02.01.2009, 07:34.49 | |
Parabola Maximum E-85 multifocusPouzivate nekdo tuto parabolu pro prijem DigiTV ? Muzete mi napsat nejake zkusenosti ? Antenu prodavaji v Omku.Dekuji |
bio |
02.01.2009, 08:34.56 | |
RE: Parabola Maximum E-85 multifocustahle antena umi prijmout signal DigiTV,a nemaji ji pouze v Omku...Pokud Te zajima i neco vic,tak na ni muzes spolehlive prijimat signal z druzic Intelsat 1w a Astra 23,5e najednou.Ma nekolik nectnosi:je zelezna,ledabyla povrchova uprava.Ma pomerne slozite idealni nastaveni bez mericiho pristroje.V amaterskych podminkach doporucuju pouzit dva prijimace se dvemi Tv.Je treba nastavovat oba konce lyziny najednou/kopirovat orbitu/.Nastavuji se tri uhly:azimut,elevace a skev direktoru. |
Saxon |
02.01.2009, 09:01.31 | |
re :Souhlas se Saxonem,alespoň ten hliník bych u ní přivítal.Ale so se týče funkčnosti tak je dobrá |
lubbik |
02.01.2009, 09:27.54 | |
RE: Parabola Maximum E-85 multifocusU krku anteny,v miste ohybu barva se pravidelne, samovolne odlupuje.Cely korpus a veskery nastavovaci casti bych uvital pozinkovane.Direktor vem cert.V ohnisku na tom je jako 80cm ofsetka,na krajich/rozsach cca 30st/jako poctiva 60cm ofsetka,nebo o neco vetsi. |
Saxon |
02.01.2009, 13:02.13 | |
RE: Parabola Maximum E-85 multifocusPodľa mňa sa to ladí celkom dobre. Merací prístroj je ale podľa mňa nevyhnutný. Naladil som ich zatiaľ pár so stredom na 13 E a fungujú veľmi dobre. z hliníka sa takéto mohutné antény moc nevyrábajú (to je prípad aj toroidu). Samozrejme, že je možné ladiť aj bez meráku, avšak odhadujem predĺženie času z jednej hodiny na 5 dní. :)) |
disdzo |
04.01.2009, 13:28.01 | |
RE: Parabola Maximum E-85 multifocusMám ji dva roky - zatím naprosto bezproblémová parabola. I přes to, že je ocelová, zatím žádné příznaky koroze. Měřák je zbytečný :-) a není ani potřeba 5 dní na ladění :-)... Mám tam 6 konvertorů - (při pohledu od paraboly na LNB zleva doprava) Thor, Sirius, Hotbird, Astra, Astra 3, Astra 2. Zaznamenal jsem jediné mínusy - dostupných pouze 5 držáků LNB (jeden jsem si musel vyrobit) a pro současný příjem Astry, Astry 3 a Astry 2 je málo místa mezi konvertory - pro prostřední Astru 3 jsem použil konvertor ALPS ("raketu"). |
yaro |
09.01.2009, 01:34.27 | |
RE: Parabola Maximum E-85 multifocuspět dní ,to musí ladit osel(somár) |
pierrepetr |