Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.01.2009, 11:18.31

Motor nebo multifocus

Zdravím,
mám dotaz. Je lepší na sledování více satelitů natáčecí motor, nebo přihodit LNB na multifocus. Mám nyní parabolu 80cm a multifocus na HB 13° a ASTRA 19,2°. Uvažuji o rozšíření na ASTRA 23,5°. Tak jestli mám koupit nový mutifocus a LNB, nebo radši natáčecí motor.

Díky za rady
uživatel
Dark
11.01.2009, 11:39.06

S parabolou 80cm moc parády nenaděláš

Může chodit jak ten multifeed, tak i motor. Motor dává nepochybně více možností.
A když už motor, tak už je lépe použít parabolu 95/105cm.
Je to při jedné práci a výsledek je podstatně spolehlivější příjem slabších transpondérů.
Na orbitě nejsou jen tři satelity, které uvádíš. Zřejmě ani nevíš, co všechno bys mohl chtít...
Zkus to s tím motorem. Budeš mít Sirius, Thor s Digi, Amos, Hispasat s Multikanal i Panamsat 43W se zajímavými kanály.
Můžeš začít objevovat zatím jen teoreticky na http://flysat.com
Přejdi si na "satlist" a poznáš kolik zajímavých kanálů najdeš.
uživatel
bob.r
11.01.2009, 11:40.21

RE: Motor nebo multifocus

Ty už multifocus máš a ešte sa pýtaš čo je lepšie?Motor je určite lacnejší a máš väčšie možnosti,ale čakáš kým ti natočí.Pri multifocuse na nič nečakáš,máš každú stanicu hneď.Ja mám na parabole 120cm 7 ks LNB a nedal by som to za nič.
uživatel
beny
11.01.2009, 12:14.55

Bez emulace těch zajímavých FTA programů zase tolik neni....
Pro konstruktivní radu musíš uvést,co bys chtěl změnou HW docílit,co tě zajímá, na co chceš koukat.
Na druhou stranu, pravda je, že na většině družic si alespoň jeden zajímavý FTA program najdu.
Pokud chceš docílit pouze doplnění o 23.5E,pak je motor podle mého názoru zbytečný.
uživatel
Saxon
11.01.2009, 14:00.18

RE:Motor nebo multifocus

Já bych to řešil multifocusem.Myslim že ti de předevšim o česky mluvící programy tak přidáním 1.LNB to určitě bude přijatelnější a rychlejší(vzhledem k těm mrazům).
uživatel
PEDA
11.01.2009, 14:40.25

já doporučuji to co mam já, jednu parabolu ze čtyrma LNB na nejsledovanější pozice a druhou parabolu z motorem, to je podle mne nejlepší řešení, jediný problem je že to nezvládá každý přijímač ale jenom ipboxi a dreamboxi z ostatních asi už žádný aspoň co jsem kdysi zjišťoval
uživatel
fpsfps
11.01.2009, 14:43.08

a tu parabolu z motorem doporučuji 120cm hlavně na pozice 26°E a 7°W
uživatel
fpsfps
11.01.2009, 19:38.36

Pokud chceš jen ty družice co uvádíš je lepší multifokus bez komentáře
uživatel
traub