Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.03.2009, 16:10.44

Skylink a konces.poplatky?

Poraďte prosím, ak máte niekto s týmto skúsenosti: Osoba v ČR, na ktorú mám napísanú kartu Skylink (registrovanú u T&T), žiaľ zomrela, čím nebudú uhrádzané koncesionárske poplatky v ČR. Preštudoval som si nové podmienky Skylink pre ČR a nikde tam nie je zmienka o konc.poplatkoch. Znamená to, že mi nehrozí deaktivovanie karty?
Na stránke Skylink som si zriadil ku karte užívateľský účet a dajú sa tam zmeniť registračné údaje - čo myslíte, ktoré údaje nie je riziko zmeniť u českej karty na Slováka? Telefón a email hádam problém nebude, meno a adresa na Slovensko by už bola trúfalosť? :)
uživatel
jah
08.03.2009, 16:42.45

RE: Skylink a konces.poplatky?

Oni tohle v poslední době neřeší, při registraci se zadá, kde bude karta používaná a podle toho jdou programy. Taky jsem měl Skylink zaregistrovaný na sebe ale se slovenskou nabídkou a fungovalo to :)

Vlastně ani nevím, jak by to chtěli kontrolovat, protože karta je zaregistrovaná na osobu, ale koncesionářksé poplatky se platí na domácnost, takže záleží na tom, v jaké domácnosti je karta, ne na koho je registrovaná :)
uživatel
Fantomas
08.03.2009, 17:08.48

neřeš to. Otec nežije 3 roky, ale karta na něho jede samozřejmě dál. Asi by se opravdu musela zrušit placení poplatků z adresy.
I tak si myslím, že by ji pak nedeaktivovali. Providerovi to může být jedno, když to nevadí České televizi. :-/
uživatel
Tomik535
08.03.2009, 17:09.57

SKYLINK a T-T

Dovoľte mi, aby som si ja zohrial svoju polievočku na tomto vlákne. Na stránkach www.t-t.cz i www.skylink.sk sú na stiahnutie "Žiadosti o zmenu registrácie". Sú identické okrem toho, že jedná je v češtine a druhá v slovenčine. To sa dá takto preregistrovať moja T-T karta zaregistrovaná na priateľa v Čechách a jeho slovenská na mňa? Ak áno, aké sú výhody alebo nevýhodý. Ďakujem.
uživatel
antonius
08.03.2009, 17:16.55

nevýhoda? ztratíš současnou programovou nabídku.
výhoda? dostaneš novou programovou nabídku.. :zombie:
uživatel
Tomik535
08.03.2009, 17:35.14

nechcem zakladať nové vlákno, preto sa spýtam tu, aký je rozdiel v registrácii skylinku na ich slovenskej a českej stránke. Na oboch je možné totiž zvoliť krajinu používania SR alebo ČR. Ide mi o to, že ak zaregistrujem kartu na používanie v ČR na slovenskej stránke alebo na českej stránke, či bude programová ponuka rovnaká
uživatel
rogi
08.03.2009, 17:36.42

mam podobny problem s kartov T-T,Karta bola riadne reg.na ceskeho obcana,po rozsireni o prg TV Nova trebalo zaplatit okolo 4oo kc,karta fungovala az kym na vlastnu ziadost tento obcan zrusil reg.Vsetky CT prg. a Prima vypadli ostala len TV Nova ktora ide.Je mozne neakym sposobom tuto kartu este aktivovat CT prg?
uživatel
dysan
08.03.2009, 17:42.46

Je jedno na koho bude registrovaná, programová nabídka se liší dle regionu.
@dysan
Myslím, že ouze přeregistrací na jinou osobu, která bude plátcem konc. poplatků. Myslím ale, že ji bude moci přeregistrovat pouze původní majitel..

Proč to řešíte? To jsou tak drahé? Když doplatíš doplatky včetně Novy HD, je lepší koupit novou i s 2 měsíci multi..
Ach jo.
uživatel
Tomik535
08.03.2009, 17:52.37

Jsou drahé?

Přesně takhle to řešil ten (nevhodné slovo) ze Slovenska (na kterého jsem měl před časem registrovanou slovenskou kartu), když mi odmítl poslat novou kartu, kterou dostal na svoji adresu jako náhradu za moji starou, kterou jsem si normálně koupil v ČR. Taky se divil, proč to řeším, když si můžu koupit novou. Proč si ale novou kartu za svoje nekoupil on, to se nějak "zapomenul" zmínit.
Když Vám na ulici ukradnou peněženku, ve které máte méně než 1000,-Kč, taky Vám to je jedno ? Vždyť je to pakatel, že.....
uživatel
PeVy
08.03.2009, 17:58.13

