Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.02.2009, 13:11.45

to Babui

Myslím, že nejsem sám, koho by zajímalo jak si vede Comag SL100HD, Podrobil si ho už testu ,jak to vypadá? Co náhradní soft? šlo něco.
Díky moc za tvé informace.
uživatel
sedlib
15.02.2009, 13:42.05

RE: to Babui

Comag si vede dobře,už jsem tady psal o svých poznatcích.Na německých forech jsou k dispozici ofi softy,bohužel není emu soft,píšou kein emu.
uživatel
andrikos
15.02.2009, 14:37.05

RE:Comag SL100HD je Micro M200HD 2CIUSB

ahoj - všem zájemcům nebo příznivcům Comagu SL 100 CIHDTV, respektivně Micro M200 HD 2CI USB, který bedlivě testuji na třech TV, během krátké doby vyšly 3 firmwery 2x terminal(beta) a S2 E164 ofiko, takže mám o zábavu postaráno.
Pakliže jsem byl osloven napíši ve stručnosti, jak to za poslední 4 dny vidím, původně jsem chtěl až po 14-dnech, tak alespoň něco:
Desing útlé hi-fi na gumových nožkách, profil 3 cm černý plech (žádný bakelit) s 8-místným alfanumerickým displeyem-krása na první pohled, horší už je to z DO, působí moc široce je stříbrný-funkce nejsou zrovna přehledné, je to na zvyku.
Testuji připojení pevná anténa diseqc 4x1 kde není absolutně žádný problém a připojení pohyblivá anténa diseqc 1.2 8x1 a 12x1 přes motor a tam již zjišťuji zbytečné chyby v nastavení pozice jako takové a vůbec ne svižné přepínání mezi družicemi (nebýt vyskakující hlášky o pohybu antény) použitím tlačítka Exit je to do sekundy.

Menu jako takové je vychytané, vyhledávání se dá použít i jako scan blind (na slepo) a vyhledá úplně vše co je potřeba a to velmi svižně.
Spolupráce s CAMy není zrovna příznívá, tedy pokud jsou použity CAMy dva. Ne, že by si nerozuměly, ale celkem doba práce je dlouhá, (vzpomínám se před 2-mi lety na HF ferguson-řady a chovalo se to úplně stejně, dnes? - pohádka)

Je to prostě o vývoji- co se týká obrazu, kvůli tomu jsem si stroj pořídil je kapitola sama o sobě.
Jak jsem zmínil testy na 2x plasma Samsung a 1x LCD LG mě velmi překvapily a to do rozsahu funkcí, co se dá s obrazem dělat- nastavovat-zlepšit, tak do kvality jako takové. O HD kvalitě obrazu psát nemusím je daná, tedy perfektní, co se týká SD je zde konečně stroj se srovnatelným perfektním obrazem jako u fergusonů, o kterých jsem se zmínil výše. Měl jsem možnost srovnat se stroji tvz. high-endu a Comag s fergusony HF v této kategorii prostě vedou R^
Co se týká příslušennství, tak není žádné, chybí HDMI kabel a propojovací kabely také.

Celkový dojem na mě Comag zanechal a jistě zanechá při rychlém vývoji firmweru dojem velmi dobrý.
Pokud je nějaký konkrétní dotaz na cokoliv, tak prosím...
uživatel
Babui
15.02.2009, 15:28.10

: Babui

Ahoj dekuji tez za info.Jenom se zeptam na jakem motoru testovano?Jinak na te morave co jsem psal ho maj asi4200.Cekal jsem co napises abych se rozhodl.Vim ze tve testy jsou kvalitni.Dik Lukas.
uživatel
lak
15.02.2009, 17:03.22

rozumím,
vím, že to v reakci mé nevyznělo, ale já nemám motor, popisuji, že by se to bohužel chová jako motor i s tou nesmyslnou hláškou, která vše brzdí (vlastníci pochopí)
Vlastním 2 paraboly o síle 12 LNB twinů a singlů s diseqc 4x1 a 8x1
Pokud stroj někdo prodává za 4200,- Kč (nehledal jsem to) tak je to na české poměry velmi slušná cena a slušný prodejce, který má zájem o obrat a ne toliko o rabat.
Už jsem to psal, zaplatil jsem se vším všudy 134,45 éček
ze základu 119, situace nyní v německu je asi kolem 130 ze základu
uživatel
Babui
15.02.2009, 17:32.17

Babui

Dik R^ .Lukas
uživatel
lak
15.02.2009, 18:54.24

Vypadá solidně

vadí mi nepřítomnost čtečky,při 3x kartě jediná možnost duo ci,potom je prace 2x ci na vážkach,babui je možnost to vyzkoušet?Děkuji.Jinak furt vede ferda!
uživatel
spyko
15.02.2009, 22:15.31

