06.03.2009, 08:39.20 | |
domace kinoZdravím ake kino by ste odporučili od fy. Panasonic,mám plazmu panasonic-37PX80E, |
![]() boban |
06.03.2009, 08:42.19 | |
RE: domace kinoPANASONIC SA-BX500EG-K |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 08:58.43 | |
RE: domace kinohttp://www.elektroobchudek.cz/elektronika-110/reproduktory-225/repro-k-domacimu-kinu-230/domaci-kino-panasonic-sb-tp1000e-s-sestava-reproduktoru-8-91037-0.html |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 09:13.19 | |
RE: domace kinoTy věci se k sobě možná hodí, protože jedno společné mají.Můj osobní názor: NIDKY bych si NIC z toho nekoupil a nikomu nedoporučil. Je to drahé a nekvalitní, nebo v případě té televize prio filmy nepřijatelně malé. Buď bych si koupil levné věci a kvalitu opomenul. Nebo kvalitní věci. (Aspoň trochu a v této cenové úrovni už se pomalu něco dá vymýšlet, KEF, Qauntum, DENON, ONKYO,...). Toto je zcela marný chybný kompromis. Škoda peněz. NIKDO není povinen se mým názorem řídit. Jsou to vaše peníze a já nic neprodávám. |
![]() Antonín |
06.03.2009, 09:27.59 | |
RE: domace kinoOmezil se na šunty sám. Já mu z těch šuntů našel ten nejdražší.. |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 10:05.59 | |
RE: domace kinoNe ne, Tomiku, Ty jsi zareagoval správně, Antonín se nedrží otázky./I když má samozřejmě pravdu. Nechápu ovšem, proč to bobikovi za každou cenu hanit. Asi má pro Panasonic svoje důvody...Otázka byla o něčem jiném./ |
![]() tukan |
06.03.2009, 10:36.30 | |
AntonínŠpecifikuj presne tú kvalitu . Mňa najviac zaujímajú parametre . K tým parametrom ,čo vyžadujem je : odstup šumu , sínusový výkon ,zkreslenie pri max.výkone ,ale to najhlavnejšie je - korekcie ,koľko to má do plusu. Ďalej či je to možné pripojiť na equalizer a či to má aspoň jedno sieťové pripojenie vypinateľné cez remote control. Pioneer,Dennon,Onkyo ,(stredná trieda do 100000 Kč), sieťové pripojenie nemajú , takže je to o hovne ,a o statných ,to je polemika ,lebo v technických údajoch to nieje. Ďaľšia vec ,sú korekcie. Tie by pri týchto značkách mali mať aspoň 14 decibelov do plusu , ,aby som nemusel používať, ten priblblý subwoofer , nakolko mám špičkové reprobedne , ktoré zvládnu kmitočty už od 20Hz. Z tých čo popisuješ ,(to je len stredná trieda) a myslím tým aj ostatné značky ,majú takzvaný PMPO výkon ,čiže ojeb pre zákazníka. Už som o tom tu raz písal . Na zadnej strane je max príkon 350 W , a výkon na jeden kanál, je 100W x7 , to je ako čo ,hudobný , špičkový , alebo len taký sračkový výkon,pre panelákové použitie . Pri - 23 Dcb mi to vypíše Owerload (nad limit,preťažené ) a nabehne to do pohotovostného stavu.A to podotýkam robia všetky AV recivery ,čiže domáce kiná, tá ich priblá ochrana ,pred poškodením.To by musel mať spotrebu aspoň 800 Watov. Viem že sa vyznáš , to ti neberem , len ho nepresviedčaj ,čo je dobré a čo nie. Doma to určite nebude budiť na maximalny výkon , takže mu to určite vadiť nebude. Mne áno. |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 12:39.13 | |
oneeeeeČlověk, který jak tvrdí má špičková repro, nepotřebuje korekce a už vůbec ne equalizer.Dobrý aparát hraje bez těchto berliček.Mimo to,av recievery dobrých značek přispůsobení akustice místnosti (jako třeba Audyssey) mají a hláška Overload souvisí tak maximálně s nevhodnou-nízkou impedancí tvých špičkových repro a možná s poslechem zkreslených a degradovaných nahrávek.Ze by ze sítě? |
![]() karab |
06.03.2009, 12:56.29 | |
