27.12.2008, 21:07.01 | |
av receiverChtěl bych se zeptat jestli stačí propojit pc s receivrem hdmi kabelem a receiver s lcd hdmi kabelem, aby fungoval 5.1 zvuk a v lcd měl hd video z pc. Nebo ještě musím použít na zvuk optický kabel? |
cicek |
27.12.2008, 21:11.40 | |
RE: av receiverdrviva vacsina AV receiverov nepodporuje HDMI dekodovanie a preto odporucam optiku. napis typ receivera |
dvbinfo |
27.12.2008, 21:12.23 | |
RE: av receivermyslel som ze funguju iba ako switcher hdmi |
dvbinfo |
27.12.2008, 21:17.46 | |
RE: av receiverNo receiver právě vybírám. Chci ale, abych mohl připojit noťas a mohl přehrávat blu-ray ripy. Hodně receivru už má 3xhdmi vstup/1xhdmi výstup. Myslel jsem, že k receivru připojím sat, notebook přes hdmi a receiver s lcd taky přes hdmi a bude to fungovat. |
cicek |
27.12.2008, 21:21.57 | |
RE: av receiverPokud tvoje mašinka podporuje tyto kodeky ....Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio, DD EX, DTS-ES, DPLIIx, DD, DTS, DTS neo6, DTS 96/24, DD Plus, 7.1 PCM, tak by to mělo přes hdmi jít.Včera jsem se v tom celý dopoledne šťoural, protože ho chci taky koupit a tak mám už trochu jasno. Odborníci nechť mě opraví, pokud radím bludy. |
Jarpet |
27.12.2008, 21:25.48 | |
RE: av receiverAV receiver musi podporovat dekodovanie cez HDMI nakolko standardne rady sluzia iba ako prepinace HDMI. T.j viac HDMI zariadeni ide do AV receivera a jeden HDMI out do LCD.Vyssie rady. Vacsionou napr ES (sony) alebo premium (pioneer) maju uz aj dekodovanie HD audia cez HDMI. V opacnom pripade koax alebo optika |
dvbinfo |
27.12.2008, 21:29.20 | |
RE: av receiverNo a tohle má přesně přístroj, který mi padl do oka.Odkaz: http://www.audioexpert.cz/av-prijimace-zesilovace/sony-str-dg820-s |
Jarpet |
27.12.2008, 21:41.03 | |
RE: av receiverano tento moze. |
dvbinfo |
27.12.2008, 21:49.04 | |
dvbinfoJediné co mi na něm vadí, že nemá OSD na obrazovku, protože mně nebaví na kolenou sledovat displey. To je ale věc názoru a u mně očí. :)) |
Jarpet |
27.12.2008, 21:53.48 | |
RE: av receiverkazdopadne ma zaujimavy dizajn a parametre su ok takze do toho. osobne preferujem sony alebo pioneer (mam z kazdeho kusok :-) sice starsie modely ) to vies obyvacka a spalna moje dve najoblubenejsie miestnosti... |
dvbinfo |
27.12.2008, 22:04.26 | |
RE: av receiverPokud jde i o kvalitní zvuk, tak by to možná stálo za to kouknout i na jiné přístroje, než Sony a Pioneer, jejichž AVrecy asi nejsou stejně dobré jako některé jiné přístroje, co dělají. Denon, Cambridge, Onkyo, NAD, ROTEL, z těch marketových asi nejspíše Yamaha, rozhodně spíše než ty dva...Ale třeba o zvuk v tomto případě tak moc nejde. |
Antonín |
27.12.2008, 22:13.02 | |
RE: av receiverpomer cena/výkon = ONKYO TX-SR 606 |
jarino1978 |
27.12.2008, 22:13.47 | |
RE: av receiverNo o kvalitu zvuku mi až tak moc nejde. Je mi jasné, že na kvalitní poslech hudby by se muselo jít o pár tříd nahoru. |
cicek |
27.12.2008, 22:38.31 | |
RE: av receiverJá tušil, že probudíme "spícího obra" Antonína a že to tak lehce neprojde.Antoníne, když už jste řekl A, tak řekněte taky B. B jsou reproduktory. Pokud AV za 30 připojím na stávající "reprosoustavu alá domácí kino" bude z toho AV za 30 lézt leší zvuk než z toho sony za 10? Švagr to chce přesně takhle udělat. |
Jarpet |
27.12.2008, 22:43.55 | |
RE: av receiverA už jsi ten notebook zkusil připojit k té TV přes HDMI a fungovalo to bez problémů? Pak to možná půjde i přes ten AV bez problémů.. Jinak bývá problém se zvukem po HDMI z PC - ty vstupy na různých AV někdy nepoznají výstup z PC jako signál video a zvuk, ale pouze jako obraz. Osobní zkušenost.. HTPC jsem nakonec musel propojit i optikou s AV, abych dostal zvuk z PC do kina... |
popopepe |
27.12.2008, 22:48.29 | |
