03.02.2009, 16:41.04 | |
UPC - vraceni prijimaceVypovedel jsem smlouvu UPC direct a prisel mi dopis od UPC ze chteji vratit prijimac.Problem je v tom ze v dopise pisou ze chteji vratit krome prijimace i kabely, navod a krabici. Jenze krabice uz asi davno neni a navod je taky kdo vi kde. Nebude jim tedy vadit kdyz jim to vratim bez toho navodu a krabice? Prece nejsme povinni to skladovat X let. A o jake kabely jim jde? Predpokladam ze o napajeci a scart, tak to je v klidu. Uvital bych nejake zkusenosti s vracenim UPC. |
![]() AliG |
03.02.2009, 16:45.39 | |
UPC vracení prijimaceNeboj,co nebudeš mít mužež zaplatit . |
![]() Neroslav |
03.02.2009, 16:48.00 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceJo tak to je super a kolik si tak nauctujou za chybejici krabici a navod? 50kc vic snad ne ne? |
![]() AliG |
03.02.2009, 16:48.22 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceBuď maximálně opatrný a koukni na text smlouvy, kterou jsi uzavřel...Cizí půjčenou krabici v podstatě skutečně musíš skladovat X let, to není tvoje krabice. Otázka je, jestli jsi se náhodou smluvně neodmluvil na ceně té krabice. protože pokud ne, tak mnoho chtít nemůžou, ale pokud jsi něklde podepsal třeba pokutu, když krabici nevrátíš, tak by tu opikutu po tobě chtít mohli a snadno by ji dostali, kdybys nedal jinak tak exekucí, dostali by se k tomu tak za půl roku, a celé náklady na ty operace bys platil ty. Nevím, jak v těch případech postupují, ale opatrnosti není nikdy dost. Nepodceňuj to. Především koukni, cos podepsal. Pak se opatrně zkus dohodnout, předat to někde někomu, kdo to převezme a podepíše ti, žes předal komplet...teřba to ždáný problém nebude. Ono je vůbec div, že ten přijímač chtějí. Tchánovi dali na tři měsíce zadax kartu i s přijímačem 6010 a parabolou a LNB, a nechtěli zpátky nic. Tak má zadax docela prima přijímač pro Skylink a FTA - má to velmi kvalitní RGB output. |
![]() Antonín |
03.02.2009, 16:58.42 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceNo já jsem vracel UPC před více než půl rokem a taky tohle všechno chtěli. Krabici, kabely i návod jsem ale měl schované, takže to bylo v pohodě. |
![]() jirka67 |
03.02.2009, 17:03.13 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceZáleží čo si podpísal v zmluve, ako píše Antonín. |
![]() Crescenzio |
03.02.2009, 17:03.54 | |
RE: UPC - vraceni prijimacejo jo jsou to hajzlové, ve smlově může být dodatek že za to když nevrátiš návod nebo krabicí tak ti napálej pokutu třeba pět tísíc, oni jsou všeho schopný, tak si pořádně přečti smlouvu zda tam něco takového neni |
![]() fpsfps |
03.02.2009, 17:14.31 | |
RE:UPC-Neviem ako to je v čechách,ale v SK nie je povinnost vrátit obal!Bol nedávno taký problém v TV.Ja mám nasled.skúsenos.Asi štyri mesiace dozadu som ukončil zmluvu z Digi.zaplatil poslednú splátku,zmontoval parabolu zo stožiaru pripravil príjmač a uložil do garáže.Napísal som ím,že si preto môžu príst,neprišli... |
![]() umwelt |
03.02.2009, 17:35.57 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceNo po mne chteji ten sunt DSR4101 nebo tak nejak, jsou to pitomci, prave mam strach tam jit se ukazat bez krabice... a nebo vezmu nejakou starou krabici vytisknu obrazky toho prijimace nalepim to na tu krabici a hotovo.:-D Po znamem tez nechteli ten stary DSX6010 tak na nem ted provozuje digi. |
![]() AliG |
