Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.07.2009, 14:42.05

HDTV Příjimač

chtěl bych si pořídit hdtv příjimač pro příjem Skylink programů. cenová relace cca 6000 - 8000 Kč. Především bych chtěl pěkný obraz a zvuk. Mohli byste mi někdo poradit? Díky
uživatel
joey
28.07.2009, 14:49.22

RE: HDTV Příjimač

Ve zvuku a obraze nebude dramatický rozdíl mezi přijímači. Jsou to digitální data, když je digitálně připojíš k televizi (HDMI nebo DVI) a k zesilovači (HDMI nebo optika), tak budou dávat všechny víceméně stejný nebo velmi podobný výsledek.

Rozdíly jsou ve stabilitě, v software, v tom jak pracují se skylink kartou (tu budeš muset mít nebo mít k ní přístup), v tom jestli umí nahrávat nebo ne, a když ano, jestli můžeš aspoň na jednom transpondéru koukat na něco jiného...
Možná v přehlednosti menu, případně v práci s českým EPG.

Taky v životnosti.

Příapdn ěv tom, jestli kromě obsluhy karty Skylink umí emulaci (stále je na 23east pár kanálů kabel deutschland)...

taky třeba jestli umí naladit volnou ITV HD na 28 east.

Tam hledej rozdíly.

Kvalita obrazu může mít význam jen v SD kanálech a i to jen tehdy, pokud upscale dělá samotný přijímač. Je asi obecně lepší, když umí automaticky přepnout i výstup a když SD ukazuje v 576i (a HD v 1080i) a upscale si udělá až televizní firmware. Ale to závisí, co za televizi je k tomu připojené.
Kvalitu zvuku přijmač neovlivní vůbec, to je otázka hlavně reproduktorů a trochu i zesilovače.
uživatel
Antonín
28.07.2009, 15:48.32

@Antonín
Smekám před tím, že tě i po delší pauze nepřestalo bavit stále dookola opakovat takové základy. :bigeyes:

4joey
Pěkný obraz a zvuk ti paradoxně "neudělá" ten přijímač. Pro sledování skylinku by mi osobně stačil F8800 a ušetřené prachy dej do zobrazovací popř. ozvučovací části řetězce.
uživatel
Tomik535
28.07.2009, 18:16.00

No Antoníne

:)) .... ani nevíš, jak rád tě tady zase vidím R^
Přece jen dokážeš dobře směrovat naše myšlení a to je hodně přínosné. A jak píše Tomík, díky ti za nekonečnou trpělivost.
uživatel
Nervoš
28.07.2009, 20:49.51

Najprv chcem pozdraviť Antonína,som rád,že si naspäť,aspoň sa toto fórum bude uberať trochu viac po odbornej stránke!Súhlas so všetkým,čo si povedal,akurát,že tieto parametre spľňajú len značkové receivry - made in co.
uživatel
pixla
28.07.2009, 21:05.59

Antonín

Jsem rád, že jsi zpět.
uživatel
lada69
28.07.2009, 21:29.46

Odborník zpět,no to je super, souhlas s Nervošem, díky
uživatel
lb59
28.07.2009, 22:10.07

:) chtelo to jeste vypustit krakena, alespon prazdniny by si zaslouzil vyrazit z kopejtka :) ten mail od D2MACa byl zajimavej.
uživatel
bublajs
28.07.2009, 23:09.43

zdravím ostatní zločince :)))
uživatel
poky1
28.07.2009, 23:44.28

Jsem rad ze je elita zpet. R^ .Je to velmi rozumne rozhodnuti :8) Lukas
uživatel
lak
29.07.2009, 11:00.57

Sláva Antonínovi -sat. odborníkovi

Připojuji se k vítání staronového člena fóra. Odborná stanoviska čtu s nadšením, v politice (která sem naštěstí nepatří), bych měl poněkud samostatnější názor. Všechno z témat je víceméně technicky jasné a mnohokrát probrané, málo se probírá 3D. Kdo s tím začne?
uživatel
samorost
29.07.2009, 11:05.53

Vítám take Antonína. :)
uživatel
jenicek
29.07.2009, 13:05.21

Myslím, že bude dobře se věnovat tématu.
Zbytek není tak podstatný, přestože přístup D2MAC je na jiném levelu.
Aby z toho joey něco měl, mohli byste vy co máte levnější přijímače, dát k dobru svoje zkušenosti.
Já bych asi sáhl po nějakém Vantage, vzhledek k ceně po 1100, ale osobní zkušenost s tím nemám, přece jenom si hraju jenom s linuxem...
uživatel
Antonín
29.07.2009, 15:30.48

antonín: já ti děkuju za tvé postřehy, snad jsem si z toho něco vzal. :) a ano... ještě před tím než jsem si přečetl tvůj poslední příspěvek tak jsem si právě Vantage 1100 vyhlédl. Teď když už to doporučuješ i ty, takový odborník, jak píšou lidi výše, tak je to zřejmě definitivní :))) takže díky ještě jednou.
uživatel
joey
29.07.2009, 16:08.14

Jedině dvoutunerový

Doporučuji jedině dvoutunerový Vantage HD 8000S - hlavně pro vynikající možnost sdílení karty pro všechny nahrávané programy současně - recenzi si lze přečíst zde na fóru :
https://www.parabola.cz/clanky/3187/vantage-hd-8000s-luxusni-multimedialni-hd-prijimac/
uživatel
Děda Petr
29.07.2009, 21:06.51

Také vítám Antonína ( ..... mlíkař?).

Jinak bych také raději doporučil Vanta 8000. Je to velmi, velmi, velmi slušný stroj.

Nicméně asi jde i o peníze, mrkni ještě na Vantage HD 6000, cen. rozdíl je cca 1500,- a získáš navíc fluorescenční display, čtečku karet (celkem 2) a také další slot pro CI modul.
uživatel
Zip