RE: av receiverKdyž noťas připojím k lcd, tak hraje vše bez problémů. |
cicek |
27.12.2008, 23:02.13 | |
RE: av receiverReproduktory jsou velmi pravděpodobně nejdůležitější pro kvalitní audio.Kdybych si měl vybrat jestli Pioneer a k němu třeba BW, nebo NAD s reproduktory "zn. Datart", tak bych bezpochyby šáhnul po první variantě. Jsou to všechno ale jenom peníze, u reproduktorů neznám výborný výrobek za levné peníze. Nevím, jak občůrat fakt, že prostě pod nějakých 50kKč za sestavu nic nehraje úplně dokonale. Tedy přesněji nic z toho, co jsem mohl slyšet...třeba nějaká cesta je, o které nevím. Já to zase tak do detailu nezkoumám. Možná snad HECO Victa za 13000 Kč a k tomu nějaký subwoofer, to se mi uchem zdálo docela slušné, ale slyšel jsem to už před rokem v nějakém studiu, a jenom dvakrát, tak mohu podléhat dojmům...Nebo Magnaty Quantum. Z těch cenově dostupných bych mi nevadilo poslouchat snad jenom KEFy. To už je kolem 30 kKč za pět bedýnek, plus k tomu subwoofer, to nebude moc daleko od těch 50kKč, tak jako tak. Ale 40 není 50... Určitě jsou bedny pro celkový dojem i "z kina" důležitější, než zobrazovač, nebo zesilovač. Pokud můžete udělejte si radost pořádným zvukem - a to chce pořádný reproduktor. Je to fajn. U reproduktorů je to skoro jak u diamanantů - čím více peněz, tím lepší zvuk. Narozdíl od mnoha jiných věcí na světě, neutratíte nikdy zbytečně za nějaké šmé. |
Antonín |
27.12.2008, 23:14.49 | |
RE: av receiverSouhlas s Antonínem, až na jednu vyjímku. Celé zařízení (bedny, zesík zdroj signálu a pod.) jsou jenom polovina úspěchu. Ta druhá je prostředí, ve ketrém se to bude provozovat. Poslechnout si BW Nautily za 2 miliony ve studiu - super. Ale doma v klasickém paneláku budou hrát stejně jako šlupky za 5 tisíc. Strašně moc dělá akustika místnosti, někdy víc, než je člověk schopen si připustit. A úpravy místnosti jsou nejenom velmi drahé, ale většinou i hodně nevzhledné. Vždy je to kompromis... |
popopepe |
27.12.2008, 23:38.28 | |
AntonínAntoníne, díky za odpověď.Bylo mi jasné co napíšete, ale to už jste měl napsat napoprvé. Já jsem se včera při výběru nedostal pod 40. |
Jarpet |
27.12.2008, 23:47.03 | |
RE: av receiverasi popopepe má k pravdě nejblíže. Zvláště, pokud člověk není zatížen na koncerty vážné hudby, nemusí uvažovat až tak vysoko. Teoretici akustických úprav tvrděj, že se pozná i rozdíl, je-li na stole dečka či není, nebo jestli někdo z posluchačů otevře pusu. |
Nervoš |
28.12.2008, 00:04.48 | |
RE: av receiver:))) :))) :))) mě jenom zajímá co v těch vytlumenech místnostech s bednama za 50 táců budete poslouchat - jestli bude zdrojem CDčko nebo MP3 nebo AC3 z televize :(((Když si koupíte DJ zesík 2x1200W s příslušnejma basákama tak vás to výjde levněji než prdítko (rozumněj AV resívr s výkonem 7x200W a celkovou spotřebou 150Watt) a chraplátkama na stojáncích 10x10 cm a zvuk bude o pět "P" dál. |
TDB |
28.12.2008, 01:27.41 | |
to AntonínAntonín veľmi si ťa važím za to čo robíš pre nás amatérov čo sa tu chodíme učiť na toto fórum!Tiež už mám svoje roky cez 50!Nemám čas všetko sa ucíť a všetko sledovať, musím aj niečo robíť!Viem ,keď ty niečo napíšeš,tak to máš odskúšanie a nepíšeš nejake bludy!.Prajem ti hodne zdravia a vela trpezlivosti s nami amatermi! Hlavne veľa trpezlivosti ! notna |
notna |
28.12.2008, 07:37.38 | |
K tem bedynkamTez ,docela dobre jsou "postkomunisticke" bedynkyVEF Radiotehnika RRR:) |
hdpe |
28.12.2008, 09:44.20 | |
@cicekJak velkou místnost budeš ozvučovat? Naprosto nezávazně ti doporučím Onkyo HTX-22D a ty tři bedýnky extra, pokud chceš 5.1. Jukni po netu. Koupil jsem si to jako lepší bedýnky k PC. A brada mi spadla na stůl, když jsem to zapnul. Za tak málo peněz to vydává opravdu dobrý zvuk. A věř, že to mám s čím porovnat (DENON 3808, Magnat Quantum). A krom toho to splňuje vše, co chceš. Ale není to na ozvučování tanečních sálů, je to dostatečné pro normálně velké místnosti typu obývák v paneláku. A ještě asi 25 tisíc ušetříš. Vážně si to někde poslechni. |
