Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.01.2009, 14:48.59

UPC nové obchodní podmínky

Byl jsem upozorněn na faktuře za došlé služby UPC o nových obchodních podmínkách platných od 1.3.2009. Do patnácti dnů je možné v případě nesouhlasu vypovědět smlouvu. Rád bych se zeptal, zda mohu bez sankcí vypovědět smlouvu i když v mém případě jsem obdržel na prvních šest měsíců slevu 50 procent? V současné době platím za službu 490,- Kč a ostatní za tuto službu platí nyní pouze 200,- Kč. Z uvedeného důvodu bych tuto službu rád vypověděl a poté znovu obědnal za současné ceny. Předem děkuji za radu a zkušenosti, pokud jej někdo s novými obchodními podmínkami máte.
uživatel
Luboš
10.01.2009, 15:16.44

@Luboš

Logicky musíš dodržet starou smlouvu
uživatel
Prosat
10.01.2009, 15:46.15

RE: UPC nové obchodní podmínky

Presne tak. Podepsal jsi smlouvu za jistych podminek - financnich a casovych, to musis dodrzet. Tim, ze jsi tu smlouvu podepsal akceptujes jeji podminky (zrejme byly z Tveho pohledu vyhodne, kdyz jsi to podepsal). To, ze UPC vydalo nove podminky/cenik se pro Tebe nic nemeni, ty jdes podle uzavrene smlouvy, podminky Tve smlouvy prece UPC nemeni.
uživatel
blik
10.01.2009, 16:23.23

nové obchodní podmínky přece přijmout nemusí a může službu vypovedět. Ale jen pro tento důvod, určitě nemůžeš apelovat že jsi si koupil auto a teď stojí méně !
uživatel
juzek
10.01.2009, 16:33.57

Právě, že nově budou pro všechny platit nové podmínky! Na vypovězení je pouze nyní lhůta 15 dní. Jinak se bere, že klient akceptoval nové podmínky. Já to chápu tak, že mám i já nyní možnost tyto nové podmínky nepřijmout, ale musím to učinit písemně, jako výpověď z tohoto důvodu. Pak se domnívám, že žádné sankce UPC nemůže uplatnit. Problém je v tom, že si nejsem 100 procentně jistý.
uživatel
Luboš
10.01.2009, 16:39.57

Nove podmiky plati pro nove zakazniky a zakazniky bez casovych smluv (vazanosti). Pro vsechny zakazniky, kteri maji vazanost smluv se nic nemeni, plati podepsane smlouvy.
uživatel
blik
10.01.2009, 16:50.20

Bohužel nemáš pravdu. Na faktuře je tučně vyznačena informační zpráva o nových obchodních podmínkách a možnosti odstoupení od smlouvy! Někdo už tuto fakturu obdržel, jiný třeba až v pondělí atd. Smlouvy jsou samozřejmě platné, ale podmínky se mění. Už to tady bylo vícekrát. Například jsem měl u OSKARA smlouvu, kde byla SMS za 0.20 Kč a jednoho dne se podmínky změnili.
uživatel
Luboš
10.01.2009, 17:05.25

Jedná se o bod 8.7 v těchto nových podmínkách.
Jako zhoršení podmínek se může použít cokoliv. Např. zpoplatnění upomínek atd.
http://www.upc.cz/pdf/VOP_UPC_20090301.pdf
Většinou se vyjádřili ti, kteří o tom nemají žádné povědomí, tak by mne zajímal názor někoho, kdo již má s tímto nějaké zkušenosti.
uživatel
Luboš
10.01.2009, 17:11.34

Byl jsi u Oskara vazanej casovou smlouvou (bral si napr. telefon za akcni cenu)? Asi ne.
Proc se tady ptas a nezavolas si na UPC? Budes to vedet presne. Nebo hledas nekoho, kdo Ti potvrdi Tvoji domenku? To Ti potvrdi v UPC.
Protoze ma UPC nove obchodni podminky tak o tom informuje timto spusobem - na vsech fakturach, bez rozdilu zda jsou casove vazane nebo nikoliv.
Radim Ti zavolej si na UPC a informuj se tam. Pokud vypovis smlouvu tak to muze byt brano jako vypovezeni v dobe vazanosti a budes platit sankce.
uživatel
blik
10.01.2009, 17:31.18

Na UPC Ti nebudou ochotni radit v něčem, co není pro ně zrovna výhodné. Dobře jsou si vědomi, že většina klientů zmešká 15 denní lhůtu pro vypovězení z důvodu odmítnutí nových obchodních podmínek a pak bude nadále platit časová vázanost smlouvy. Jinak samozřejmě se nedá dovolávat vázanosti, pokud klient nesouhlasí s novými podmínkami! Smlouva se musí dodržet oběma stranami, pokud by jedna strana se chtěla domáhat nějakých sankcí.
uživatel
Luboš
10.01.2009, 17:42.54

Například mobilní operatoři když mnění všeobecné podmínky, nikoho se na nic neptaji a ceny zvedaji či mnění. I UPC je zvlaštni-normalně nabizeji TV za 300 měsíčně-a diler mi nabidnul za 200 kč na stalo.Což dost zvláštni.
uživatel
radakrtek
10.01.2009, 17:53.13

Byl si na klientskem stredisku UPC, ze vis ze Ti neporadi?
Moje posledni rada pro Tebe: Pokud je to mozne zajdi si osobne na Klientske centrum a zeptej se na to (vem si s sebou i platnou smlouvu).
1. podminky ve Tve platne smlouve se nemeni.
2. pokud by se menili tak jen k lepsimu :) (jako kazde nove u UPC).
uživatel
blik
10.01.2009, 18:16.32

Kdybyste raději napsali, v čem jsou ty podmínky jiné.
uživatel
kubisek
11.01.2009, 00:05.22

Platil jsem

za 2mega 390 kč ,2 měsíce před koncem smlouvy mi nabídli-300kč za 4 mega,k tomu telefon bez paušálu-vše na 1 rok,ale jakmile upc změní kteroukoliv položku,mám právo odstoupit od smlouvy.Nové podmínky ještě nemám,ale má se navyšovat rychlost.Pokud přejdeš na jinou službu v ramci upc,není tam sankce,při smlouvě na 1 rok minimálně.
uživatel
spyko