Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.02.2009, 00:36.26

Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)

Prosím poradte..: Mám plazmu s dvoma HDMI vstupmi , vlastním však medzi inými tri komponenty domácej zábavy ktoré by sa mali cez HDMI pripojiť../ DM 800HD ,Playstation 3, a externý HDD prehrávač zn.popcorn /. Ako ich zapojiť...? Ako to riešiť aby to bolo čo najkomfortnejšie , ale pritom aj najkvalitnejšie..? HDMI switch - má potrebu osobitného prepínania použitého kanála ,čo sa mi zdá dosť nepraktické , alebo pripojiť DM 800 inak , než pôvodna redukcia DVI - HDMI ...? Alebo existuje dajaká iná redukcia..? Na telke ešte mám voľné componenty ako vstupy , nakoľko sú tieto kvalitným riešením...? ... alebo vôbec , čo poradíte...?
uživatel
punca
22.02.2009, 02:06.11

RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)

a čo YPbPr... R^
uživatel
mat
22.02.2009, 07:23.01

Ked je málo dier nie to dobré...a ked nie žádná je to ozaj už zlé.. :)))
Jinač myslím že nejlepší je AV Reciever s HDMI Vstupy/výstup.
ale až dorazí Antonín ten ti to poradí uplně přesně.
uživatel
pat
22.02.2009, 07:43.46

DVD recorder hoď do popelnice. :)))
uživatel
Tomik535
22.02.2009, 08:07.25

Sice nejsem Antonín, ale možností je více. Např. u nejmín používaného zařízení použít component/jak píše mat/, nebo scart-rgb. Elegantní řešení je dokoupení AV receivru/Denon, Onkyo, Yamaha/, kterým budeš všechno ovládat, tak jak radí pat. V každém případě to skus, jaký bude obraz přes jiné propojení, než je HDMI. Pokud bys náhodou vyhazoval popcorn, hod ho prosím Tě do mé popelnice.
uživatel
tukan
22.02.2009, 08:21.33

Umí automaticky nebo ručně přepínat vstupy.
http://infinito.inshop.cz/inshop/audio-video-prenasece/marmitek-connect-310-hdmi-prepinac.html
uživatel
jito
22.02.2009, 08:38.06

AV Reciever s HDMI vstupy...

nic lepšího nevymyslíš... jak už napsal pat. Navíc řešíš vedle obrazu i zvuk a na ten se tady často zapomíná, nebo se podceňuje... Jsem proti přepínačům. Nemám je rád.
uživatel
Nescafe
22.02.2009, 08:59.25

...

Jito má pravdu,zlučovač v AV receiveri- žiadna sláva!
uživatel
gugel
22.02.2009, 09:32.33

Všechny rady jsi už dostal.
1. Určitě se vyhnout cvbs video.
2. Přepínat AVrecem je logičtější řešení.
3. Komponentní signály (RGB/YUV/YPbPr) dost kvalitou závisí na tom jak vypadá v kontrétním přístroji výstup, vstup. Kvalita přenosu závisí na kabelu víc než u signálů CVBS. Pro SD to může být výjimečně i lepší, než HDMI, za jistých okolností.
4. Pro hezké přístrojové vybavení DM 800HD, Playstation 3, a externý HDD prehrávač zn.popcorn, je nutně potřeba ještě slušný AVrec - DENON?, nebo i něco lepšího? Koupil bych si na tvém místě 4xHDMI, protože ještě můžeš počítat s kamerou? I když to se dá řešit i jinak (přímo do TV, pokud to je jenom občasný stav, já bežně nesestříhaný materiál nepouštím, a sestříhané už leze z playeru.)
uživatel
Antonín
22.02.2009, 10:26.03

...

Z vlastnej skúsenosti viem,čo je to prepájať komponenty s LCD a AV receiver cez HDMI.Mňa prekvapilo,že receiver vo vypnutom stave signál HDMI neprepustí.Pri správach,pri serialoch a podobne,ten zosilovač fakt nemusí ísť.No či ty už budeš kupovať AVrec. za niekoľko sto eúr,len preto, aby si prepojil tvoje komponenty(potom nezabúdaj na repro),záleží len na tebe.
uživatel
gugel
22.02.2009, 10:29.38

:-/ Tak s tou popelnicí jsem se tentokrát do Antonína netrefil ;)
Já bych volil yuv. Receiver je nejdražší řešení.
uživatel
Tomik535
22.02.2009, 10:52.01

gugel

Obecně satelit bez AV recu je celkem na prd... (možná na péčka a fotbal...většině lidu to asi stačí). Dle ostatní výbavy tazatele jej pár stováků nerozhodí. Možností propojení je pak mnohem více - včetně optiky.
uživatel
Nescafe
22.02.2009, 10:58.23

dvě hdmi díry jsou v dnešní době málo. taky se mi to nějak nahromadilo a teď mám 1x ps3 1x hdtv sat a 1x pc s bezdrátovou klávesnicí a hlodavcem (to bych tam rád připojil místo monitoru a ovládal bych to z křesla) ale koukám nějaká zrada. takže budu muset něco dát přes ten komponent
uživatel
vortimond
22.02.2009, 14:56.31

Obecne satelit bez...

