Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.07.2009, 21:13.52

uz nechci technisat hdtv

pripravuji se na to, ze mi zitra oznami, ze muj zde drive popsany problem (pristroj neustale inicializuje modul) je problemem pristroje a ne modulu.
v ten okamzik bych se zazraku technisat digicorder s2 okamzite zbavil, vetsi kus srotu jsem nevidel...
z moznosti jinych HDTV receiveru me zaujal vantage nebo ferguson, nejake zkusenosti s nekterym z nich?
uživatel
acizek
28.07.2009, 21:42.36

RE: uz nechci technisat hdtv

Ani se ti nedivim...Ja montuji z HD modelu vyhradne Vantage.Jsem spokojen ja i zakaznici.Podpora slusna, dodavatel take.Editor vyhovujici, moznost vyberu z levneho modelu 1100 a luxusni 7100, ci twin 8000.
uživatel
Saxon
28.07.2009, 22:07.45

Doplním Saxona, existuje ještě Vantage 6000.
uživatel
Zip
28.07.2009, 23:16.05

muzu taky doporucit jsou vyborne prijimace.
uživatel
anton
28.07.2009, 23:23.31

Ferda? za ty prachy dobrý, nové (inovované) DO je trochu marod na výdrž baterií (soudruzi v Polsku asi někde udělali chybu, zlaté AAA tužkovky), sem tam nepovedená nová verze softu, fous topí když máš plně osazeno CAMy (karty krásně hnědnou) je to opravdu skoro blbuvzdorné STB a čtečka maká jako čert je zcela fuk, zda používáš oficiální software nebo jsi pirát z Karibiku ;)
uživatel
poky1
28.07.2009, 23:37.03

AZBox HD Elite...
uživatel
linuxik
29.07.2009, 00:00.38

linuxík: čemu jsi nerozuměl v posledním souvětí dotazu?
uživatel
poky1
29.07.2009, 00:38.57

Souvětí rozuměl, ale buď je prodává nebo doufá, že si stejný střep koupí i někdo jiný.. :razz:
uživatel
Tomik535
29.07.2009, 08:42.17

já už nechci vůbec satelit :)) konečně jsem se dočkal rychlýho internetu, takže už čumím na sci-fi usa sice v digi kvalitě (nebo spíš trochu horší) no ale je to sci-fi usa
uživatel
vortimond
29.07.2009, 08:45.06

tome, az ten ferda bude umet aspon pulku toho co ten azbox, tak dej vedet. vantage na tom neni asi o moc lip. uvedom si ze to co si rek na ucet azboxu muzu , uplne s klidnym srdcem , rict o vantage,ferdovi ci kupe dalsich boxu.
uživatel
bublajs
29.07.2009, 09:09.47

1. Linux
2. Funkcni LAN vceten SH a NFS !
3. 1080p
4. Modulator
5. Vymenne tunery
6. 2 * DVB-S2 v mem pripade
7. Bezproblemovy s novym FW, 32bitovy RISC CPU a 256MB Ram !
uživatel
linuxik
29.07.2009, 09:27.05

Jé, hele hádavej bublík.., už ho pustili... :))

Za prvé, porovnáváš přístroje z jiné kategorie(rozdíl min 2000,-). Každý přístroj na trhu, zvlášť od renomovaného výrobce, má jistě předurčenou cílovou skupinu a většinou najde svého kupce.

Dej vědět, až přijdeš na to, k čemu ty funkce bude starší paní, čerstvá důchodkyně, která se za svůj život naučila ovládat dokonce teletext, ke sledování Novy a CT a fta HD potřebovat...
Stačí ji, když to nebude zbytečně drahé a nějakou dobu to bude spolehlivě fungovat. Mimochodem, tomu dosud věřím víc u toho o třetinu levnějšího Ferdíka. A tohle dle napsaného dotazu chce i tazatel v tomto vlákně. Žádnou poznámku o dalších funkcích jsem od něho nečetl.
Možná by to chtělo semtam vstát od nadupaného pc z pokojíčku a jít se podívat na elektroniku mezi ostatní lidi - bez registrace na parabola.cz...
uživatel
Tomik535
29.07.2009, 09:39.16

