Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.03.2009, 10:25.13

GITAL - problemy pokracuji

Tak dnes opet nekolik zakazniku s tim, ze nejdou programy na Gital kartach. Vsechno prijimace s cert.CRW - Homecast 200CrCI, 3000CR, Technisat,..., vsechno karty 2-3 roky stare, nektere jeste s tim triletym tarifem. Kolegove mntaznici, mate podobnou zkusenost nebo je to nahoda ?
uživatel
J a
09.03.2009, 10:37.31

RE: GITAL - problemy pokracuji

jj, známá má Fergusona 7318, origo soft, karta gital cca 2 roky stará, vypadávají CTka a teď jí dokonce vypadla i nova. Zápisy chodí otřesně na tomto přístroji. Musí vždy donést kartu, já ji píchnu do mojeho Fergusona HF8900 a během chviličky vše naskočí.
uživatel
lopro
09.03.2009, 10:41.19

U mňa všetko ok.
uživatel
iko
09.03.2009, 11:01.16

Nejsem sice montážník, ale mám doma dvě Gital karty, jedna už 3 roky stará a TechniSat DIGIT MF4-S CC a TechniSat DigitSim S2 a absolutně bez problémů zapisy chodí v pořádku a aktivace ihned po zaplacení atd... :8)
uživatel
Viky
09.03.2009, 11:25.46

a bude hůř

neprodávejte šmejdy ale receivry, které mají orig.čtečky CryptoWorks a nikdo nebude mít problémy se zápisy .... být majitelem takového receivru, který nezpracuje zápis, tak jej hodím prodejci na .... :8)
uživatel
vodnar
09.03.2009, 11:27.34

Ja:

A co ty máš s tím společného? Seš snad nějaká technická podpora Gitalu? Každý ať si to vyřídí s tím poskytovatelem, u kterého má registrovanou kartu...
uživatel
technikTKR
09.03.2009, 11:37.28

vodnar: nauc se cist. to sou prijimace s licencovanym cryptoworksem. mam taky jeden takovy a take sem mel problem. a nezabralo ani prohazovani s nelicencovanym ale pro zapisy funkcnim pristrojem. ty zapisy totiz nechodej. takze tezko bude problem na strane prijimace
uživatel
bublajs
09.03.2009, 11:57.13

Mě to dělalo když jsem měl Ferdu, ale ted jak mám Topfielda tak vše jde na pohodu! Prostě a jednoduše neorigiální Crypto.
uživatel
ASRady
09.03.2009, 12:01.07

proste a jednoduse soudruzi vubec nevite o cem je rec
uz sem to tady psal 2x , klidne to zopakuju znova, dokud si nepoposednete, kdyz se tak musite chlubit jak si sedite na vedeni
aktivovany gecko, par zapisu za par sekund, dalsi zapisy druhej den, dalsi klidne za 10 dnu. origo cryptoworks ctecka. a tedka pindejte
uživatel
bublajs
09.03.2009, 12:13.30

bublajs-souhlas
uživatel
hobza
09.03.2009, 12:13.52

Mne sa to stava skoro kazdy mesiac. Problem je ale v zabudovanej ctecke v Homecaste 200 CRCI. Po vlozeni do original modulu ide vsetko v pohode.
uživatel
suco
09.03.2009, 12:20.02

asi si všichni sedíle na vedení podle bublajse, jinak by mi totiž přestaly chodit i karty T-T, dnes Skylink. A ty jedou bez problému i na neoriginal CR. A věc druhá - jednou zápis projde a jindy na tom samém HW nikoli..
uživatel
Luckyolda
09.03.2009, 13:07.18

Postup je přece dost jednoduchý:
Vezmete SN karty a podívate se, jestli ve streamu jsou pro ni zápisy.
Jsou právě dvě možnosti:
Jsou - a pak máte nějaký problém se svým CAMem
Nejsou - pak prostě můžete oznámit, na Gital, že pro SN XXXXXX nevysílali dne toho a toho zápisy a optat se, proč se tak stalo.
Co na tom hledáte?

2Luckyolda: to má docela triviální vysvětlení, pokud není CAM dokonalý, je možné, že některé možné stavy prostě nerozeznává správně - neparsuje EMM vždy korektně. Třeba neumí vyndat instrukci, pokud je rozdělena do více paketů, nebo vím já co. kdybys to chtěl vědět přesněji, tak by musel pustit kompletní log/analýzu na jedné obrazovce a strčit mezi kartu a CAM nějaký multiseason a koukat, co na kartu posílá, jestli vůbec něco, případně s jakou chybou.
uživatel
Antonín
09.03.2009, 13:18.09

antonin: postaci k tomu newcs web rozhrani ktere vypisuje pocet emm na kartu ?
uživatel
bublajs
09.03.2009, 13:21.02

