Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.07.2009, 07:15.27

vyber kamery

Rad by som Vas poprosil o radu aku vybrat video kameru s vysokym rozlisenim FullHD, aby bola na HDD alebo na karty, na domace pouzitie v prijatelnej cene. Je strasne vela modelov a uz sa v tom ani neviem orientovat. Na tvfreak som uz pozeral.Preco sa pytam tu, lebo vela krat som tu dostal vyborne rady.Viem ze je to satelitne forum.
Dakujem.
uživatel
trisk
07.07.2009, 07:21.12

RE: vyber kamery

http://www.tvfreak.sk/modules.php?name=Forums
http://www.tvfreak.cz/forum/
uživatel
IVIL
07.07.2009, 07:38.02

Jedině páska, mám Canon HV30, maximální spokojenost, AVCHD stále nedosahuje kvality HDV. Datový tok až 25 mbit /AVCHD si o tom stále může nechat jenom zdát/, obraz jako víno, lepší kamera momentálně v cenové kategorii full HD není. HDD i karty jsou stále s kompresí pozadu.
uživatel
cgyfan
07.07.2009, 09:02.05

Keď na domáce použitie, jednoznačne doporučujem na kartu a to od SONY Tg (asi č.6). Je to malá kamera do vrecka a velmi kvalitná optika. Predávajú to aj so strihovým programom VEGAS za cca 700.-€. Ja mám s HDD prvú od sony a som velmi spokojný až na velkosť. Obraz je K. Mám už výstupy na Blue ray v strihovom programe Pinnacle studio aj s menu.
uživatel
merius
07.07.2009, 09:31.21

@cgyfan a trisk

Súhlas. Canon HV 30, ja mám Canon HV 20 a nahrávanie na pásku.....jednoduché spracovanie cez Sony Vegas 8 alebo 9 v nezmenenej HD kvalite na HDD...o tom poradia na tvfreak.sk výborní odborníci Jarino a Saxel, ktorí aj mne pomohli pri spracovaní nahrávky!
uživatel
Milan C
07.07.2009, 09:59.05

Na Canon HV 30 som pocul vela pochvali a aj ma velmi zaujala.Len sa neviem rozhodnut ci napr. by nebola lepsia mensia ako napr.Sony TG7.
Zatial Vam dakujem.
uživatel
trisk
07.07.2009, 11:56.01

Neváhej a jdi do HV30, referenční obraz. Mám doma momentálně TV Panasonic TX-p50g10e,127cm, čili obří plocha, na které se nějaké nedostatky mohou ukázat a obraz je přímo famózní, ostrý. Navíc vše naprosto vpoho, včetně převodu do pc, kde pak stříhám v Pinnacle 12. Momentálně točím hlavně dcerunku, 90% záběrů doma řekněme v horších světelných podmínkách a HV30 exceluje.Venkovní přírodní záběry - u těch ti padá brada. Nic lepšího kolem 20 litrů koupit nemůžeš.
uživatel
cgyfan
07.07.2009, 12:41.16

No záleží na ceně. Kolem 50000 se dají pořídit perfektní kamery na pásku.
uživatel
lukin
07.07.2009, 13:20.46

Jasně, bavme se o částce kolem 20 litrů, kterou má určitě i trisk na mysli. Ony jsou pak totiž i fantastické kamery na pásku kolem 150 litrů :-)))))))))))
uživatel
cgyfan
07.07.2009, 13:36.27

momentálne, čo sa týka HDV kamier, tak jednoznačne Canon HV20/30/40. Sú to + - rovnaké kamery, poskytujú špičkový obraz v triede spotrebných kamier.
Čo sa týka AVCHD kamier, tak tie sa už dotiahli na HDV kamery, ich dátový tok je 24 Mbit/s v H.264/AVC, v rozlíšení 1920x1080i.Čiže v dátovom toku AVCHD kamery dokonca predbehli HDV kamery. Výber je zasa veľký, osobne doporučujem Canon HF11/200. Výber je veľmi závislí od používania kamery,percentuálny podiel snímania v dobrých a zlých svetelných podmienkach, čo má podiel na veľkosť chipu. HDV záznam je oveľa menej náročný na HW PC, AVCHD záznam je náchylnejší na výkonnejšiu PC zostavu. Obidvoje technológie sa ale dajú bez problémov zvládnuť a strihať v bežných dual core PC.

Osobne by som volil pri oboch záznamových technológiach práve značku Canon, alebo Sony.Skôr inklinujem ku Canon.
uživatel
jarino1978
07.07.2009, 14:00.09

Precital som si vsetky odpovede a velmi mi to pomohlo vo vybere. Jarino1978,cgyfan aj ostatnym dakujem.Uz mam favoritov , este jedno Jarino ty si pisal na tvfrek,ze by si mal zaujem o HF20/200 ta stoji menej ako HF11 ake ma vyhody oproti .
Uz aby som mal jednu doma s tych co ste pisali a budem mat klud. :)))
uživatel
trisk
07.07.2009, 14:12.01

HF200 mám objednanú, už len čakám. táto kamera dáva dobré výsledky za dobrých svetelných podmienok, horšie, aj keď stále ešte v norme výsledky za zlého osvetlenia. Keďže moja priorita je dobré svetlo, low-light nejak moc neriešim. V porovnaní s HF11 má o dosť menší chip ( 1/4 ), čo ju degraduje na horšie podanie low-light, ale zasa má perfektne ostrý obraz za dobrých svetelných podmienok. Je malá, má optickú stabilizáciu, ostrý veľmi dobre v celom rozsahu ohniska, farebne vyvážená. Kľudne Ti ju môžem odporučiť, pokiaľ nebudeš často snímať doma pri sviečkach ;) Ale zasa, čo môže vyhovovať mne, nemusí Tebe. Chce si to kameru ohmatať vlastnými rukami.
uživatel
jarino1978
08.07.2009, 16:36.33

@jarino1978

Tak ,uz je to schvalene manzelkou idem objednat. Jarino 1978,kde si ty objednaval tu kameru, mozes dat kontakt,ja by som to chcel objednat z netu. R^ Dik
uživatel
trisk