Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.03.2009, 19:15.14

Mimo mísu - digitální rádio

Může mi někdo říci jak to bude s digitálním vysílání radii FM. Na netu jsem četl , že všechny přijímače budou pase protože na tom se digitální radio na tom nechytí. Víte něco bližšího ??
uživatel
Kocour
08.03.2009, 19:25.17

Rádio a digitální vysílání....

Analogové vysílání na 87,8 až 108 MHz se hned tak vypínat nebude.

Digitální rádio se dá vysílat napříkled na:
Dlouhých, Středních, Krátkých vlnách známých z analogového rozhlasu. Dále v televizních pásmech a nejen tam.
Záleží také na způsobu vysílání DAB, DRM, DVB-T....

Něco si o tom přečti.

P.S.: Ten, kdo vylepšil zkratku DAB na T-DAB je opravdu chytrák. To je něco, jako mobilní telefon - mobilní telefon přenosný.....

;P
uživatel
mirasat
08.03.2009, 20:10.00

RE: Mimo mísu - digitální rádio

Vypinani analogoveho vysilani VKV/CCIR/ neni na programu dne/nastesti/.Jeste bych doplnil HD radio.Nema to nic spolesneho s vysokym rozlisenim.
uživatel
Saxon
08.03.2009, 20:56.07

Ked vidim vlakno s nazvom MIMO MISU, tak sa mi otvara nozik vo vrecku. Kua, to co za (nevhodné slovo)ny zvyk tu je? Rv
uživatel
matus
08.03.2009, 20:59.15

asi se

špatně trefuje do mísy,když dělá tu ,no potřebu! :laughing: :laughing: :laughing: A je to pak vše mimo.... ;P
uživatel
jamess96
08.03.2009, 21:02.48

Digitalne radio

Len sa na to neteste,lebo budu pouzivat bitove toky ako väcsina radii zo satu.S dobou,nie aby sa kvalita zvysovala,ale prave naopak.
uživatel
Kasr
08.03.2009, 21:05.07

RE:Mimo mísu-digitální rádio

Někde jsem čet že součásné FM vysílání se má vypínat kolem roku 2020 :-/ ;)
uživatel
Saták1
08.03.2009, 23:03.12

RE:Mimo mísu-digitální rádio

Jen mi není jasné, jakou programovou náplň v tom vysílání vlastně hledáš. Svůj tuner jsem dávno zrušil právě kvůli komerčním rádiím, protože ty nekonečné reklamní bloky a omílání tak zvaných hitů pořád dokola mi šlo na nervy. Z tohoto hlediska se dají poslouchat snad jen žánrová satelitní rádia s non stop hudbou, event. internetová rádia s odpovídajícím datovým tokem, pochopitelně propojené do kvalitní audiosoustavy. Ale přiznávám, že v tom každý může hledat něco jiného, třeba i ty reklamy...
uživatel
simon
09.03.2009, 09:29.19

přesně tak!

normální klasická FM rádia jsou vesměs "neposlouchatelná". Je to tam samá reklama a ty jejich "hity",které opakují co snad každou druhou hodinu,jsou děsné.Někdy se mi zdá,že tam hrají snad jen ze dvou CD! :laughing: Vím,z cd-ček se již v rádiííích nehraje... :laughing: Ale je to prostě hrůza , děs...
uživatel
jamess96
09.03.2009, 12:01.36

V rozhlasovem eteru jsou i jine hodnoty, nez popik.Zpravodajstvi, publicistika, poctiva muzika.Odpustte starymu rozhlasakovi.Mne treba prinasi dalkovy prijem VKV ohromne prijemne chvilky, o strednich a dlouhych vlnach, na starych lampovych krasavcich ani nemluvim.
uživatel
Saxon
09.03.2009, 18:46.16

Saxon moja krevna skupina/zlate časy s Laxikom na strednych
vlnach som chytal na vychodnom slovemsku v 70tich rokoch
uživatel
marpoz
10.03.2009, 04:55.14

@Saxon

nejsem proti. I já mám dobré zkušenosti s dálkovým příjmem. V 80.letech jsem na vkv a "gigantickou" anténu k tomu určenou lovil madˇary (Radio Danubius,Jugoslávce - Rádio MN2 program Malibor a rakušáky 03,Radio CD international atd atd).Ano byli to časy,když si to člověk dovedl sestavit se správným zesilovačem,pak hodit "přibližný" směr antény a jdeme na věc. :-) To už tedˇ ani není pravda... :laughing:
uživatel
jamess96