03.02.2009, 17:38.02 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceOno s tim obalem to plati pokud vec KOUPIS a chces ji reklamovat tak neni povinnost mit obal. Ale toto je zapujceni prostroj. Ale snad problem kvuli krabice a navodu delat nebudou. Vrat jim pristroj, ovladac, scart kabel a napajeci. Vloz to treba do krabice od bot a na viko napis odkaz na PDF soubor navodu co je na strankach vyrobce. A vsichni budou stastni :-) |
![]() faust |
03.02.2009, 17:42.37 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceŽádná krabice ani návod se vracet nemusí a taky žádná pokuta za toto nehrozí!Antonín: Ty žiješ už v komunismu? Já jenom že se divíš, že se musí vracet zařízení, které bylo dáno klientovi do užívání... :8) |
![]() technikTKR |
03.02.2009, 17:42.53 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceFauste, dovedu si představit, že to tak jednoduché být vůbec nemusí. A kdybych hájil zájmy UPC jako jejich advokát a měl podepsanou smlouvu, co všechno jsi povinen pod pokutou vrátit, tak ti sundám i trenky...P.S. Advokát není od toho, aby posuzoval mravní správnost počínání klienta. Koneckonců kdo má občanský průkaz, má voůlební právo, tak je odpovědný za svůj podpis. Obecně jsem proto, aby se oddělily kategorie chráněných a nechráněných občanů. |
![]() Antonín |
03.02.2009, 17:44.16 | |
RE: UPC - vraceni prijimace2technikTKR: já se divím jen proto, že jiným to nechávají zadarmo. Jinak jsi to asi nepochopil, jako obvykle. |
![]() Antonín |
03.02.2009, 17:47.43 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceNikomu to nenechávají ÚMYSLNĚ zadarmo, navíc každý zákazník má povinnost to sám vrátit u autorizovaného prodejce. Takže sis to ponechal, teď se nic neděje a pak ti rovnou přijde výzva k zaplacení. A možná pochopíš :scared: |
![]() technikTKR |
03.02.2009, 17:51.09 | |
Aleje to fakt divné.Neznám nikoho kdo by nemusel vracet přijímač.Docela bych rád slyšel ještě od někoho kdo ho vracet nemusel,když chtějí i ten přiblblej telefoní kablík. |
![]() hobo |
03.02.2009, 17:58.57 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceTak myslim, ze by to svemu odchazejicimu klientovi neudelali, aby mu za takovou opravdu blbost uctovali nejake penize. Co kdyz by se treba nekdy chtel klient vratit. Po takove zkusenosti uz asi nee. Spise to chteji v krabici vratit jen aby to bylo dobre skladovatelne. Ale otazka je, jestli to nejake brigadnice nekde ve skladu UPC nelesti Prontem a nedavaji to novym zakaznikum...Zas takhle do toho nevidim. |
![]() faust |
03.02.2009, 18:10.12 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceNechci nějak vířit polemiku, ale myslím si, že se v minulosti přijímače nevracely. Buď to bylo vázáno určitou dobou pronájmu. Proč jsou stále zájemci na chatech, kteří se ptají jak předělat Philips 6010 na příjem CSlink, SKYlink nebo jiného providera. Kde se tyto přístroje od UPC mezi lidem vzaly?? |
![]() grupen |
03.02.2009, 18:19.57 | |
RE: UPC - vraceni prijimacePřijímače se vracely vždy a pouze různí "nepřizpůsobiví" je dávali do zastaváren a bazarů (takže odtamtud jejich původ).A repasované přístroje se opravdu dávají novým klientům, na tom není nic špatného. |
![]() technikTKR |
03.02.2009, 18:33.09 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceA repasované přístroje se opravdu dávají novým klientům, na tom není nic špatného.Na tom opravdu není nic špatného. Auto v půjčovně se také po vrácení zákazníkem pronajímá dalšímu zákazníkovi. Myslím si, že i DIGI TV používá k pronájmu repasy. Po roce používání musí být ten přijímač schopen dalšího provozu. |
![]() grupen |
03.02.2009, 19:04.28 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceNemusí se vracet 6010-ky, zbytek ano. |
![]() michal |
