Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.03.2009, 13:26.51

Digi TV signál při špatném počasí

zdar chlapi,rád bych se zeptal známý má na chatě Digi a při dešti a jiném špatném počasí mu kostkují některé programy-parabola LBN od digi.Což vím,že u Digi dělá.Chtěl sem se zeptat zlepší se nějak signál když použiji Parabolu Gilbertini 85cm a LBN Diavolo 0,1.Když ano což si myslím,o kolik to asi tak procentuelně bude vzhledem k výpadkům bude?
uživatel
Quattro
09.03.2009, 13:33.57

RE: Digi TV signál při špatném počasí

S 85 cm parabolou a 0,1 LNB a samozrejme dobré nadstavenou súpravou by Ti aj pri dáždi,takom normálnom malo isť všetko OK,veď aj 60 cm paraboly nemajú problém pri normálnom dáždi i,keď tam už tá rezerva nie je skoro žiadná.
uživatel
letas
09.03.2009, 13:54.46

Použitím lepší paraboly

a kvalitnějšího LNB dosáhneš mnohem spolehlivějšího příjmu. Přepočítávat zlepšení na procenta je nesmysl. Kvalita a síla signálu se neuvádějí v procentech, takže pokoušet se je přepočítávat opravdu nemá smysl. V každém případě je ale možné předpokládat, že kvalita signálu může stoupnout až na dvojnásobek. Samozřejmě to také záleží na správnosti instalace paraboly a LNB.
uživatel
Enik
09.03.2009, 13:57.11

Nechoď z bláta do louže...

Když už hodláš vyměnit parabolu, jistota je parabola 95/105cm a je už jedno, jaké bude značky.
Ty konvertory, rádoby 0,1dB, jsou v mnoha případech horší, než běžné konvertory. Mají velký rozptyl parametrů, často jsou jako nové vadné. Teď tady právě jeden takový mám...(Single LNB TS 0,1db HD Made in Germany) Je to po druhé ! Už mi nesmí do baráku.
Zkus konvertor Smart Titanium 0,2dB, nebo GT LST 40D 0,2dB. Dávají spolehlivé výsledky i na delším kabelu.
uživatel
bob.r
09.03.2009, 14:20.30

ja mam parabolu aj konvertor od digi, teraz pri dazdi od 84 - 100 percent kvalita
uživatel
mjamriska
09.03.2009, 14:33.14

Mám na digi 100 cm gibertini lnb od nich twin, a signál stále 100% aj pri padaní somárov z neba, nikdy sa mi nestalo že by mi vypadlo digi tv za žiadného počasia/ v búrke nepozerám riziko blesku/ aj ked už nikto nemal signál pri veľkom snehu ja som mal vždy okolo 50 % čiže sledovateľné.Ja poviem takto ked sa o digi tv staráte ako o auto tak sa to dá, aspon zatiaľ u mna. :razz:
uživatel
Tami
09.03.2009, 15:01.54

Signál DIGI

Používám na chatě přijímač Opticum 4100 TSCXE a celý loňský rok i s paraboulou 60 cm (+ LNB cca 0,3 dB), kvalita procentuálně cca 60 procent. Na obyčejné 80 cm od Mascomu se ukazatel kvality zvedne na cca 75 - 78 procent. I když s šedesátkou není rezerva téměř žádná, celou sezonu jsem s tím přečkal (pozemní signál tam mám nepoužitelný). Když padají "trakaře", vypadne spolehlivě i Astra :-)).
uživatel
PeVy
09.03.2009, 16:02.48

Pakliže se nacházíme v zóně pokrytí, je třeba vyjít z toho, že signál Intelsatu 10-02 směrem k severu slábne...
Osobně bych použil v Jižní části ČR parabolu 85cm, v severní části ČR parabolu kolem 100cm pro dostatečnou reservu. Konvertor bych prozatím ponechal původní z dodávky Digi TV. (Samozřejmě, že i při použití původní paraboly může být signál stabilní.)

Odpověď na některé otázky je těžká, ale všechny body se dají dovést k určitému "maximu" dle možností a dovedností montující osoby.

1. Nestojí signálu v cestě žádná překážka ? (Například strom, kývající se ve větru.(
2. Je pevně uchycená parabola ? (Umístit parabolu nejlépe do závětří)
3. Není parabola zdeformovaná ?
4. Je správně nastaveny azimut a elevace paraboly na satelit Intelsat 10-02 (1.0°W) ?.
5. Je konvertor umístěn v ohnisku paraboly (ohnisková vzdálenost)? /Po nastavení ohniskové vzdálenosti je třeba znovu překontrolovat/ elevaci.
6. Je správně nastaveno šikmé naklonění konvertoru (SKEW -korekce polarizační roviny)?
7. Je svod proveden kabelem 75ohmů, jehož frekvenční charakteristika vyhovuje až k 2150MHz ? (Útlum kabelu bývá na 2150MHz zhruba 30dB/100m).
8. Je kabel uložen podle pravidel ? (Ohyb, skřípnutí.....)
9. Jsou správně provedené F konektory na kabelu ?
uživatel
mirasat
09.03.2009, 16:40.29

Můj tip je, hnutá parabola nebo voda F konektoru.
S tou vodou to bylo zrovna u mě.Taky kostičkovalo při dešti.
uživatel
Ji.sat
09.03.2009, 16:53.30

Kapka vody je (nevhodné slovo)

Pokud zůstane na povrchu LNB kapka nebo i více kapek v "nehybné poloze", pak mohou způsobit zmatek. Podle mé zkušenosti mohou i na silných stanicích poničit kvalitu signálu. Doporučuji umístit novou parabolu s vybraným LNB tak, aby kapky vody "nestály" na LNB, například pod stříšku. Bohužel není to vtip.Pokud se vytvoří plynulý vodní film, ten skoro nevadí. Chemik by asi dokázal povrch LNB ošetřit proti "stání kapek".
uživatel
samorost
10.03.2009, 12:30.10

Díky za reakce.Jestli se můžu ještě zeptat o kolik mám natočit LBN pro šikmé naklonění LBN?Jedná se o lokalitu Jižních čech.
uživatel
Quattro
10.03.2009, 13:59.14

pro budějky

http://www.igp.net/Antenna_Alignment/Set_Dish.php

je to cca 12,5 st.Efko míří do prava/pohled před antenou/.
uživatel
Saxon
10.03.2009, 18:20.24

Ja mam 45ku parabolu a chytam vsetko ked je dobre nastavena nie je problem ani pri burke
uživatel
omega911
10.03.2009, 19:24.28

omega911

Tak to jsi genius,když ti to jde i bez uplinku.
uživatel
zzaner