karabA čo ti hovorí funkcia Small a Range ? A čo je to nevhodná impedancia ? 4 až 16 alebo 8 až 16 Ohmov ako je uvedé na zadnej časti prístroja je u teba nevhodná ? Popíš mi o tom niečo ? Nechám sa poučiť . |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 13:26.46 | |
RE: domace kinoTyhlety domácí Onkio, Pioner atd. s cenou kolem 100 papírů není nic jinýho než tahání peněz z bohatých a hluchých. Na těch zesilovačích není prach nic složitýho, zesilovač má zkreslení, výkon, příkon a to je v základu vše podstatné. Kdo chce vybírat tak jedině podle třídy efektivity A/B, C, nebo P atd.Jinak používám jako předzesilovač Yamahu 5x100Watt udávaným výkonem a příkonem ze sítě 150Watt a jako koncový zesilovač DJ Samson 3200 (2x 1200W) sinus, třída H. |
![]() TDB |
06.03.2009, 13:28.38 | |
RE: domace kinokarab má jistě pravdu v tom, že hifisté ekvalizér nepoužívají a nemají ho moc rádi. poslouchá se zásadně bez všech berliček. má se za to, že každá taková věc ve finále spíš zhoršuje výslednej dojem. |
![]() vortimond |
06.03.2009, 13:38.51 | |
RE: domace kinohej máš pravdu , je to len o ťahaní peňazí . Lenže tu ide o domáce kino a nie o profi zosilovačoch čo sa používajú na diskotékach a niekde inde. A ešte by som chcel vedieť kolko má príkon ten tvoj Dj samson a či ho doma využiješ na maximum. |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 13:40.06 | |
RE: domace kinoEkvalizér se používá pro korekci jak odrazů tak rezonací nábytku, korekci repráků atp. Stačí si pustit tónový generátor a hned uslyšíš jak by se mohl hodit. Né každý má poslechovou místnost s vytlumením za 500tis. |
![]() TDB |
06.03.2009, 13:47.00 | |
RE: domace kinoTřídu H ve svém obýváku nevyužiješ, leda bys byl uplně hluchej, což se ve tvém případě také vyloučit nedá. |
![]() Saxon |
06.03.2009, 13:54.17 | |
RE: domace kinooneeeee: Měl sem zesilovač s 2x200 sinus se stabilizovaným zdrojem a nestačilo to, s tím Samsonem je to OK, neběží na maximum, akorát co je blbý tak jeho zapnutí vyrazí 16A/B jen to fikne.Saxon: Vidím že víš o zesilovačích prd, nepleť si energetickou třídu a pracovní třídu zesilovače. Rv Nejvíc výkonu je potřeba na hloubky, to není o hluchotě. |
![]() TDB |
06.03.2009, 13:57.10 | |
RE: domace kinoStále má zaujíma ten degradovaný zvuk , ako to myslel. Inak degradovaný zvuk máme všetci . Holé steny ,nábytok , sklo, pero na stole a podobne. Lenže tam ide o iný degradovaný zvuk a tak chcem vedieť aký. |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 13:58.31 | |
RE: domace kinotak schválně, co je to třída H? :))) |
![]() Saxon |
06.03.2009, 14:06.14 | |
RE: domace kinoPro saxona:http://elnika.sweb.cz/zesilovace/tridy_vykon_zes.htm |
![]() TDB |
06.03.2009, 14:09.21 | |
TDBtieto dvojkanálové zosilovače, od strednej triedy vyžšie, mali jednu výbornú vlastnosť - kompresor dynamiky(loudness) čo sa o terajších av 5x alebo 7x xxx watov nedá ani porovnať. Každý poriadny audiofil má doma aj equalizer. Nie každé CD je nahraté tak ako má byť , aj keď je tam uvedené od 20 do 20 KHz,všetko záleží na nahrávacej spoločnosti a aj na samotnom autorovi. Najlepšiu dynamiku mali aj tak klasické gramofony z prenoskami typu MC alebo MM . Tam to bolo od 18 do 32 KHz. |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 14:15.47 | |
RE: domace kinoaudiofil nemá doma ekvalizér. poslouchá tak, jak je to nahraný. stejnak se nedá experimentovat s každým CD. to by trvalo dost dlouho a bylo by pěkně otravný. každá nahrávka je jiná. a když jsou tam nějaký nevyváženosti nebo nedostatky, tak se to prostě bere jako fakt a ta nahrávka se bere taková, jaká je. |
![]() vortimond |
06.03.2009, 14:40.31 | |