Takže jak to tak čtu, za málo peněz dost muziky a když člověk nechce buhví jak laborovat tak ideální.Jde mi jen o to připojit plasmu px80 mít slušný obraz v sd přes hdmi a nechce se mi dávat nějakých přehnaných peněz. Když budu mít skylink. Jdou tam tedy 2 karty, když budu mít jednu cz a druhou sk ,nebude nějaký zádrhel. A jak to vypadá se soft.co se týče emu.Ne že bych potom nějak prahnul ale když už by ta možnost byla tak do budoucna až se sžiju s technikou.Začínám se satem tak jen čtu a nestačím se divit jaká kouzla se dají dělat.Holt kdo umí ten umí .klobouk dolů Babui. R^
uživatel
sedlib
15.02.2009, 22:21.02

Bez problemu,super masinka ok.
uživatel
sirda
16.02.2009, 00:15.34

tak borci vezmu to postupně:
@spyko
úpřimně řečeno nechce se mi ládovat do diabla stealth a ulamovat čip od karty, abych vyzkoušel simku, ale vím z vlastní praxe, že to funguje velmi svižně
@sedlib
co se týká tebe, tak plasma a Comag je skutečně správná volba co se kvality týče R^ a všichni prahneme po kvalitě, a ne po značce...
Dlouho jsem pročítal něměcká odborná fóra, ale bohužel na náš model zatím neexistuje alternativní soft tedy emu, bude-li dám vědět, podpora za poslední 4 dny úplně skvělá, jak jsem již psal 3x nový soft-používej zatím ten poslední, jsou odstraněny některé chyby, které dříve nebyly-třeba zadávání nových satelitů-nový název atd.
@sirda
je to tak OK R^
uživatel
Babui
16.02.2009, 00:36.01

Koukám, že za ty prachy(mimo emy) celkem funkční stroj :bigeyes:
Četl jsem i recenzi jinde a popisují fukční pvrs diskem..kdo chce nahrávat, možná dokoupí modul a upřednostní před ferdou 8800..
Jen tak dál, už aby to stálo pár šušňů, jinak se těch stanic fakt nedočkáme.
uživatel
Tomik535
16.02.2009, 00:42.13

fergusona za něj neměň, nech si oba, jsem nepřítelem nahrávání, ale vím, že funguje skvěle.
HD stanice jsou jako zlý sen, tedy v ČR a SR Rv
uživatel
Babui
16.02.2009, 19:00.52

Vidím že to bude dobrý stroj.Konečně co sem hledal, hlavně mi šlo o obraz na tv.Můžu Vás poprosit, potřebuji udělat sestavu a nemám vůbec zkušenosti, poradíte mi co vše potřebuji, jaké tipy a od jakých výrobců, aby mi to dobře fungovalo.(Samozřejmě opět v poměru kvalita/cena). Naladění samozřejmě nechám firmě, to bych nezvládl.Děkuji všem.
uživatel
sedlib
16.02.2009, 19:56.31

odpověď.kterou žádáš je dost těžká, protož kdybych ti měl odpovědět, tak budu doporučovat to co vlastním, tedy s tím denně manipuluji, takto si to představuješ?
uživatel
Babui
16.02.2009, 21:01.04

babui

Já vím že je to těžké že každý si hájí to své.Já chci jen poradit nějaké komponenty osvědčené aby mi to spolehlivě pospolu fungovalo.Nemám velké požadavky na techniku ,nahrávání,emu atd. chci jen kvalitní příjem toť vše.Nepotřebuji načančaný předražený přístroj z x funkcemi,proto mě zaujal tenhle a čekal jsem co na to odborník.Vím že je to těžké takhle po netu radit,ale máte tu spoustu zkušeností a byl bych rád kdybi jste mi něco poradili.
uživatel
sedlib
17.02.2009, 00:23.32

parabola AL Mascom 85
4x1 diseqc
4x LNB twin (mysli i na to , že u jedné TV nebudete všichni)
Stroj je jasný
modul Diablo rev. 2.3
CAS3 (bez toho ti diablo nepojede)
CAM Mascom - cryptoworks - žlutý
1x karta skylink
1x karta gital (slovenský region po vypršení 20-denního bonusu u skylinku)
1x TV plasma (HD ready ti úplne stačí)výběr je na tobě
uživatel
Babui
17.02.2009, 00:41.09

: sedlib

Ahoj souhlas z babuem jen ja bych rozmyslel trebas pouziti motoru.Ale jinak urcite dej na nej je to zcela profesionalni odpoved R^ Lukas
uživatel
lak
17.02.2009, 22:20.32

Děkuji ti zatvé rady a návrhy,domluvím se z montážní firmou a jdu do toho. Ale to diablo :( to asi nee to je pro mě španěl.vesnice. Děkuji.
uživatel
sedlib