03.02.2009, 20:02.43 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceprijimac jsem tedy tenkrat nechtel a parabolu take ne ale pri vraceni mi prodejce rekl ze kdybych dal o 1 kc navic tak mi mohla venkovni jednotka (parabola a lnb) zustat zdarma ale to mi rekl az pri vraceni karty |
![]() skohy |
03.02.2009, 20:04.04 | |
Upřesnění co a jak vracetPo ukončení vztahu je klient vyzván k vrácení zapújčeného zařízení do servisního místa (jako podklad slouží instalační protokol + průvodní dopis). To, že není obal a návod nevadí, stačí to dát do pevnější igelitky (kvůli manipulaci).Většinou se nevrací parabola, ale pár klientů bylo vyzváno i k vrácení zrezlého plechu. Chybějící kabely si UPC často (ale ne vždy) účtuje dle svého ceníku (smluvní podmínky), dopdručuji je tedy dohledat. V závislosti na kampani, dle které byla uzavřena smlouva či dodatek, nemusí být požadován černý přijímač 6010, avšak na vrácení karty trvá UPC VŽDY. Pokud ne, tak jen proto, že se vloudila chyba, případně může jít o karty zakoupené jako předplacené. Snad jsem na nic podstatného nezapomněl. |
![]() Bloud |
03.02.2009, 20:08.26 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceNesleduji UPC obchodní politiku, ale definitivně vím, že tchánovi nechali 6010 i parabolu s LNB, (možná za korunu, to už jaksi není rozdíl), poté, co to měl tři měsíce v rámci jakési nabídkové akce. A to zcela v souladu s jeho smlouvou, žádné šméčko, to u nás jaksi není zvykem. Kartu samozřejmě vrátit musel a vrátil. |
![]() Antonín |
03.02.2009, 20:16.39 | |
AntonínPo přečtení Tvého příspěvku, kde píšeš "...kartu i s přijímačem 6010 a parabolou a LNB, a nechtěli zpátky nic" jsem měl pocit, že by toto mohlo způsobit různá nedorozumění, zvlášť proto, že Tvé příspěvky jsou zde brány řadou uživatelů jako "závazné". Jsem rád, že se vše vyjasnilo:-) |
![]() Bloud |
03.02.2009, 20:48.50 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceA jake tam tedy maji byt kabely? Napajeci, scart a jeste neco nebo to je vse? |
![]() AliG |
03.02.2009, 21:04.59 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceNevím jak dnes,ale asi před pěti lety ,tam byl UHF kabel a telefonní připojení,za ten chtěli asi 2 stovky,začal jsem ho hledat a dodal jsem jim ho. |
![]() pierrepetr |
03.02.2009, 21:35.38 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceJá jsem vracel upc, chyběl mi scart, tak jsem ho musel dokoupit a pak to bylo správně. Ať si to i s krabicí a návodem nacpou do "krku". Na Kladně, kde jsem to vracel měli těchto krabic nejméně patnáct v regále. Byly nové, jestli plné.....nebo prázdné...to netuším. Každopádně UPC je už fuč a je klid. Žádné licitace, nabídky..Je klid.Antoníne :: Hraješ si tu už delší dobu na starého a nemocného člověka a přitom máš ještě tchána?? Tvé znalosti a super přehled o všem novém a hlavně ten zájem o vše nové mi podbízí otázku...... Neděláš tady z lidí tak trochu blbce??? |
![]() Jarpet |
03.02.2009, 22:07.23 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceVracel jsem přijímač v originál krabici,kabel,DO,kartu a manuál.Zůstala mi parabola,konvertor,držák,koax a zkušenost. |
![]() lz405 |
03.02.2009, 22:13.07 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceZdarek, par let jsme pro UPC montoval takze je to takhle kazda vec v tom baleni je ohodnocena urcitou castku tedy i nevod pokud to nevratis tak si to nauctujou ve fakture. Jinak primac je asi za 15000 nebo kolik to bylo za P6010. Pokud ho nevratis tak ti to s klidme nauctujou vim pac zakos ho znicikl pri flashy a oni mu chteli napalit tech 15K tak jsem ho daval do cajku. Jinak u 6010 byl trba i telefonni kabel :). Kabice se vracet nemusela. Muselo to bejt, ale vsechno. |