RE: domace kinooneeeee: To mužu podepsat, gramofón má nejlepší zvuk ze všeho, až na to praskání a hluk.vortimond: Jak poslouchá audiofil to nevím ale hraju z PC a ekvalizér mám u přehrávače a u výstupu ze zvukovky nebo mohu přidat nějaký plugin atd. U toho přehrávače občas na ten ekvalizér šáhnu, některé "nahrávky" jsou extrémně odlišné. Ovšem záleží taky jak je na tom ten audifil s nervama a snáší 1KHz. :))) |
![]() TDB |
06.03.2009, 14:50.24 | |
RE: domace kinočím sme starší tým menej počujeme vysoké tóny. Vortimond už nepočuje ani 14 KHz takže tam postačí aj zvuk zo suda od nafty. A hlboké tóny tiež robia problémy starším poslucháčom. Vortimond sorry ,ale aj nás to čaká . |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 15:00.07 | |
RE: domace kinomalinký opravovník, jako vždycky, že1. dynamika není vůbec ale vůbec kmitočtový rozsah. 2. Onkyo, Pioneer...Ani správně napsané nejsou žádná špička. 3. Denon 4. otázky se držím, k televizi Panasonic není nutné kupovat audio vybavení Panasonic. 5. ekvalizér nemá nic společného s místností a nemůže žádným způsobem nic místnosti přizpůsobit, to se dá udělat na kvalitnějších zesilovačích přizpůsobením úrovní a případně korekcemi času, kupte si zesilovač, který má měřící mikrofon a sebenastavení... 6. poslechová místnost pro běžné posluchače nemusí být extra speciálně vybavená, stačí pár záakldních věcí, aby se odstranilo 95% problémů, netřeba 500kKč 7. na kvalitních zesilovačích je hromada věcí, co stojí peníze, třeba samostatný napájecí zdroj pro každý kanál, extrémní linearita v širokém frekvenčním pásmu, velký odstup signál šum, to všechno chce svoje, není to jen tak pro nic za nic 8. reproduktory jsou ještě důležitější, než samotný zesilovač, přesněji - jsou mezi nimi mnohem výraznější rozdíly - i pro úplně neškolené ucho. 9. výkon jako parametr neznamená skoro nic bez dalších údajů, dá se používat snad jenom jako určitý příznak, ale od té doby, co to vzal do rukou marketing, tak už snad ani to ne 10. určitě nekombinujte zesilovač s playerem, playery se vyvíjí rychle a bude třeba je obměňovat často, zesilovač a reproduktory máte prakticky na doživotí. 11. Ke každé reprobedně najdete subwoofer, který umožní ještě přesnější nízké kmitočty, neplatí to až u vysokých cen zhruba 100kKč za kus. Obyčejně subwoofer přinese nízké kmitočty, které běžné sloupy mohou posunout o jednu třídu výše. (Předpoklad je ovšem schopnost zesilovače změřit si přes měřící mikrofon podání, najít si sám zlomový kmitočet a úrovně, aby celkově bylo dosaženo ideální linearity - ne že duní něco v koutě až okna drnčí). 12. nic z toho není povinné, a každopádně všechno je to lepší, než tragická šustítka v televizích Sestavu se slušným zvukem (ale v kategorii opravdu slušný, je to lowend, aby se do mne zase někdo nepustil, že to je nedostatečné) může být třeba Denon 1909, Yamaha 863 a Heco Metas 700, nebo Onkyo SR706 a Magnat Quantum 505, což se bude cenově motat kolem těch 50kKč, které byly na začátku...a které jsem komentoval. Osobně bych na běžnou bytovou sestavu s hezkým poslechem delimitoval něco okolo 80kKč za zesilovač a všechny reprobedny. Více to už na běžné doma nemá smysl a za méně to taky moc nejde udělal. Na takovém systému se dá poslouchat všechno. |
![]() Antonín |
06.03.2009, 15:08.41 | |
