Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.03.2009, 13:59.08

Delka koalaxialniho kabelu

Jaka je doporucovana maximalni delka koalaxialniho kabelu od paraboly k prijimaci?

Diky
uživatel
Trevi
19.03.2009, 14:03.47

RE: Delka koalaxialniho kabelu

Doporučovaná tak do 100metru když použiješ kvalitní koax např Belden H-126 3X stíněný tak bych se nebál ani 200metru jinak sám provozuji už tři roky 180metru výše zminovaného kabelu.Jo a nastřeše mam motor sločen analog/DVB-t naprosto bez problému parabola 80ka R^
uživatel
alda
19.03.2009, 14:05.24

Bez závažných obtíží se skoro jakýmkoliv drátem tak 20m-40m. Se slušným ale obyčejným koaxem jako je Belden tak do 70m-100m. Velmi dobrý koax to natáhne i kousek přes 100m, no a pak jsou řešení se zesilovači řekněme, že domácí amatér tak do 300m. Následují profesionální řešení, v podstatě neomezených délek. Ale to je většinou nesmysl, protože pak je lepší jít úplně jinou cestou.
Nedá se to určit na metr. Velmi závisí i na tom, jaké přesně je to LNB a jaký přesně je to kabel, a jaký přesně je to přijímač, ale soudím, že tebe to zase tak detailně nezajímá a že stačí jakýsi řádový odhad.
uživatel
Antonín
19.03.2009, 14:09.00

Jedu bez zesilovače.
uživatel
alda
19.03.2009, 14:13.31

Já ti to nijak nevyčítám :-)
uživatel
Antonín
19.03.2009, 18:59.47

Jen že není potřeba. ;)
uživatel
alda
21.03.2009, 11:28.59

Chvála kabelového zesilovače

Dlouho jsem byl názoru, že dlouhý kabel (v mém případě 50 m)je únosný. Kabel je částečně uložen v zemi. Použil jsem kabel se zvýšenou izolací (14 Kč/metr), je o něco horší než Belden. Při sněžení nebo dešti jsem míval na 50 m krátkodobé výpadky (např. 1 sec).Síla signálu na konci klesne málo. Výraznější vliv má délka kabelu na kvalitu digitálního signálu.Z jednoho Quadu mám 3 přijímače vzdálené 9m,15m a 50 m kabelu. Počet krátkodobých výpadků byl u 50 m výrazně vyšší než u předchozích a "nástup kostiček" nastal při zhoršeném počasí mnohem dříve. Po instalaci kabelového zesilovače na stanovišti parabol hned u přepínače EMP Centauri se krátkodobé výpadky 50m srovnaly s ostatními přijímači s krátkými kabely a (velmi)výrazně se snížily. Musel jsem změnit názor a po praktické zkušenosti chválím kabelový zesilovač Grundig.Povely pro přepínač EMP Centauri 16/1 typu Diseqc 1.2 procházejí přes kabelový zesilovač dobře.
uživatel
samorost