RE:Tomik535

asi mas pravdu,preregistrovat ju moze asi len povodny majitel.Dakujem za odpoved.
uživatel
dysan
08.03.2009, 18:05.09

to dysan: nemyslim, ze to moze spravit len povodny majitel. Ved to vykusaj, nemas co stratit, ked zakladna ponuka ti aj tak nefunguje.
Na stranke http://registrace.skylink.cz/cms_eshop/CARD_FindCard.do?operation=new_customer skus kartu zaregistrovat - ako krajinu vyber ČR a dalej uvidis, ci bude pozadovane cislo SIPO ako povinny udaj - ak ano, smola a musis zohnat platitela v ČR. Ak nie, napis svoje vlastne udaje a uvidis, ci registracia prejde (podotykam, ze iba pri zmene registracnych udajov uz zalozeneho uctu - SIPO nie je povinny udaj!). Potom budes mat k dispozicii ucet ku karte a mozes tam doobjednat co len chces.
Napis, ako si pochodil, som zvedavy a urcite nielen ja.
uživatel
jah
08.03.2009, 18:11.14

@PeVy
To není krádež, aději to dál nerozváděj, začnou se ti smát. To je přece klasické riziko těchto praktik.. :)))
Cena za to, že ses koukal na to, cos neměl.. :lookaround:
Kdo to řekl o tom kuřeti a hrabání? :)))
uživatel
Tomik535
08.03.2009, 20:58.34

@ Tomik535

...a pozrel si sa na formulár Žiadosti o zmenu registrácie? Je tam síce riadok na podpis pôvodne registrovaného a riadok nového. Ale overenie podpisu a číslo SIPO sa nevyžaduje, aj keď koncesionársky poplrok platím. Po zosobášení Skylinku a T-T sú zmenené podmienky, len sa neviem k ním dostať. Prikláňam sa k jah-ovi
uživatel
antonius
08.03.2009, 21:23.07

@ antonius

nové podmienky Skylink pre ČR sú tu:
http://registrace.skylink.cz/cms_eshop/podminky.html
O koncesionárskych poplatkoch tam v povinnostiach užívateľa nie je priamo písané - ale môže to byť zašifrované v texte: ...využívat službu výlučně v souladu s těmito podmínkami a platnými právními předpisy..."
Som zvedavý, či konečne v česko-slovenskej Skylink dostali rozum a odbúrali nezmyselné buzerácie pri registráciách kariet občanov oboch štátov.
uživatel
jah
09.03.2009, 11:10.31

Skylink a konces.poplatky?

Aby som niektorych vyviedol z omylu,tak vam pišem,že som si minuly tyždeň preregistroval TT-kartu,ktoru vlastnim už od r.2006,predtym bola reg.na čes.občana,Ja som teraz vypisal žiadosť o prereg.karty,ktoru mi zaslal skylink-nemusite tam vobec udať data predch. držiteľa,iba dole vypisať terajšie svoje data a na volne miesto na žiadosti ručne stači napisať čestne prehlasenie,že ste teraz skut.majiteľom karty,potom žiadosť treba preskenovať a zaslať do skylinku:,skylink@skylink.sk
potom už si iba upraviš reg.data v prihl.udajoch a programova ponuka ti pekne ostane aku si mal predtym-na region-ČR.Takže Antonius mal pravdu.A vyhody-no hlavne,si môžeš sam rozširiť prog.ponuku,doplatkom na svoje meno,a predideš problemom pri vymene TT-karty za novu Skylink-CS kartu. R^
uživatel
Milano 88
09.03.2009, 21:46.27

Skylink atď.

Medzitým som dostal na moju otázku odpoveď zo zákazníckeho centa Skylinku, ktorú ti dávam bez komentára, a hurá do toho:

"Dobry den, dnes uz nie je podmienkou pri registracii platba koncesionarskych poplatkov a preto moze byt majitelom českej karty aj obcan Slovenskej republiky a naopak. To plati aj pri zmene uzivatela - teda pri preregistracii. Nie su tam ziadne obmedzenia a teda pri zmene majitela nenastava zmena programov. Programy na karte ostavaju take ake mal povodny majitel. Preregistracia je bez poplatkov. V pripade dalsich otazok nas kontaktujte.
S pozdravom

Margita Nadaska skylink - zakaznicky servis
uživatel
antonius
09.03.2009, 23:29.56

antonius, to je super správa!

vďaka antonius za túto skvelú správu, na ktorú sat-fanúškovia oboch republík čakajú roky! :)
uživatel
jah
09.03.2009, 23:56.24

pre : jah

Mám radosť, že máš radosť. A tak to má byť !
uživatel
antonius
10.03.2009, 00:08.19

Post scriptum:

Pre tých menej zručnejších, takých ako som aj ja, dávam adresy na stiahnutie formulárov žoadostí: http://www.skylink.sk/web/document/download_file/41.pdf , a pre kartu T-T je to http://www.skylink.cz/web/document/download_file/40.pdf . Možno je to vlastne jedno...
uživatel
antonius
10.03.2009, 13:22.44

PRED TYZDNOM TU BOL I NAVOD AKO ZMENIT PLADBU PRI ZMENE REGIONU CESKA KARTA SA ZAREGISTRUJE NA SLOVAKA A MOZE PLATIT V EUR ALEBO OPACNE,STACI TAM NAPISAT
uživatel
Duzu
10.03.2009, 18:43.19

to Duzu:
fakt máš pravdu, 3.3. o tom písal Baky, prehliadol som to a to som myslel, že to tu sledujem poctivo. Zároveň tam napísal o zrušení viazanosti na koncesionárske poplatky - tak sorry za vlákno - ale ako vidieť, nebol som sám, čo si to nevšimol :)
uživatel
jah