TDBTvůj zesilovač má v sobě ulpně obyčejný koncový stupeň/A/B, či B/, třída H se týká výhradně provedení napájecího zdroje a jeho připojení ke koncovému stupni.Zdroj má v podstatě dvě, nebo více odboček symetrického napětí.Například 40V,80V,110V.Dělá se to proto, aby zesilovač/koncové tranzistory/ při malých výkonech nebyl-li namáhány zbytečně vysokým napětím a zbytečně se nehřáli.Snižuje se spotřeba a zvyšuje účinost. Jednotlivé odbočky zdroje se připojují k zesilovači pomocí patentovaného obvodu/výkonnové MOSFET tranzistory/, který získáva informace ze vstupního obvodu zesilovače/velikost vstupního signálu/. Průkopníkem této inovace byla v osmdesátých letech minulého století švédská firma Lab-Grupen a americký Crown.Toto má opodstatnění pouze v zesilovačích pro ozvučovací systémy, pro výkonnové ozvučování/velké výkony/. V obýváku třídu H nevyužiješ, leda bys byl uplně hluchej...... |
![]() Saxon |
06.03.2009, 15:11.12 | |
Antonínsorry ak si to zobral , akože som sa do teba pustil . Viac hláv viac rozumu.Dvojkanálovy zosilovač je niečo iné ako av smrad ,na značke nezáleží,všetky majú rovnaké vlastnosti (owerload) ;P Najlepšie zosilovače či už 2x alebo 7x xxx W sú také, ktoré dokážu udržať teplotu kávy aj po 4 hodinách a aj bez toho owerload . :laughing: |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 15:19.51 | |
RE: domace kinoGramofon je nejlepší pouze pro ty lidi, kteří jsou na jeho sound celý život zvyklí.Jinak nevyniká ani jediným technickým parametrem. |
![]() Saxon |
06.03.2009, 15:22.17 | |
RE: domace kinoSaxon: Žádná třída pro napáječ samostatně není, jde o celek, Samson 3200 má 4 výkonové symetrické napájení pro dva kanály, tj. cca součtem 250V= (62x4=) na jeden kanálJo tak vlastně podle Tebe mám třídu A/B a H nevyužiju. tak to nemám komentář :))) :))) :))) Jinak souhlas. |
![]() TDB |
06.03.2009, 15:25.33 | |
RE: domace kino...Mention the word "equalizer" to most audiophiles, and they will laugh... In audiophile circles, equalizers are prescribed only as a last resort... I know it is not audiophile practice to use the Equalizer... |
![]() vortimond |
06.03.2009, 15:36.08 | |
RE: domace kinoNe,zásadní výhodu třýdy H v domácím prostředí nevyužiješ, leda bys byl uplně hluchý.Dožeš si spočítat, při jakém výkonu dojde k připojení druhé odbočny napájecí větve??Pokud znáš ohmův zákon, mohl bys to přibližně zjistit... :OHádat se s tebou nebudu, Technik TKR má na toto fantastický slogan pod čarou. Mám doma dva zesilovače s háčkem více jak deset let, tak vím o čem píši. Zkus si toho tvého Samsona otevřít a uvidíš, že mám pravdu. Dnes už háčko používá kde, kdo. |
![]() Saxon |
06.03.2009, 15:36.53 | |
opravaDokážeš si spočítat... |
![]() Saxon |
06.03.2009, 15:40.27 | |
RE: domace kinopro opravovníka:1 - nevšim sem si že by to tu někdó tvrdil. 2 - do pionýra sem nechodil tak nevím jak se to píše :))) 3 - Denon, takhle řvou na svýho psa sousedi: Deno, k noze ! 5 - Zpoždění se používá pro mikrofón aby se odrazy nevazbil. 6 - Ano třeba koberec na stěnách, ale profi fólie co stojí na to se koukni na internetu. 7 - Proboha linearita byla výborná už při použití germaniových transistorů, signál-šum se dnes pohybuje přes 100dB, je-li to méně tak jde o hračky´pro děti. Pak je tu ještě náraz, to mohou plně uspokojit jen zesilovače se stabilizovaným zdrojem, zdroj na každej kanál je nesmysl. 9 - výkon jako uváděné číslo neznamená nic, vždy je třeba koukat i na jiný parametr, třeba kolik zesík váží - je-li silný zdroj, může být i výkon dobrý. 11 - Subfotr se dodává i ze zesilovačem, pro větší výkony je to nevhodný protože zesík hlučí větráky. Výkon není drnčení skel ale tlak na plíce umocňuje požitky z nízkých kmitočtů. |
![]() TDB |
06.03.2009, 15:48.27 | |
RE: domace kinoSaxone, tak Ty máš dva zesilovače v H doma a mám jeden a sem hluchej :))) :))) :)))Mýho Samsonka znám i otevřenýho, to mě zase podceňuješ ;P Diť taky u slabších zesilovačů se H nedělá, a netvrdím že to je něco nového a extra ale zesilovače A/B s takovým výkonem hřejou a žerou více. |