![]() linuxik |
03.02.2009, 23:51.39 | |
UPC - vraceni prijimaceV roce 2000 jsem zaplatil dva tisíce jako zálohu. Myslím si, než by mě zálohu vrátili, tak by mi to možná celý nechali. Podle smlouvy musejí zálohu vrátit do 14 dnů po ukončení smlouvy. Pochopitelně proti vrácenému zařízení. O krabici není výslovně ve smlouvě nic. |
![]() simon |
04.02.2009, 08:48.42 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceJarpete, mému tchánovi je 82 let. Je to inženýr elektrotechniky (ale do důchodu šel v době prvních mikroprocesorů, aniž by takový v práci za socíku viděl na vlastní oči), skoro nevidí, ale má tři počítače a jeden notebook, spravuje připojení sobě a třem sousedům, a provozuje linuxový přijímač. Myslím, že by se většina z vás mohla jít ke staříkovi učit...kromě jiného mluví a čte i tomhle věku několika jazyky. Většina mladých lidí bohužel ztratila pracovitost, válíte se a splýváte, nemáte ctiždádost, jenom proto je velice snadné pro staříka s vámi držet informační krok. Je to asi tím, že je život snadněji, tak to není takový souboj. Vidím to i na svých vnucích. Za mého mládí jsme rozbrali auto na šroubky (doslovně) jenom, abychom přesně věděli, jak co funguje. Kolik z vás dneska najde v autě jednotlivé díly? Kolik z vás se kouklo na to, jaké elektronické obvody tam valstně jsou, jaké a kam t opouští signály a proč? A přitom to auto není vůbec složitější, než bývalo kdysi...jenom je tam malinko více triviální elektroniky....je lehké s vámi držet krok. Bohužel.Rozumný muž si bere za ženu poněkud mladší kousek, protože chce mít v padesáti vedle sebe aspoň trošku něco jiného, než stařenku, tak počítej synku. O kolik let je můj tchán starší, než já...Zdá se, že máš trošku máslo na hlavě a hlavně mlíko na bradě a ženská je pro tebe tak akorát spolužačka. Proto uděláš lépe, když budeš ve společnosti starších mlčet. Ještě tak dvacet let. Ono ti pak spoustu věcí dojde. To je tak u každého. Bylo i u mne. Akorát jsem déle mlčel, protože tehdy bylo všechno na dosah ruky. |
![]() Antonín |
04.02.2009, 09:11.19 | |
RE: UPC - vraceni prijimaceJá jsem vracel přijímač zhruba před 2 lety, krabici jsem taky už neměl, dal jsem jim to do jiný (nevím jestli od bot, nebo něčeho jiného) a k těm kabelům byli to napájecí, scart a telefonní. A nikdo nic neříkal vpohodě to vzali a ještě se ta pani usmívala ;) |
![]() ppll33 |
04.02.2009, 18:45.41 | |
AntonínDíky za vyčepávajicí odpověďOpravdu někdy vypadáš jako dědeček nad hrobem, sám to říkáš. Nemyslel jsem to zle, vážím si tě, ale bylo mi to divné. Nic víc, nic míň. Do mně si se obul ele hezky. Jen bodově. 1. Jsem ročník 58, takže to mléko na bradě máme asi oba. 2. Jsem bývalý automechanik a škodovku jsem si taky stavěl od šroubku ( na novou jsem tehdy neměl) 3. Pracuju jako osvč denně dvanáct hodin. 4. Mám dva kamarády, kteří byli "rozumní muži" a vzali si o dvacet let mladší děvče. Je mi jich dnes líto. Je jim šedesát a jsou za blbce. A jeden o tom ani neví. Já jsem si vzal" spolužačku "o pět let mladší a spokojenost 5. Elektronika je pro mně španělská vesnice a jsem si jist, že i tobě když se ti na silnici zastaví auto s podle tebe triviální elektronikou, tak s tím na místě neuděláš nic ani s tvou kibernetickou šiškou......Máslo na hlavě. 6. Znovu opakuji...Jako odborníka přes elektroniku tě obdivuju, ale jako člověka a povahu.....asi nic moc. 7. No každej jsme nějakej. Přeju ti hodně dalších kvalitních příspěvků z tvého oboru a snaž se lidi tolik nepodceňovat. |
![]() Jarpet |