Tome,

on je tazatel cerstva duchodkyne ? jak si na takovou kravinu prisel ?
jaky 2000 ? jakou tretinu ??? vylez ze svyho pokojiku a podivej se do ceniku sam :))))
mam v baraku duchodce a ver, ze deckam poustej pohadky v xvidu :) oni totiz nejsou tak bohaty aby si mohli kupovat nejakej radoby levnej strep.
uživatel
bublajs
29.07.2009, 09:42.02

Zkusenost - Otci je 65 matce 66 maji AZBox ted nove (1 mesic) predtim meli DM 500 disk nasdilenej pres NFS a vesele si nahravaji. Koukji na net, postej Filmy ! Tod vse !!!
Fergusona nechci mel jsem 9000 a byl to krap vsech krapu !!! Vantage taky nee znamej to prodava a nic moc!.
Mas neco proti I7 s Gentoo :) ????
uživatel
linuxik
29.07.2009, 09:42.57

@linuxík
Nádhera.
Nechceš tu taky vypsat výbavu bmwM5?
Ta totiž aspoň funguje již od jeho prvního prodeje ;)

Neber mě zas tak vážně, jen jsem poukázal na jeden problém.
Ale bmw asi není tak renomovaná a silná značka jako azbox, protože uvést něco na trh, co z poloviny nefunguje by ji při cenách, které za své zboží požaduje mohlo položit.
Ale ještěže jsou ty flešky a nakonec to je už asi fakt dobrý stroj. Nevím, u mě skončil dřív, než začal..
:((
uživatel
Tomik535
29.07.2009, 09:45.51

Možná neznám mapu(ceny). Bral jsem AZ za 6500 a F8800 za 4500.
uživatel
Tomik535
29.07.2009, 09:47.02

když už se chcete hádat o cenách - tak uvádím skoro stejné ceny shopu Eltasat a agent nejsem

http://www.eltasat.cz/hdtv-pristroje/ferguson-hf8900-hd
http://www.eltasat.cz/hdtv-pristroje/azbox-elite-hd
http://www.eltasat.cz/hdtv-pristroje/vantage-hd-1100s-silver
uživatel
netace
29.07.2009, 09:48.37

Souhlasim s tim ze FW je neustale ve fazi vyvoje. Pri jeho uvedeni na trh neumela ani 1/3 veci co mu umoznoval HW. Ted uz je to jine nezapominejme ze je na trhu uz pres rok... Kdyz se podivas do hystorie stejne to je s vetsinou masinek viz dreambox zee !!!
uživatel
linuxik
29.07.2009, 11:20.59

jenže bez linuxu: rozbalíte z krabice, zapojíte 3 kabely, proskenujete a koukáte, možná špatně vložíte přístupovou kartu, tak ji otočíte a blbnout můžete časem až se to naučíte ovládat

linuxy bez znalostí a zkušeností nebo podporou známého znalého, spousty čtení a surfování na netu, prostě normální člověk na kterého huláká manželka, děti že chtějí koukat do 10 minut i s vajglpauzou nedá
uživatel
poky1
29.07.2009, 11:23.38

To se tu můžem rovnou začít bavit o DM500HD, malý ale šikovný. S rozhodně větši podporou.
uživatel
lukin
29.07.2009, 11:29.02

asi tak nějak ;)
uživatel
poky1
29.07.2009, 11:52.57

pár slov k fergusonům:
nic proti prodejcům (musí se nějak živit, ale cena HF 8900 HDTV 2x USB je 5450-5600,- Kš co se do kusů týče, čte veškeré karty včetně N3 polsatu což výše uvedené stroje si o tom mohou nechat zdát, takže pro normální použití výborná věc.
HF8800 HDTV se již bohužel přestaly vyrábět kvůli zblblému PVR a ta cena skutečně odpovídá, jak uvedl Tomík 535
uživatel
Babui
29.07.2009, 12:27.35