![]() TDB |
06.03.2009, 16:01.31 | |
RE: domace kinoJá je mám v garáži a používám je akorát na akcích, které ozvučuji.Zeck PT-9 made in Germany.P.S. Diť taky u slabších zesilovačů se H nedělá, a netvrdím že to je něco nového a extra ale zesilovače A/B s takovým výkonem hřejou a žerou více. - o čem tu už dobré dvě hodiny píši????? Ještě že to dělám při zaměstnání, jinak bych si vynadal, za ztrácení drahocenného času s volem. Mé dnešní zaměstnání skončilo, tak si musíš najít jinou hračku. Hezký víkend všem!! |
![]() Saxon |
06.03.2009, 16:15.09 | |
RE: domace kinoSaxone, kolikrát denně slýcháš že si povrchní a nevychovanej fracek ??? Tak si připočti ještě jeden, ode mě !!!To je "Křupan", já tady zadarmo ve svým volnu píšu do diskuze a ten homo-prd mi řekne abych si našel jinou hračku, zmetek !!! ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P |
![]() TDB |
06.03.2009, 16:22.52 | |
RE: domace kinoNeviem prečo sa urážate, povedali sme situ len názoryna danú tému a tie sú zadarmo. |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 16:24.58 | |
OmluvaOmlouvám se všem, na které působim jako povrchní a nevychovanej fracek, ke vstupu do tohoto tématu mě vyprovokovaly tradičně hloupé reakce nicka TDB.Sorry, budu snažit příště nereagovat. |
![]() Saxon |
06.03.2009, 16:27.21 | |
oneeeeePán má pravděpodobně nějaký stroj od Conrada, nebo něco podobné.Výlevy o bednách hrajících od 20Hz, 14dB korekcích do plusu a pod.Znám přesně tuto kategorii lidí kteří dávají korekce nadoraz aby si vylepšili nedostatky svého zařízení a komprimovaných nahrávek mp3 atd.Nebo se jim prostě ten nepřirozený bum cink zvuk prostě líbí.Techno asi ani jinak nehraje.Jak píše Antonín:Denon AVR1509,adekvátní repro, nastavení nechat měř. mikrofonu a výsledek nikoho neurazí.Ve srovnání se sebedražší sestavou vše v jednom.Hifi prodávám dvacet let a dělám do toho podstatně déle.Vím o čem mluvím.Pan oneeeee pochybuji. |
![]() karab |
06.03.2009, 16:32.27 | |
RE: domace kinoHeleďse fešáku když si neprosadíš svou tak se di někam zahrabat, snad si nemyslíš že když se podepíšeš jako saxon že všichni padnou na (nevhodné slovo).Dovojuji Ti reagovat na moje příspěvky pouze v případě že se budu na něco Tebe ptát, a utíkej domů abys nezmeškal ;P ;P ;P |
![]() TDB |
06.03.2009, 16:36.43 | |
RE: domace kinoJá si nepotřebuju prosazovat svou, opravdu ne.Proč bych si měl myslet, to co píšeš? Tohle nemam zapotřebí. Pozor na to urážení, před chvilkou si mě tu osočoval a teď se ti to začíná vymykat z rukou. Tvá poslední věta je vtip týdne na parabole. :))) |
![]() Saxon |
06.03.2009, 16:43.20 | |
karabMyslíš ako bedne od Pioneer 603 alebo Akai su od conrada?http://oneeeee.webovastranka.sk/image/388/8304_zostava.JPG Nechcem tu zbytočne vyvolávať rozruch, ale odpovedi na degradovaný zvuk sa si nedočkám. |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 16:45.22 | |
RE: domace kinoNaprostý souhlas s karabem. Taky se Saxonem a Antonínem. Akorát mě by stačilo míň než těch 80000, ale bavím se o stereu. K tématu se dále nechci vyjadřovat, netoužím po dalších reakcích o třídě H nebo equalizérech. |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 16:49.06 | |
RE: domace kinoTo s těmi 9 stříbrnými kroužky, to jsou repro? ;) |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 16:51.15 | |
