Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.01.2009, 09:38.55

Plasma PANASONIC.

Dobry den.Mam vybranou televizi plasmu PANASONIC TH-42PZ80E.Jakou mate zkusenost s touhle televizi? Pripadne nebo jit do TH-42PZ85EA? O vetsi uhlopricce uz neuvazuji.Programy mam vsechny pres SKY-LINK.Diky za kazdou radu.
uživatel
PAFKA
08.01.2009, 10:03.49

RE: Plasma PANASONIC.

Mám 42PX80E už skoro rok a jsem sní velice spokojený,zatím žádný problém.Je třeba to krmit kvalitním signálem,nejlépe HD a to je pak koukání. 42PZ80E bude určitě dobrá volba.
uživatel
Peri
08.01.2009, 10:06.47

RE:plazma

Zdravím a doporučuji.Mám uvedený model od prosince a jedu na Technisat Digit HD 8S s kartou Skylink a Gital na obou super obraz jen škoda,že není zatím více programů v HD R^
uživatel
jan65
08.01.2009, 10:36.29

Jen je třeba zvážit spotřebu. Spotřeba u typu PZ je podstatně větší, než u typu PX. Otázkou potom je jestli ti větší náklady na provoz a pořízení, vyrovná ona přidaná hodnota FULL HD? Můj názor je, že zatím ne. Proto jsem volil HD Redy.
uživatel
kuba
08.01.2009, 10:50.20

pre kuba:
a o rok pojdes kupovat full HD
uživatel
Duzu
08.01.2009, 11:04.28

Proč? Řekni nějakej rozumnej důvod.
uživatel
kuba
08.01.2009, 11:33.51

Jsou lepší a kvalitnější televize.
Nicméně za více peněz. Mnohdy i podstatně.
Přínos FullHD je vždy otázka.
FullHD JE lepší.
Pokud máte dostatek FullHD věcí ke koukání, tak se to určitě vyplatí.
Většina ripů na webu je v 720p. (tedy 1280x720)
Většina vysílání ze satelitu je 1080i, (tedy prokládaně 1920x540x2), něco se vysílá v 720p (ORF HD třeba).
Většina domácích kamer má jenom 720p nebio 1080i, kamer schopných ukládat 1080p mnoho nen.
HDReady je i při koukání na FullHD zdroj taky hezké.
Dokonce tak hezké, že bych si mnohdy netroufal tipnout, jaké rozlišení ta televize má, pokud nevidím dvě vedle sebe a pokud nejsou stejně nastavené a pokud to nejsou obrázky, které znám, a u kterých vím, co je vlastně v detailu vidět.

Ono totiž všechna vstupní data jsou předávána ve ztrátových kompresích, takže ani u 1080p si ještě nemůžete automaticky být jisti, že uvidíte všechny detaily, furt je ještě ve hře bitrate, a ještě navíc i kvalita kodéru....
A do toho všeho vstupuje firmware televize, který zase cosi přepočítává, aby dosáhl hezkého obrázku. A to u každé televize jinak...

Můj součet:
Rozhodně bych radši koupil za stejné peníze kvalitnější televizi HDready, než nějaké marketové FULLHD podivné značky. Pokud předpokládám běžně dostupné zdroje dat, nic speciálního.
uživatel
Antonín
08.01.2009, 11:37.57

Antoníne, to se dá podepsat. Víc dodávat opravdu netřeba. R^
uživatel
kuba
08.01.2009, 20:38.58

Dík Antoníne,taky řeším tenhle problém,co koupit a hodně si mi v rozhodování pomohl.
uživatel
daddy
09.01.2009, 09:32.40

Neřiďte se tím ovšem bezhlavě.
Já vycházím z předpokladů, které nemusí platit úplně všeobecně a úplně pro každého. Koukněte na to vlastní hlavou, a hlavně vlastníma očima. A nechte si to ukázat se zdrojem signálu, ktertý budete používat, třeba i jen perspektivně.
Třeba s HD kamerou, která by se vám líbila, nebo s TV NOVA HD, i když třeba ještě HD přijímač nemáte.

FULL HD je lepší, než HDready!!!!
Jenom to ne vždycky je nezbytně potřeba.

Hlavně neudělejte klíčovou chybu, nekupujte si menší zobrazovače pro běžný prostor, než je 42", ba spíše 46"...není to velké a už vůbec to není příliš velké. Na na 42" palcové televizi je i běžný digitální signál z DVB-T slušný. O CSlinku ani nemluvím. Analogové signály nepoužívejte vůbec. (A to vůbec žádné, vyhoďte všechny anal. kabelovky, UHF, VHF, DVD rekordédy, VHS, kazetové magenetofony.) Jediný analogový signál, který v domácnosti může být přítomen, je spojení zesilovače a reproduktoru. NIC jiného.

Abych předešel...:
Nevěřte kecům o elektronkových zesilovačích, o gramofonech. Já jse ty věci prožil, zažil a něco o nich vím. Postavil jsem si koncový elektronkový zesilovač, i gramofon (přenosku ale stavělo Shure) vlastníma rukama. Je holý nesmysl tvrdit něco o kvalitě. Blbina pro blbce, kteří tomu nerozumí ani zbla.
Postavit kvalitní elektronkový zesilovač sice možné je, ale je to též velmi složité, protože kromě toho, že je elektronka velice lineární (to je prima), má taky spoustu principiálních významných nectností (třeba tepelný šum). Všechno se dá všelijak řešit, ale digitální řešení je prostě a jednoduše lepší. Má vlastně jedinou principiální nectnost - šum převodu A/D v nahrávce a pak šum převodu D/A doma (datové toky už dnes nepředstavují limit.). Ten první šum je zanedbatelný a navíc se dá řešit učinně. Ten druhý je tak malý už při 12 bitovém převodu, že pentody blednou závistí. Nekvalitní 128kb/s Mp3 ještě neznamená, že totéž nejde udělat pořádně.

Vyhoďte do popelnic všechno, co má analogový drát.
Nebo to prodejte nějakém jelitu.
uživatel
Antonín