08.07.2009, 19:45.42 | |
stav uctudnes na uctu 11394kc.-----kamarad byl pomoci a toto mi napsal:byl to tam otřes a děj a hrůza, lidi byli vděčný za kbelíky, koštata savo rukavice, nakonec jsme našli takový důchodce a těm jsme pomáhali, abych řekl pravdu dost se mi ulevilo když jsme odjížděli, ty lidi jsou úplně v hajzlu a to furt prší dál, zdarec jdu zase makat.-----velke podekovani patri vsem kteri prispely na ucet pomoci lidem postizenych povodni.jirka jablonec |
![]() vanspeed |
08.07.2009, 20:31.50 | |
RE: stav uctuDíky Vanspeedovi za zveřejnění stavu účtu. Taky jsem poslal nějakou kačku, ale myslím že kdyby aspoň polovina lidí co je on line něco málo poslala mohlo by tam být trochu víc. To co člověk vidí co ukazujou v televizi a slyší od známých je to hrůza a děs.Nic takovýho bych nechtěl zažít.(je to jenom můj názor žádná agitace) |
![]() slapet |
08.07.2009, 22:48.46 | |
RE: stav uctuV roce 97 byla povodeň kousek od nás,město přesně neuvedu,ale voda tam stála tři týdny a nikdo tam celou dobu nesměl,až na pár cest pod dohledem (vesměs na hasičském člunu),místní poznají. Pomáhali jsme,to dá rozum. Nejhorší bylo tahání masa z mražáků po třech týdnech tepla,kdo to nezažil,ten si to nepředstaví. Desítky beden věcí se odvezly k nám,mimo ohnisko povodně,všecko se drhlo a desinfikovalo. Osobně jsem vodou ze studny vyplachoval bahno z asi patnácti televizí. Pak stály týden na slunci a všechny fungovaly. Některé jedou dodnes,některé už jsou vyřazené,ale žádná se nepokazila vlivem následků povodně. Pak se všecko zavezlo těm lidem zpět. Jo,bylo to hrozný.Ale taky jsem viděl druhou stranu mince. Viděl jsem,jak přijel náklaďák kýblů,Sava,rukavic a gumáků. A viděl jsem lidi,jak se na náklaďák vrhli,brali gumáky po náručích,kýble po dvaceti a jak se jeden chlap skoro porval,když mu nechtěli dát celou krabici Sava. To co mělo a mohlo být pro tisíc lidí jich vyžralo sto. Pak dovezli balenou pitnou vodu. Na některé se prakticky nedostalo,a jiní jí měli natáhané domů doslova stovky litrů. A pak začala jezdit nějaká organizace,která prodávala nějaký levný nábytek,nebo rozdávala poukázky naň. A lidi,kterým se povedlo jejich původní nábytek (myslím,že to tenkrát byly sedačky do obýváku) kompletně zachránit se drali o ten nový jako smyslu zbavení. K čemu jim bude? Ále,to se NĚJAK použije,neměj péči! A taky jsem viděl chlapa,kterému se netočil elektroměr,prostě nefungoval. Už nevím,jestli byl po zátopě a nebo vyměněný,to už si fakt nevzpomenu. No a ten elektroměr se netočil a chlap měl půjčených šest takových těch horkovzdušných futřáků,kterýma si vysušil celý barák. Měsíc sušil 24 hodin denně a elektroměr se až pak "utrhl" a začal měřit. Už zbývalo jen pár dní sušení,než se futřáky budou muset vrátit. A ten borec těch pár dní snad padesátkrát denně do toho elektroměru řezal jak do festuňku a nadával jak pomatený,že "se tá xxxxx točí",místo aby byl rád,že 95% baráku vysušil zadarmo... Závěr? Pomáhat se musí,ale pomoc musí být naprosto přesně řízená a cílená. Například koupit náklaďák Sava a do každého baráku dát dvě flašky. Žádné nekontrolovatelné rozdávání na náměstí. Nebo dokonce posílání peněz kamsi. Jak totiž lidem přestane jít bezprostředně o život,strhne se prachsprostý a bezohledný soubor o majetek ve všech jeho formách. Byl jsem tam a dobře jsem to všecko viděl,a to se psal rok 97,dneska to bude tak 5x horší. Přeju hezký večer... |
![]() Louskacek |
08.07.2009, 22:55.08 | |
RE: stav uctuJeště bych rád doplnil, že vám kluci s tím účtem věřím. Myslíte to dobře, já vím. Ale nemáte ponětí, na koho narazíte při předávání. Možná budete mít štěstí a někomu to fakt pomůže. A taky možná někomu přispějete "na nové židle do kuchyně" a dotyčný si za to koupí plazmu, protože celou kuchyň bude mít v oukeju, akorát ji před váma vtipně schová na půdu. I takoví jsou a není jich vůbec zanedbatelné procento, tak opatrně... |
![]() Louskacek |
08.07.2009, 23:05.19 | |
RE: stav uctuSvatá pravda!!! |
![]() spyko |
09.07.2009, 05:21.39 | |
RE: stav uctuahoj kluci mate pravdu .budeme to davat opravdu s rozmyslem a po dukladnem zvazeni kdo to dostane.zatim ahoj jirka jablonec |
![]() vanspeed |