RE: domace kinoSaxone, urážet si začal první. Asi 5x si tvrdil to samé že třídu H nevyužiju jinak sem hluchej, takovéhle argumenty vymyslí i malé dítě. S tou regulací v H jinak souhlas, tak se uklidni a chovej se jako diskutér, Ty ses chyt tý třídy aby si se mohl hádat a když s Tebou v podstatě souhlasím tak řekneš že sem vůl a že sem hluchej, tak takhle néééé :))) |
![]() TDB |
06.03.2009, 16:59.21 | |
Tomik535ak máš problém z očami tak tu http://oneeeee1.webovastranka.sk/image/1660/20324_2x110_a_2x200_W.JPG |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 17:02.22 | |
RE: domace kino:laughing: sorry jen sedmi, než jsem přepnul okno, tak jsem zapomněl. No nic, mě stejně nezaujaly, promiň. |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 17:09.25 | |
Tomik535nič sa nestalo. Každý má svoju značku ktorej fandí. Niekto nakupuje v lídli iný v tescu ,v conráde a niekto predáva za každú cenu. |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 17:17.09 | |
TDBSorry, ma prvni reakce byla myslena naprosto nevine, ale na tve vyplody se neda nereagovat.Nechci tim ztracet cas.Mene pis, vice studuj.Ale ne casaky pro baby, kde pisou o spotrebni elektronice.Uz toho bylo dost.Zdravim Te. |
![]() Saxon |
06.03.2009, 17:22.03 | |
RE: domace kinojá poslouchám přes sluchátkahttp://imgupload.cz/s1/up6cd5FQl6.JPG |
![]() vortimond |
06.03.2009, 17:27.26 | |
RE: domace kinoOd té doby, cos mě zklamal s tou peticí si mě konečně něčím potěšil. Kossy a sluch. zesilovač R^Sluchátka jsou otevřená? Co Sennheiser, nezkoušel´s někdy? |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 17:40.26 | |
RE: domace kinosennheisery jsem kdysi jenom tak zkusil na dva dni doma, nebyl to žádnej topmodel. takže vůbec neznám. Kossy jsou fajn, mám ještě porta pro na ven. to je klasika. ale tyhle hrajou taky výborně, hlavně na vyšší hlasitosti, musí se do nich pustit hodně šťávy, aby ukázaly co v nich je. nejsou nudný, mají takovej dobře definovanej prostor (soundstage) |
![]() vortimond |
06.03.2009, 17:46.02 | |
RE: domace kinoSaxon: Tak já ten zesík prodám, když to říkáš ... Koupím si sluchátka :))) :))) :))) Jinak sem ten pravej na to abych študoval jakej si mám koupit zesilovač když je to můj když řeknu desátej tak asi tak ... Ale že jsou na to tabulky to určitě budou ... Dokonce jsou tabulky i na to co si mám dát dneska k večeři, měj se ... |
![]() TDB |
06.03.2009, 17:47.27 | |
TDBPozor, sluchátka se v 5.1 nedělaj... :)))Já mam dnes karbanátky. |
![]() Saxon |
06.03.2009, 17:52.54 | |
@Oneeehttp://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?shop=MTM3MA==&akce=detail&id=136203&digi_menu=&digi_detail=Nemám je. Ale chtěl bych. |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 18:03.14 | |
oneeeeePoslední komentář k této věci.Oneeeee tam má docela pěkné historické kousky, ale představa, že výrobci jako Pioneer nebo Akai někdy ve spotřebce dělali dobré bedny je omyl.Zejména Akai je už drahně let zpátky synonymem hypermarketového zázraku.Jo a to umístění beden nahoře na skřínce možná hezky vypadá, ale to už je rovnou můžeš dát pod strop.O moc horší už to nebude.pá pá |
![]() karab |
06.03.2009, 18:31.10 | |
RE: domace kinoProblém je že to momentálne nemám kde dať. Ale keď už to predávaš 20 rokov ako píše čiže aj rok 1989 . :laughing: tak by som mal záuje o nautilus 4 x . urob cenu. |
![]() oneeeee |
06.03.2009, 18:38.39 | |
RE: domace kinohttp://www.xavian.cz/pdf/xn270evo_her_04_08.pdfNautily ti domů nevlezou :))) |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 19:25.43 | |
@oneeeeehttp://www.ocpraha.cz/bowers-wilkins-nautilus-sloupove-reproduktory-p-1277.htmlA hned 4 kusy? :-/ Jsem netušil, seš fakt dobrej.. :bigeyes: :laughing: |
![]() Tomik535 |
06.03.2009, 19:31.33 | |
