05.01.2009, 23:13.32 | |
LNB Inverto vevnitřPár obrázků. Asi hlavně pro ty, co to ještě neviděli a nechtějí to při rozebrání zničit...http://x-band.kvalitne.cz/Inverto.htm |
Louskacek |
05.01.2009, 23:24.55 | |
RE: LNB Inverto vevnitřhezké fotky,ale proč rozebírat LNB za stovku,oprava ,pokud je možná bude stát víc,tak před 22 lety analog fuba,stál mě 650DM to bylo 13000 kč,tehdy 10ti měsíční příjem,to by stálo za pokus opravy,ale nebylo třeba,mám ho dodnes ,i když jen v šuplíku |
pierrepetr |
05.01.2009, 23:56.43 | |
To pierrepetrDíky. Nejde tu o opravu. Potřebuju nějaké součástky pro mikrovlnné bastlení a už dávno mě napadlo, že by to mohla být nejschůdnější cesta. Já vím, dal se rozebrat nějaký 20 let starý kousek (ostatně, to už jsem párkrát udělal), ale tentokrát jsem si řekl, že bych se mohl podívat jak se posunul vývoj a tak jsem ty dvě stovky zainvestoval. A když jsem to nesl domů napadlo mě rozebírání nafotit, že by vnitřek třeba mohl někoho zajímat, když je to tak rozšířený typ. :) |
Louskacek |
06.01.2009, 10:22.19 | |
RE: LNB Inverto vevnitřJá bych to uložil do Galerie,abyněkteří koumáci-opraváři viděli co vlastně by chtěli opravovat.Zde si ani neprdnou mikrovlnovody asi nezvádnou.V SMD technologií se dá opravit jen něco s nevalným úspěchem. |
Baron |
06.01.2009, 10:47.46 | |
RE: LNB Inverto vevnitřAle prdnou a dá...ony ty problémy ve vadných LNB jsou asi docela jednoduché k opravě a tak jak je to udělané i docela pohodové.Jenomže té práce s tím rozbalit a pak hlavně kvalitně zabalit...to se nemůže nikdy vyplatit. To není práce ne deset minut... |
Antonín |
06.01.2009, 10:52.32 | |
RE: LNB Inverto vevnitřRe-Antonín.Práce to bude asi na víc jak hodinu a při dnešních cenách oprav se to nemůže ani vyplatit.Lépe vyhodit a jít koupit nové LNB.Ty takový člověk s přehledem a budeš spravovat LNB? |
Baron |
06.01.2009, 10:54.45 | |
RE: LNB Inverto vevnitřJá nebudu spravovat určitě nic.O to se neboj. Jenom si prdnu. |
Antonín |
06.01.2009, 10:55.31 | |
RE: LNB Inverto vevnitřPřeji dobrý vítr. |
Baron |
06.01.2009, 12:15.53 | |
Diky Louskacku :) !!Napr. me to zajima, rad se poucim a neco si z toho "vezmu". Navic bez toho, ze bych to kuchal sam :). Rozdil technologii a postup casu je patrny.Tady prece nejde o zadnou opravu a tzv. "vseznalci" se bez urazky muzou objektivne vyjadrovat jen k tomu, cim se zabyvaji. |
xxx-a |
06.01.2009, 16:49.56 | |
Pro LouskackaDěkuji moc za ty obrázky. Patřím totiž do generace, ktará zkoušela v 70. letech vyrábět konvertory tehdy pro 2. program ČT, který se tehdy vysílal jenom pro Prahu.Také jsme se tenkrát podivovali nad tím, že cívkou v kmitočtech 2. programu byla považována indukčnost ve formě trubičky, či kousku silnějšího drátu (do té doby jsme jako amatéři byli zvyklí, že cívkou jsou závity vodiče, kruhově uspořádané. A dneska, když se díváme na provedení "cívek"(ale i na všechno) pro dnešní kmitočty, tak i na nich vidíme ten obrovský pokrok vědy v tomto oboru o jakém se nám tehdy ani nezdálo. Promiňte trochu nostalgie a děkuji. ;) |
bili |
06.01.2009, 17:10.44 | |
RE: LNB Inverto vevnitřDobrý nápad Louskacek.Pár rokov dozadu som si opravoval nejaké LNB - z hľadiska elektroniky je to naozaj jednoduché zariadenie a ľahko opraviteľné.Ale ako konštatovali viacerí, v dnešnej dobe sa opravovať neoplatí.Ale ako lacný zdroj nízkošumových tranzistorov,rezonátorov,...,pre niekoho,kto vie ako na to,prečo nie. |
Rasto |
06.01.2009, 17:16.54 | |
@Louskáčekdíky, moc zajímavý! netušil jsem, že je to tak složitý :scared: za 170 kč bych lnb nechtěl vyrábět ani ve velkém :) |
knawi |
06.01.2009, 19:36.45 | |
DěkujiMnohokrát děkuji za pozitivní reakce. Popravdě řečeno, to jsem ani nečekal. Udělali jste velkou radost šedému vlkovi. Zdravím a přeju vám ničím nerušený večer! :) |
Louskacek |