07.03.2009, 13:11.40 | |
zdroj ferguson 5018Po 3 letech se stalo, co jsem očekával, začali bouchat kondíky ve zdroji. Svého času jsem někde viděl úpravu zdroje se stáhnutím napětí na menší hodnoty, aby se přijímač tolik nezahříval.Bohužel to již nemůžu najít.Mám tam verzi s obvodem ICE2B265-AR-361-v1.3. Kondíky vyměním, tak že bych zrovna stáhnul i to napětí o trochu níž. |
![]() triumf |
07.03.2009, 15:44.41 | |
RE: zdroj ferguson 5018len tie kondiky daj take ake maju byt vymen ich za 105 stupnove napr. znacku jamicon na kondiku mas hodnotu napr 100uf tu tam musis dat nie ze tam das iny takisto na kondiku mas na kolko voltov je napr.10v a nesmies ich otocit opacne kazdy kondik ma polaritu + a minus musis ju dodrzat na vymenu treba mikropajku a odsavacku mozes pistolovov by som to nerobyl mozes poskodit plosak ked najdem kde to je popisane aj s obrazkamy hodim ti adresu ked vymenis zase mas na 6 rokov pokoj. |
![]() jopo166 |
07.03.2009, 19:12.58 | |
RE: zdroj ferguson 5018jj, to je jasný, jsem z oboru, ale přeci jen tyhle pwm zdroje mě dělaj malinko problém, tak bych raději našel nějaký popis úpravy, pokud nenajdu, vyměním jen elyty a nechám to bejt. Stejně se mě zdá ta teplota příliš vysoká, měl jsem tam problémy i se zetacamem, když se zahřál, tak mě vypadával skylink, po troše ochlazení to bylo o.k. |
![]() triumf |
07.03.2009, 19:58.15 | |
RE: zdroj ferguson 5018to roby bezne pri fergusonoch po vymene kondikov to bude ok su vyschnute preto to roby samozrejme mohol by si vymenit aj tie co su vyschnute ak mas merak esr ale neoplati sa to .inac je to dobry prijimac len tie zdroje v nich su poruchove ale ne len vo fergusonov ale vseobecne |
![]() jopo166 |