Tomik535chcem tie čo sa mi zmestia http://oneeeee.webovastranka.sk/ |
![]() oneeeee |
07.03.2009, 20:40.15 | |
Domace kinoViaceri pisete uplne bludy.U kvalitnej audio aparatury pre domace pouzitie ekvalizer 14db!?Viete kolko je +3db?To je dvojnasobok vykonu!A priestorovy zvuk?Poculi ste niekedy hrat kapelu (orchester) v priestore?Alebo pozerate na relativne malu tv pred sebou a zvuk mate aj za sebou!Je to realne?Ako efekt dobre,ale inac blbost.Jedine,zeby ste mali priestorovy obraz(tak daleko sme este nedosli). A subwofer sa pouziva max u nekvalitnych repro,u hi end sa nepouziva.Ja by som ho vylucil aj u nizsich tried.Pouzil by som ho max u pc na prehravanie mp3,kde mam vo winampe zapnuty aj eq.Ale to je uz nieco ine.Tam to pouzivam iba ako kulisu. |
![]() Kasr |
07.03.2009, 21:31.18 | |
RE: domace kinoSubwoofer se normalne pouziva i u nejjakostnejsich vicekanalovych systemu.LFE je regulerni samostatna audio slozka jak v systemu Dolby Digital, tak v DTS.Ve stereo aplikacich je pochopitelne situace jina. |
![]() Saxon |
07.03.2009, 22:19.06 | |
@SaxonAno,lebo nechceli ostat bokom,ale oni s tym prisli neskôr.A uplne spicove repro(cenova kategoria okolo 1Mkč,napr B&W-pochybujem).A s triedou h si nemal uplnu pravdu.Pouziva sa aj u nizsich vykonov-trochu mensie trafo,nizsie naroky na chladenie-mensi a lacnejsi chladic(ide o naklady na vyrobu).Nepocita sa s max vykonom-vtedy by to nemalo opodstatnenie-vtedy to vypne ochrana ako to tu niekto pisal(nie je to dimenzovane trvalo na vysoky vykon,nie ako podla teba iba nizkou impendanciou repro,neutiahlo by to ani trafo a zvuk by bol skresleny). |
![]() Kasr |
07.03.2009, 22:28.53 | |
RE: domace kinoJa tu tridu H znam predevsim u zesilovacu pro vykonnove ozvucovani.O impedanci jsem nic nepsal, to ses prehledl.Jinak je to dobry napad, ta trida H.U mych Zecku ani neni treba aktivni chlazeni, pokud to nejedu do mustku. |
![]() Saxon |
07.03.2009, 22:53.49 | |
RE: domace kinoKasr: Třída H je lineární regulace napájecího napětí.Budu stavět psovi do boudy, třída H ... http://www.zesilovace.cz/storage/20kw.gif |
![]() TDB |
08.03.2009, 07:41.09 | |
@TDBViem dobre,co je trieda H.Do domacich podmienok su vhodne zosiky 100 az 500W(pri vykone 1W spicky siahaju az do 100W).Tak,ked mame napr 400W zosik a budime ho trvale na 10 az 20W,pri napajacom napäti +-65V,ma zbytocne velky prikon,+-65V potrebujeme iba pri spickach,trvale je napajany +-35 az+-40.@ostatny-aj tak vela vas ma plavajucu podlahu-tam si môzte kupit aparaturu aj za 2 melony a ten tupy zvuk s rezonanciami niekde v strede pasma to nezachrani. |
![]() Kasr |
08.03.2009, 09:45.56 | |
RE: domace kinoNo konecne tu nekdo spravne popsal hlavni podstatu zesilovace, pracujiciho ve tride H.I z tohoto popisu je patrne, v jakem provozu naleza trida H sve plne uplatneni.Ano, je to predevsim v profesionalnich, vykonovych ozvucovacich systemech.Pokud ma plouvouci podlaha vhodny povrch, tak muze mit pro vyrovnanou dozvukovou charakteristiku mistnosti priznivy vliv.Difuzory, rezonatory/basove pasti/, pracuji na podobnem principu tzv. kmitajicich panelu.Coz se vyuziva k pohlceni hlubokych kmitoctu.Kdyz uz tu nekdo pise o rezonovani... |
![]() Saxon |
08.03.2009, 10:36.34 | |