linuxik:
Tomu AZbox HD ksindlu říkáš dobrý stroj? Jak píše Tomík pěkný nedodělek, kde firma čeká zda kupující softwarově budou upravovat co fa pěkně zpackala. JJ přaplácat hardware a pak se modlit zda s tím někdo nehne.
Popřečtení tohoto vlákna možná došlo k reakci a k přepnutí na jiný kanál na tom uchvatně rychlém stroji v obyváku tvého otce, který může mezi přepínáním na svačinu.
A když už koukáš do historie, asi dlouhou podporu az boxu čekat nemůžeš! viď
uživatel
juzek
29.07.2009, 13:40.28

poky1: a tedka bud prosimte konkretni co presne si potreboval znat u linuxovyho stroje aby si ho rozjel ? a prosimte konkretne a vecne, neb to co se tady snazis tvrdit je podle me blamaz typu JPP
mame doma dva linux strojky a ver ze ani moje zena nepotrebovala zadnej linux znat a vsecko fungovalo uz po vybaleni z krabice. ani uzivatelskej manual nikdo necet
takze podloz svoje tvrzeni nejakym konkretnim dukazem !!!!
ja si myslim ze ty tvoje reci sou zraly na dev/null
uživatel
bublajs
29.07.2009, 14:40.58

Bublajs klídek, to jsou jen výroky lidí kteří nedokáží zkousnout že je něco chytřejší než oni.
uživatel
visper
29.07.2009, 15:06.08

Z mého pohledu bych ten technisat nezatracoval.Mám ho skoro dva roky, technisat moduly, dvě karty a nemá chybu.
Nedělám v emu a opravdu jsem nezaznamenal jedinou chybku.
Ostatní stroje neznám, takže nemohu srovnávat.Ale šrotem bych ho asi nenazýval.
uživatel
Jarpet
29.07.2009, 18:16.43

Hlavne ze u Dreamu vsechno vzdycky fungovalo :), dale treba u Technisatu s ofiko sw nefunguji vsechny CI moduly, u Fergusonu zase neuspava disk a tak... Tohle vsechno si muzes v Linuxu doladit ve skriptech, kdezto u ostatnich musis resit primo v binu! Coz je docela tezky. A ted mi rekni, kde jinde pripojis vzdalenej NFS nebo CIFS pripadne SMBFS... Jinak pokud se podivate na ty ostatni primace tak pokud maj sit tak jedine na SH... Jinak nevim o tom ze by se samovolne prepinalo Otec naprosta spokojenost !!!!!!!! By mne zajimalo jestli si mel trba v ruce DBox II tam je teprve rychlost prepinani kriticka !
uživatel
linuxik
29.07.2009, 23:46.10

neuspává disk? ale uspává WD, horší je ho probudit (záleží na firmware), rodiče v důchodovém věku si doma DM nastavili sami???
@bublajs, co vím tak se všeobecně dost linuxů dostalo k uživatelům naprosto práznejch (a to i bez manuálu které jsi připomněl) a pořád nechápu proč to sem cpete, otázka byla jasně daná, klídek nebo Tě trefí ;)
dost nerad bych zdejšímu adminovi působil potíže zbytečnýma hádkama, zachoval se férově (sám víš na co narážím)
uživatel
poky1
30.07.2009, 06:52.49

ja cekam

ja cekam odpoved na konkretni otazku kterou sem polozil a ne blaboleni. zatim predvadis ze o tom vis uplny kulovy a hanis tady neco co si ani nevidel, jak ses sam tedka priznal. takze budto mi odpovis janse a vesne nebo si budu myslet ze ses zapsklej uzivatel nejakyho predrazenyho krapu , kterej umi uplny uplny uplny prd.
a jak si takovej duchodce nastavi vantage ci octagon ? asi stejne jako ten DM vid ?
uživatel
bublajs