22.02.2009, 00:36.26 | |
Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)Prosím poradte..: Mám plazmu s dvoma HDMI vstupmi , vlastním však medzi inými tri komponenty domácej zábavy ktoré by sa mali cez HDMI pripojiť../ DM 800HD ,Playstation 3, a externý HDD prehrávač zn.popcorn /. Ako ich zapojiť...? Ako to riešiť aby to bolo čo najkomfortnejšie , ale pritom aj najkvalitnejšie..? HDMI switch - má potrebu osobitného prepínania použitého kanála ,čo sa mi zdá dosť nepraktické , alebo pripojiť DM 800 inak , než pôvodna redukcia DVI - HDMI ...? Alebo existuje dajaká iná redukcia..? Na telke ešte mám voľné componenty ako vstupy , nakoľko sú tieto kvalitným riešením...? ... alebo vôbec , čo poradíte...? |
![]() punca |
22.02.2009, 02:06.11 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)a čo YPbPr... R^ |
![]() mat |
22.02.2009, 07:23.01 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)Ked je málo dier nie to dobré...a ked nie žádná je to ozaj už zlé.. :)))Jinač myslím že nejlepší je AV Reciever s HDMI Vstupy/výstup. ale až dorazí Antonín ten ti to poradí uplně přesně. |
![]() pat |
22.02.2009, 07:43.46 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)DVD recorder hoď do popelnice. :))) |
![]() Tomik535 |
22.02.2009, 08:07.25 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)Sice nejsem Antonín, ale možností je více. Např. u nejmín používaného zařízení použít component/jak píše mat/, nebo scart-rgb. Elegantní řešení je dokoupení AV receivru/Denon, Onkyo, Yamaha/, kterým budeš všechno ovládat, tak jak radí pat. V každém případě to skus, jaký bude obraz přes jiné propojení, než je HDMI. Pokud bys náhodou vyhazoval popcorn, hod ho prosím Tě do mé popelnice. |
![]() tukan |
22.02.2009, 08:21.33 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)Umí automaticky nebo ručně přepínat vstupy.http://infinito.inshop.cz/inshop/audio-video-prenasece/marmitek-connect-310-hdmi-prepinac.html |
![]() jito |
22.02.2009, 08:38.06 | |
AV Reciever s HDMI vstupy...nic lepšího nevymyslíš... jak už napsal pat. Navíc řešíš vedle obrazu i zvuk a na ten se tady často zapomíná, nebo se podceňuje... Jsem proti přepínačům. Nemám je rád. |
![]() Nescafe |
22.02.2009, 08:59.25 | |
...Jito má pravdu,zlučovač v AV receiveri- žiadna sláva! |
![]() gugel |
22.02.2009, 09:32.33 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)Všechny rady jsi už dostal.1. Určitě se vyhnout cvbs video. 2. Přepínat AVrecem je logičtější řešení. 3. Komponentní signály (RGB/YUV/YPbPr) dost kvalitou závisí na tom jak vypadá v kontrétním přístroji výstup, vstup. Kvalita přenosu závisí na kabelu víc než u signálů CVBS. Pro SD to může být výjimečně i lepší, než HDMI, za jistých okolností. 4. Pro hezké přístrojové vybavení DM 800HD, Playstation 3, a externý HDD prehrávač zn.popcorn, je nutně potřeba ještě slušný AVrec - DENON?, nebo i něco lepšího? Koupil bych si na tvém místě 4xHDMI, protože ještě můžeš počítat s kamerou? I když to se dá řešit i jinak (přímo do TV, pokud to je jenom občasný stav, já bežně nesestříhaný materiál nepouštím, a sestříhané už leze z playeru.) |
![]() Antonín |
22.02.2009, 10:26.03 | |
...Z vlastnej skúsenosti viem,čo je to prepájať komponenty s LCD a AV receiver cez HDMI.Mňa prekvapilo,že receiver vo vypnutom stave signál HDMI neprepustí.Pri správach,pri serialoch a podobne,ten zosilovač fakt nemusí ísť.No či ty už budeš kupovať AVrec. za niekoľko sto eúr,len preto, aby si prepojil tvoje komponenty(potom nezabúdaj na repro),záleží len na tebe. |
![]() gugel |
22.02.2009, 10:29.38 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-):-/ Tak s tou popelnicí jsem se tentokrát do Antonína netrefil ;)Já bych volil yuv. Receiver je nejdražší řešení. |
![]() Tomik535 |
22.02.2009, 10:52.01 | |
gugelObecně satelit bez AV recu je celkem na prd... (možná na péčka a fotbal...většině lidu to asi stačí). Dle ostatní výbavy tazatele jej pár stováků nerozhodí. Možností propojení je pak mnohem více - včetně optiky. |
