]() marco37 |
26.08.2009, 23:30.01 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 Sto meduzka - asi děláš něco špatně, nechápu...to patera - doporučuji reklamaci to neuzil - souhlasím, kolegům to také pracuje O.K. Závěr : neustále tento přijímač každému doporučuji, až poznám lepší, budu doporučovat ten lepší... |
![]() Děda Petr |
27.08.2009, 00:17.00 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 SZa ty prachy nic moc je to neskutečně předražene tak do 8000kc by to trošku možna ta cenova relace odpovidala. |
![]() emtech |
27.08.2009, 08:04.08 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 SCo jsem mel moznost poznat, kazdy prijimac HD ma sve problemy. Vantage je na tom zatim nejlip. Samozrejme neberu v uvahu jednoduchosti typu 7700hsci a spol. ale nadupanejsi stroje. Obraz vyborny, PVR funkce jiz vychytane vcetne zminovaneho timeshiftu atd. |
![]() Hatori |
27.08.2009, 12:23.57 | |
Já jsem upřímně rádže jsem se ho zbavil!Co mě tedy naprosto vytáčelo byla funkce timeshiftu,kterou jsem na předešlých přijímačích využíval víc než dost, ale u Vantage stále nějaký problém. Na sledování je to ok rychlé přepínání atd. na PVR funkce katastrofa. Navíc to,že přijímač nedokáže pracovat so oběma tunerama tak jako,že je jeden a musíte mít každý kanál v podstatě v listu dvakrát je o ničem. Za mě nedoporučuji! 9 měsíců trápení a čekání na nový FW nemělo význam |
![]() Tomáš |
27.08.2009, 22:32.23 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 S@TomasAsi ses jej zbavil uz davno vid.... Timeshift jede v pohode a kanaly nemusis mit zdvojene uz minimalne pul roku, tedy v pul roku starych sw... |
![]() Hatori |
28.08.2009, 07:18.44 | |
RE: Názor na Vantage HD 8000 SVantage HD 8000S je velmi dobrá volba, cena odpovídá kvalitě HW a starosti tvůrců FW. |
![]() Zip |