10.03.2009, 16:42.52 | |
IPBOX HDNa ABComu je nový FW, testoval nekdo?1. Fixed Astra 23,5E, TP 11876, 11992 PANIC problem 2. Added additional channel scan options for TV or Radio 3. Added repeat function in Video Player 4. Added navigation method for TTXT sub-channel 5. Display the summary when searching channel 6. Save the name of recorded file when user want to schedule in EPG 7. Fixed bug Toptext navigation with TTXT 8. Fixed bug which was AB IPBox 91HD and 910HD were not updated local timer after AC power off even with Automatic time setting 9. Fixed Alphacrypt German Language Encoding bug 10. Included some of the new plugins . - Thanks as below developper for plugin. They are arvy of Shoutcast, coOLOser and pacco of Favpip plug, kneubi of Bitrate plugin and mail, dexter of Webepg and webepg_import, pippo9000 of epg9kdld, coOLOser of fps, pong, sudoku, tetris, andd weather of Neumoteam. 11. Updated German language translated by Nilse 12. Removed subtitle language setting in Language Settings Menu users control through subtitle option on RCU.(this function will be back in next versions) 13. Modified pop up message Service is not available disappears after 5-6 seconds automatically 14. Adjusted the position of Pillar box 15. Adjusted color table of DVB subtitle for some channels |
![]() Badatel |
10.03.2009, 16:54.24 | |
RE: IPBOX HDKopírovat umíš tak to i otestuj a poděl se tady s kamarády jak to chodí proč to má někdo testovat za tebe..Jsi přece Badatel , |
![]() pat |
10.03.2009, 16:59.02 | |
RE: IPBOX HDpresne. otestuj to!!! ja jdu na pivo . ono to bude makat. cekas neco jineho ? |
![]() bublajs |
10.03.2009, 18:53.22 | |
RE: IPBOX HDJa ten soft mam ale akosi som nenasiel toto:14. Adjusted the position of Pillar box - vie niekto co by to malo presne robit? |
![]() Billysk |
10.03.2009, 19:24.56 | |
Pillar boxPillar Box, česky pilíř nebo sloupec. Pojem odkazuje na skutečnost, kdy se na širokoúhlém televizoru ukazuje vysílání v poměru 4:3. Aby si zachovalo své proporce, jsou po stranách obrazu černé pruhy. Funkce Pan & Scan umožňuje ,,roztáhnout" obraz tak, že buď ořízne jeho kraje (vysílání 16:9 na obrazovce 4:3), nebo jeho vršek a spodek (vysílání 4:3 na obrazovce 16:9). Divák se tak za cenu oželení postranních informací dostane k obrazu bez černých pruhů. |
![]() miro2 |
10.03.2009, 19:50.03 | |
RE: IPBOX HDJa viem co je Pillar Box ale neviem co by mala urobit ta zmena v sw. |
![]() Billysk |
10.03.2009, 22:40.36 | |
Až to nainstaluješ, stiskni Rudé tl.Je to vlastně zoom...Přepneš kanál a je vše v normálu. Když chceš obraz zvětšit, stiskneš rudé... Není to na pořád, jako když si nastavíš zoom zobrazení na TV. Tohle zapínáš jen když to chceš. |
![]() bob.r |
11.03.2009, 00:52.35 | |
ip boxdneska jsem ho nainstaloval,ale nebyl jsem schopen se připojit a to ani přes ftp ani přes webové rozhraní,nebralo mně to jméno ani heslo,myslím klasiku,root+ipbox,takže jsem nemohl nainstalovat nový adon,tak jsem se vrátil spět k osvěčenému 8873 a je vše ok a co jse týče čer.tlačítka,jsem raději když mi funguje na aktualizaci klíčů než zoom |
![]() rostik1 |
11.03.2009, 10:39.09 | |
Rostiku, změna je životAbys se připojil, potřebuješ nastavit adresu IP alespoň v PC podle adresy v přijímači, nebo co je lépe nastavit si pevnou adresu v IPboxu. (Menu - Advanced Setup - IP Setup)Nový addon k firmwaru r9057 se už neinstaluje z tmp, jako dříve ale pomocí USB flashe jako instalace firmwaru. Před instalací jej na USB přejmenuj do tvaru "usb_update.img" . Postup pro instalaci firmwaru (i addonu) z USB flash: 1.) Vypnout přijímač pomocí současného stisknutí vypínacího tl. a tl.OK na předním panelu přijímače. 2.) Vložit USB flash do USB konektoru v zadním panelu. 3.) Stisknout a držet stisknuté vypínací tlačítko na předním panelu. Když se na displeji objeví BOOTING, stisknout ještě tlačítko UP = šipka nahoru. Uvolnit obě tlačítka. (Na displeji se zobrazí USB UPGREADE pokračuje ERRASING s probíhajícími procenty procesu, následuje FLASHING, nakonec je DONE) 4.) VYJMOUT USB flash. Stisknout vypínací tlačítko a vyčkat nabootování přijímače. 5.) Přijímač nastavit. Nový firmware má také jinou adresářovou strukturu více vycházející z enigmy. Dříve /usr/local/bin/ , nyní /var/bin/ Funkce tlačítek ovladače RED, GREEN a YELOOW se spouštějí scripty red, green a yellow v adresáři /var/bin/ . Jejich úpravou je možné měnit funkce tlačítek příslušných barev. Možným řešením je vymazání scriptu yellow, přejmenování red na yellow - tím bude zoom na žlutém a script red napsat pro jinou požadovanou funkci... |