@Ja
Ozval se zatím jen jeden včera ráno, karta gital min. 2roky, to sedí. F7318+zeta 1.17, ale do včerejška bez problémů (od doby, co jí má v CAMu). Nechal na čt, odpoledne už jelo vše, volal mi pak znova. Hoj
uživatel
Tomik535
09.03.2009, 14:00.35

bublajs: řekl bych, že ne 100%, ale něco to přece jenom řekne. (Třeba parsuje blbě i to, čím to posíláš na newcs, jak to můžeš vědět, atestaci cryptoworksu asi nějaký mgcamd, či acamd či...)
Já ale naprosto nesleduji Gital, nemám takovou kartu, takže prostě jenom obecně píšu. Třeba tu poznámku o newcs ani plně nechápu.
Newcs by musela mít v sobě kartu daného SN, ale zpracování EMM musí dělat CAM...nebo to myslíš tak, že instrukce je na kartu řádně poslána, ale není kartou provedena? To by bylo velice zajímavé.
Kdybych to hledal tak bych si spíše hleděl zaznamenat celý stream, nebo aspoň všechny ECM/EMM pakety, což by mohlo jít na kompu několika způsoby, například do textové podoby to rovnou cpe cwcamemu.dll...
uživatel
Antonín
09.03.2009, 14:13.55

@Ja a ostatní

Pokud máte potíže se zápisy na karty Gital, pošlete nám na e-mail redakce S/N Vaší karty. Přepošleme tyto info do Media Vision. Případně je můžete kontaktovat přímo - www.cslink.cz .
uživatel
redakce
09.03.2009, 15:27.08

Doporučené přijímače

http://www.cslink.cz/cz/podpora/testy-prijimacu/default.aspx
uživatel
ASRady
09.03.2009, 15:56.13

ASRady: ???? co tim chtel basnik rict ? prijimace ve kterych to zlobi jsou tam napsany jako doporucene .
uživatel
bublajs
09.03.2009, 18:25.42

proboha!!!!
Legendární fergusony, které mají tyto problémy (zápisy), jsou pouze u řady AF a to konkrétně 7018 5 let stará verze a 7318 4 roky starý stroj zcela totožný u žádného jiného stroje značky Ferguson se tento problém prostě nevyskytuje. Ono to má totiž i druhou stranu mince (nepřijde deaktivační zápis!!!

Líbí se mi a Vážím si přístupu redakce řešit daný problém a to je velmi nevídané R^
Je třeba nezapomenout, že model AF v té době byl špičkou ve své kategorii.
Pro čtenáře, kteří neviděli fergusona AF7318 ani z rychlíku:
stroj za pár peněz, české tituky u španělských programů, bylo jich tuším osm na D+ a to nejnovější filmy, sdílení, uničtečka včetně conaxu, výpis providerů, pěkný obraz srovnatelný s 6010 při použití starší plasmy - tenkrát nebylo HD ready ani náhodou a mohl bych pokračovat, proč se zbavovat takového stroje, který slouží 5 let a nepotřebuje žádný servis a zetacam se dá pořídit za pár korun, pokud nechci čekat na zápis do rána na 12525 nebo na nova tv.
uživatel
Babui
09.03.2009, 18:43.04

Byl jsem na montazi, takze reaguju az ted :
- vsechny ty stroje maji certifikovany CRW, takze klidek. Chodi v nich T-T, UPC a donedavna i Gital
- bordel maj asi v gitalu, protoze u jedne z tech karet pri overeni pres web - karta neni registrovana !!!!! Po skoro trech letech provozu !!!!
- proc to resim ja ? Protoze je to muj zakaznik a jaksi si nemuzu dovolit ty lidi poslat do ....

Co me sere nejvic je to, ze gital dela mrtvyho brouka a ve finale posila lidi za prodejcem at jim kartu vymeni.
Takze uvidime, diky za reakce.
uživatel
J a
09.03.2009, 18:57.57

dej dotaz přes nové stránky CS linku, odpovídají fundovaní lidé, do druhé dne odpověď nebo telefon a problém s tebou řeší. Má osobní zkušenost
uživatel
Babui
09.03.2009, 19:22.51

@ja

Balik dnes dorazil.Diky.
uživatel
Saxon
09.03.2009, 22:10.14

@J a

Po trech letech ?? No tak to je ale fakt bordel, zrejme se registrace nekam zatoulala :))) No jsem zvedavej jestli po 1.4. pujde jeste i Prima cool, to by pro zakazniky nebylo moc cool kdyby to vypadlo jako pri startu Barrandov TV. Ale asi to pujde, protoze na Prima cool neni extra zapis, takze pouzivaji nektery z chidu co je v zakladu (Prima?).
uživatel
007