RE: domace kinoKasr: Akorát chce zdůraznit že jde o výkony poctivé sinusové ty se ale již řadu let neuvádějí, dále zesilovač sám o sobě není nic směrodatného, jsou tu jeětě reprobedny a ty mají určitou citlivost a tady máš velký rozptyl. Nikdy bych si netroufl tvrdit že pro domácí účely je vhodný zesík 100-500W, každý ať si pořídí co mu bude vyhovovat, někomu stačí i 2x2 W (bez špičky) a nemá potřebu chtít něco víc. Stejně toto může platit i o velikosti obrazovky u TV. Kdo může si pořídit zesík tak doporučuju s třídou H a výše a výkon na hloubky s tím Samsonem co uvádím je s rezervou. Jinak pro domácí podmínky jste taky omezený zásuvkovým vývodem který může být max.16A/230V, takže maximální výkon vč.ztrátového nemůže překročit tuto mez na jednu fázi, motorová zásuvka 4+N+PE se nepředpoládá v obýváku :lookaround:Co se týče regulace napětí u H tak je to nádherně vidět z toho schématu. (pro ty kdo ty schémy umějí číst a vyznat se v nich) A jestli si někdo dá laminátovou podlahu tam kde bude mít repro tak mu stačí chr, chr,chr 5x5cm plivátka. Rv Saxon: Upatňování podle tříd nemá váhu, to jen výrobce to uvádí jako nějaké měřítko, jinak i 10W zesilovač může být v třídě H akorát to v podstatě budou náklady na výrobu jako zesilovače dva a to se nevyplatí. |
![]() TDB |
08.03.2009, 10:45.06 | |
RE: domace kinoja uz radeji nebudu reagovat, zase budu za fracka.4+N+PE...Trifazovy rozvod ma tri faze, ne 4.Jednofazovym rozvodem 230V/16A nejsem z pohledu prikonu pro A/V limitovan v domacich podminkach ani v nejmensim. :bomb: |
![]() Saxon |
08.03.2009, 10:58.54 | |
RE: domace kinoSaxone, v první větě máš pravdu, opravdu jde o fáze jen 3, tak opravuji pro vrtaly 3+N+PE.Kolik si myslíš že jde procent do ztrát v teplo ??? Maximum zásuvky je 3 680W. |
![]() TDB |
08.03.2009, 11:29.11 | |
Domace kinoU AB tak okolo 40% |
![]() Kasr |
08.03.2009, 11:39.59 | |
RE: domace kino....jak říkám, ani v nejmenším.Dobrou chuť!Klidně uznávám, že někdo potřebuje pro vzrušující zážitek z poslechu, akustický tlak na hranici prahu bolestivosti, ale ani tak vás nebude limitovat příkon na síťové vidlici. Ať žije satelitní technika! |
![]() Saxon |
08.03.2009, 12:07.53 | |
RE: domace kinoPráh bolestivosti :))) , když si stoupneš k bedně 10KW někde venku tak rozdíl mezi tímto umístěním a umístěním v místnosti je u hloubek skoro stejný. Už sem to tu psal že kouzlo je v basech a baso-středech, středy a výšky mohou způsobit různé ušní potíže při vohulu ale to i s pětinou výkonu oproti těm hloubkám.S těma ztrátama se vším všudy i se ztrátami elektromagnetickým vlněním atd. tak je to cca 50% při plném výkonu, kdysi dávno sem to měřil na umělé zátěži a příkonu el.energie do zesíku. Možná s kvalitnějšíma polovodičema to může být méně ale i tak je to hodnota vysoká. |
![]() TDB |
08.03.2009, 12:40.15 | |
RE: domace kinoTi jsi divočák! :))) K bedně 10KW bych si nestoupl i kdybych byl blbej, protože taková bedna jednoduše neexistuje.http://www.eaw.com/ http://www.jblpro.com/ http://www.martin-audio.com/ http://www.turbosound.com/ toto jsou nejuznávanější výrobci profesionálních ozvučovacích systémů na světě a ani jedna jejich bedna zde nedisponuje tebou udávaným výkonem. Kafe je dopité, jedu dělat něco užitečného... |
![]() Saxon |
08.03.2009, 12:41.18 | |
Domace kinoNo pocuvat doma 2*700 W aj na reprakoch s memsou citlivostou by som nechcel.Akusticky tlak by bol urcite za prahom bolesti,pri citlivosti repro 90db/1W by bol akusticky tlak cez 120db.A citlivosti domacich repro su od 85 do 90db. |
![]() Kasr |
08.03.2009, 13:12.04 | |
RE: domace kinoSaxone, no tak si ji poskládám z menších beden aby těch deset měla :))) Pro poslech z blískosti mě stačí 2x2 18" basáky, jak to cítí jiní mě nezajímá.Kasre, doma a venku, tak pověz rozdíl ??? Jinak už mě to tu začíná zavánět nějakým měřením hluku a tabulkama kdo a kdy koho bolí voko. :))) :))) :))) |
![]() TDB |
08.03.2009, 13:31.41 | |
@TDBJe to tam napisane-doma. |
![]() Kasr |