Beriem to len,ako tvoj názor, nie fakt.
uživatel
gugel
22.02.2009, 16:41.22

Možné řešení HDMI rozbočovač

Nejlepší řešení si nyslím je a nejlevnější HDMI rozbočovač.Když jsem byl na výstavě Domácího kina v Praze tak
tam vystavoval HDMI rozbočovač s dálkovým ovládáním BELKIN.
Moc se mi líbil.

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=281816

http://www.avhifi.cz/online-obchod/switche-audio-video/hdmi-prepinace.html

S pozdravem mudr.sat
uživatel
mudrsat
22.02.2009, 18:25.57

To máš pravdu.
Ale k DM 800HD, Playstation 3, popcorn, se to fakt nehodí. K tomu nutně musí být potřeba kvalitní Avrec, pořádné reprosoustavy.
uživatel
Antonín
22.02.2009, 19:03.38

Re.

Ja Ťa od AV receiveru nejdem odhovárať,keďže sa ním dá obraz osviežiť zvukom,ale keď chceš LEN prepojiť dané komponenty,tak AVrec.nie je nutný!
uživatel
gugel
22.02.2009, 20:14.31

Pro Antonína

Samo že seto hodí.Jde o zvětšení možnosti vstupů HDMI.Sám
používám LCD Samsung LE40A856 se 4mi HDMI vstupy.Mám sestavu
DVD rekordér Sony 710-skart na skart.
Vantage HD 8000TS-hdmi-hdmi
DVD Pioneer DV 575+nový softvér-component-komponent
Minidisc Sony 930
Plastation 3-hdmi-hdmi
AV receivr Onkyo TX 600
centr-magnát
hlavní-AQ
surroud-3 magnáty(zadní centr)
subvofér-pure

Šlape mi to a jsem spokojen s pozdravem mudr.sat
uživatel
mudrsat
22.02.2009, 20:28.17

Ale proč by neměl rovnou Avrec přepínat, to jsem jaksi nepochopil. Jo, kdyby napsal, že už má Avrec, který ty vstupy v dostatečném počtu nemá, navíc nějaký slušnější, tak snad, ale to se v daném případě asi neděje.
Přece si nekoupí dneska starou TX600...která má pouhé dva optické vstupy a žádný HDMI...neklame-li mne paměť.
uživatel
Antonín
23.02.2009, 07:28.05

punca.

Ako vidíš,názory sú rôzne.Len v rýchlosti:
1,-ak nechceš nič dokupovať, tak zapoj cez komponentný vstup zdroj,ktorý má podľa Teba najhoršiu kvalitu obrazu,ostatné dva hdmi,
2,-ak chceš zapojenie LEN hdmi,potom zlučovač 3/1 (ušetríš jeden vstup),
3,-ak chceš domáce kino,tak AV receiver
uživatel
gugel
23.02.2009, 08:46.44

Nepochopils to, co jsem napsal.

Kdo má takové docela hezké vybavení, nemůže VŮBEC používat reproduktor v televizi, servisní šustítka v televizích nejsuo určena pro běžné poslouchání a nedává smysl koupit si výborný DM800 a PS3 a popcorn, což jsou současné špičkové spotřební přístroje, a šustit si k tomu televizí. Předpokládat použití vnitřních reproduktorů a mluvit při tom o HDMI to je fakt velká zoufalost. Zvuk je součástí celého věci. Je stejně důležitý, nebo možná dokonce ještě důležitější. Používat interní reproduktor k pravidlenému poslechu je stejná zoufalost jako bydlet v paneláku, nebo jíst hamburgery. Možná to někomu stačí, a umřít z toho jistě neumře, ale jakýkoliv požitek je zcela zrušen. A prohlásit to za vyhovující může jenom ten, kdo nikdy nic jiného neochutnal.

On tak jako tak potřebuje AVrec, naprosto nezbytně a provořadě. A když už ho bude kupovat, tak současné typy samozřejmě přepínají HDMI.

P.S. Pojem domácí kino je natolik zprofanovaný supermarkety, že je nakonec úplně nesmyslný. Plastiková kombo bomba jsou šmejdy nezřízené.
uživatel
Antonín
23.02.2009, 09:59.29

RE:Antonín,čo robiť...

Punca,teraz Ťi prajem šťastnú voľbu. Držím palce.
uživatel
gugel
23.02.2009, 11:18.22

Ďakujem Vám za cenné rady , priatelia..
uživatel
punca