![]() Nescafe |
22.02.2009, 10:58.23 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)dvě hdmi díry jsou v dnešní době málo. taky se mi to nějak nahromadilo a teď mám 1x ps3 1x hdtv sat a 1x pc s bezdrátovou klávesnicí a hlodavcem (to bych tam rád připojil místo monitoru a ovládal bych to z křesla) ale koukám nějaká zrada. takže budu muset něco dát přes ten komponent |
![]() vortimond |
22.02.2009, 14:56.31 | |
Obecne satelit bez...Beriem to len,ako tvoj názor, nie fakt. |
![]() gugel |
22.02.2009, 16:41.22 | |
Možné řešení HDMI rozbočovačNejlepší řešení si nyslím je a nejlevnější HDMI rozbočovač.Když jsem byl na výstavě Domácího kina v Praze taktam vystavoval HDMI rozbočovač s dálkovým ovládáním BELKIN. Moc se mi líbil. http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=281816 http://www.avhifi.cz/online-obchod/switche-audio-video/hdmi-prepinace.html S pozdravem mudr.sat |
![]() mudrsat |
22.02.2009, 18:25.57 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)To máš pravdu.Ale k DM 800HD, Playstation 3, popcorn, se to fakt nehodí. K tomu nutně musí být potřeba kvalitní Avrec, pořádné reprosoustavy. |
![]() Antonín |
22.02.2009, 19:03.38 | |
Re.Ja Ťa od AV receiveru nejdem odhovárať,keďže sa ním dá obraz osviežiť zvukom,ale keď chceš LEN prepojiť dané komponenty,tak AVrec.nie je nutný! |
![]() gugel |
22.02.2009, 20:14.31 | |
Pro AntonínaSamo že seto hodí.Jde o zvětšení možnosti vstupů HDMI.Sámpoužívám LCD Samsung LE40A856 se 4mi HDMI vstupy.Mám sestavu DVD rekordér Sony 710-skart na skart. Vantage HD 8000TS-hdmi-hdmi DVD Pioneer DV 575+nový softvér-component-komponent Minidisc Sony 930 Plastation 3-hdmi-hdmi AV receivr Onkyo TX 600 centr-magnát hlavní-AQ surroud-3 magnáty(zadní centr) subvofér-pure Šlape mi to a jsem spokojen s pozdravem mudr.sat |
![]() mudrsat |
22.02.2009, 20:28.17 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)Ale proč by neměl rovnou Avrec přepínat, to jsem jaksi nepochopil. Jo, kdyby napsal, že už má Avrec, který ty vstupy v dostatečném počtu nemá, navíc nějaký slušnější, tak snad, ale to se v daném případě asi neděje.Přece si nekoupí dneska starou TX600...která má pouhé dva optické vstupy a žádný HDMI...neklame-li mne paměť. |
![]() Antonín |
23.02.2009, 07:28.05 | |
punca.Ako vidíš,názory sú rôzne.Len v rýchlosti:1,-ak nechceš nič dokupovať, tak zapoj cez komponentný vstup zdroj,ktorý má podľa Teba najhoršiu kvalitu obrazu,ostatné dva hdmi, 2,-ak chceš zapojenie LEN hdmi,potom zlučovač 3/1 (ušetríš jeden vstup), 3,-ak chceš domáce kino,tak AV receiver |
![]() gugel |
23.02.2009, 08:46.44 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)Nepochopils to, co jsem napsal.Kdo má takové docela hezké vybavení, nemůže VŮBEC používat reproduktor v televizi, servisní šustítka v televizích nejsuo určena pro běžné poslouchání a nedává smysl koupit si výborný DM800 a PS3 a popcorn, což jsou současné špičkové spotřební přístroje, a šustit si k tomu televizí. Předpokládat použití vnitřních reproduktorů a mluvit při tom o HDMI to je fakt velká zoufalost. Zvuk je součástí celého věci. Je stejně důležitý, nebo možná dokonce ještě důležitější. Používat interní reproduktor k pravidlenému poslechu je stejná zoufalost jako bydlet v paneláku, nebo jíst hamburgery. Možná to někomu stačí, a umřít z toho jistě neumře, ale jakýkoliv požitek je zcela zrušen. A prohlásit to za vyhovující může jenom ten, kdo nikdy nic jiného neochutnal. On tak jako tak potřebuje AVrec, naprosto nezbytně a provořadě. A když už ho bude kupovat, tak současné typy samozřejmě přepínají HDMI. P.S. Pojem domácí kino je natolik zprofanovaný supermarkety, že je nakonec úplně nesmyslný. Plastiková kombo bomba jsou šmejdy nezřízené. |
![]() Antonín |
23.02.2009, 09:59.29 | |
RE:Antonín,čo robiť...Punca,teraz Ťi prajem šťastnú voľbu. Držím palce. |
![]() gugel |
23.02.2009, 11:18.22 | |
RE: Antonín , čo robiť keď je málo dier..? :-)Ďakujem Vám za cenné rady , priatelia.. |
![]() punca |