![]() bob.r |
11.03.2009, 11:14.41 | |
ip boxtak to čumím samé novinky,samo hned to skusím,zapoměl jsem dodat jednu duležitou věc,že nový image mi pompletně vymazal pevný disc |
![]() rostik1 |
11.03.2009, 11:19.34 | |
RE: IPBOX HDje mi jasné jak mám nastavit pevnou ip v box a jak se připojit přes ftp klienta,nebo vebové rozhraní,nový image mi prostě nebere přístupové heslo a jméno,u starého všechno funguje normálně |
![]() rostik1 |
11.03.2009, 12:37.36 | |
Rostiku, ještě k tomu USBUSB flash musí být naformátovaná ve FAT32 a nesmí na ní nic být, pouze vždy jen ten nakopírovaný instalační soubor,který pro instalaci je tam vždy ve tvaru "usb_update.img" ať už se jedná o přejmenovaný soubor firmwaru nebo přejmenovaný soubor addonu. Instaloval jsem nový soft 90xx na AB 900 a AB 9000 několikrát. Ani v jednom případě mi to hdd nevymazalo. Nevím, co jsi dělal. Asi jsi spustil formát... Moje rada při spuštění flashování je: Dálkový ovladač do šuplíku a ruce do kapes ! |
![]() bob.r |
11.03.2009, 12:43.22 | |
RE: IPBOX HDna ty flashce muzes mit co chces, ja mam flashku s nekolika souborama a flashuju jak o zivot :))) zkus to a uvidis, ze to tak je :)mozna ze nektery img maj jako default format, ale nlb ho ma vyplej. |
![]() bublajs |
11.03.2009, 15:16.54 | |
RE:ip boxPo nainstalování nového firmware r9057 je možný přístup na WEB rozhraní pomocí jména a hesla - relook/relook . Po přidání Addonu je jméno a heslo - root/ipbox , nebo root/relook :) |
![]() Mazope24 |
11.03.2009, 15:26.28 | |
RE:Rostiku, změna je životRád bych opravil 3 bod instalace nového firmware. Stisknout a držet stisknuté vypínací tlačítko na předním panelu a zapnout přijímač síťovým vypínačem. Na displeji se zobrazí BOOTING a následovně USB UPGRADE. V tuto chvíli uvolnit tlačítko POWER a již proběhne automaticky nahrání nového firmware. Na displaji se postupně zobrazí ERRASING s probíhajícími procenty procesu, následuje FLASHING, nakonec je DONE. Jakmile budete držet tlačítko POWER a k němu i tlačítko (šipka nahoru), tak se Vám nuceně zformátuje HDD. :( |
![]() Mazope24 |
11.03.2009, 17:04.16 | |
RE: IPBOX HDTak jsem to nainstaloval znovu,instalece proběhla uspěšně,adon jsem nainstaloval také přes flash tools,zdálo se mně zbytečné instalovat to přes flešku,kdyš to bylo takto vše DONE,přes web už to také funguje na stará hesla,takže jsem dál vyhledat programy a uvidíme |
![]() rostik1 |
12.03.2009, 10:23.36 | |
RE: IPBOX HDvrátil jsem se k osvěčené 8873 a adonu někde s prosince ,všechno jede bez zbytečných komplikací,stím novým image to prostě neumím,všechno jsem flesnul,instalace včetně adonu prošlá bez komplikací ale nejede vubec nic,takže jsem se vrátil k osvěčenému a ušetřil si nervy :fuming: ;P :zombie: :dead: |
![]() rostik1 |
12.03.2009, 14:44.36 | |
RE: rostik1A on Ti s tímto firmwarem funguje bez problémů transpordér 11876? Přijímač Ti po spuštění jakéhokoliv kanálu z tohoto transpordéru nenapíše PANIC a nesekne se? :bigeyes: |
![]() Mazope24 |
12.03.2009, 16:18.42 | |
ip boxnevím přesně co tím myslíš,jede na to celý intelsat1,23,5 astra mám kartu na sky-link,oproti dřívějšku nejede vubec německý kabel,ale německy neumím tak mně to moc netrápí,co je zajímavé že nový image i napodruhé mně při instalaci znovu přemazal disc a to už jsem si na to dával pozor |
![]() rostik1 |
12.03.2009, 16:23.24 | |
ip boxpokud bych nechal nový image a adon,nevím co stím dál,jak na aktualizace,ted mně stáčí červené tlačítko |
![]() rostik1 |
12.03.2009, 16:29.13 | |
ip boxještě co se týče toho disku,nejsem žádný odborník ale vůl také nejsem,mám ip box 9000hd pul roku,image jsem přehrávál už hodněkrát,ale aby mně to sformátovalo disk,to jse mně ještě nestalo |
![]() rostik1 |
12.03.2009, 16:38.18 | |
RE: rostik1Možná hloupá otázka, ale mrkl jsi se na můj opravený bod číslo 3 v instalaci? Nevím, ale nahrával jsem také novej firmware a HDD se mi nezformátoval, tak fakt nevím. :(( |
![]() Mazope24 |
12.03.2009, 18:27.30 | |
ip boxčtu to,já jsem to fleshnul přímo programem flash tools,stejně jako image,vše proběhlo jak popisuješ,errashing-flashing-done,jedná se mi co dál??? |
![]() rostik1 |