popopepe |
28.12.2008, 10:17.09 | |
RE: av receiverÚprava místnosti je sice podstatná, ale není to tak, že musíte mít studio, aby bylo něco slyšet. Pokud je na podlaze koberec, před okny záclony a okolo závěsy, a pokud není v místnosti jedna holá stěna ze skla, nebo betonu, tak to nebývá tak horké s úpravou.Výhodný je dřevěný nábytek - nikoliv z dřevotřísky - a dřevěná podlaha. Blbé jsou ty hnusné obývákové leštěné stěny - dřevotříska, sklo, dlaždičky na zemi. Poku budete kupovat bedny za 100kKč a více, tak se odborná úprava vyplatí, většinou je to snadné. Komplikace jsou snad některé výjimečné stavby moderního typu. Mimochodem - dobře normálně vybavená pohodlná místnost mívá docela dobré akustické parametry - je to totiž příjemné i pro obyčejné žití. A jestli někdo žije mezi betonovou a leštěným monstrem, ve kterém drnčí za sklem sváteční skleničky, tak to má docela větší problém, než to, že si těžko bude vybírat reproduktory. |
Antonín |
28.12.2008, 10:36.34 | |
RE: av receiverjednoduse a proste,poslechova mistnost by mela mit vyrovnany dozvuk a pohltivost v celem NF pasmu /20Hz-20kHz/.Koberce,zavesy,zaclony pohlcuji stredy a vysky,dreveny strop,podlaha,nabytek pohlcuji zase basy.Hodne velke zmeny v prednesu basu prinasi i umisteni hlavniho paru ci wooferu.Umisteni blizko v rozich prinasi narust nizsich frekvenci.Idealni pomucka pro laborovani, slouzi generator ruzoveho sumu v reprodukcnim aparatu a nasledna frekvencni analyza. |
Saxon |
28.12.2008, 10:36.40 | |
@AntonínAle jistě, oba asi víme, o čem mluvíme. Ale když si zařizuješ byt, většinou nepočítáš s místem pro optimální rozmístění beden. Tenhle požadavek tak nějak dojde časem. Pak není kam dát bedýnky - regálovky na to aby hrály aspoň trošku slušně dát na stojan - kam je dám, když máme stěnu od stěny ke stěně a ještě by měly být aspoň půl metru ode zdi?? a pod. TV umístěna nejlépe uprostřed stěny, pod ní centr..sakra, kam ho dám, když TV stojí na skříni s pyžamama :-) A co s těma zadníma bednama - kudy budu tahat to stádo kabelů.. apod. Napráskáme bedny do rohu na stojany - a hle, ono ta basuje jak blázen, všechno duní, vlastně tam žádné basy nejsou, jenom hluk...Pak je z toho většinou paskvil, který k poslechu prostorového zvuku má opravdu hodně daleko. Hraje to.. ale majitel se nesmí dostat k někomu do bytu, kdo u toho přemýšlel, a komu to opravdu dobře hraje. A většinou za mnohem méně peněz.. Takže než investovat několik desítek či stovek tisíc korun do nákupu toho, co možná hraje dobře, je oběhnout nějaká poslechová studia, poptat se, nechat si poradit, hledat na netu, najde se zde spousta inspirace - ale to už sem se nechal hodně unést a od původní otázky s HDMI jsem utekli hodně daleko.. |
popopepe |
28.12.2008, 11:38.35 | |
RE: av receiverkdo nemůže investovat 50 a více tisíc a nemusí ozvučit celou místnost, aby z toho měla něco početná famílie, tak není vůbec od věci když se vybodne na celý prostorový efekty a koupí kvalitní sluchátka s kvalitním sluchátkovým zesilovačem. ale to už je takový hodně neobvyklý řešení a ne každý vydrží tři hodiny u filmu přivázanej kabelem k zesilovači s klapkama na uších. odměnou je zvuk, kterej hravě překoná výbornými detaily a vyvážeností nějaký splašený třešňový prkýnka od jama za stejnou cenu a komerční zesík od sony. |
vortimond |
28.12.2008, 11:44.56 | |
vortiKoupils nějakej ten sluchátkovej emplfajr?Jaký používáš klapky? |
Saxon |
28.12.2008, 12:04.59 | |
RE: av receiverkoupil jsem ten pro-ject headbox se II. zdá se dobrej. líbil se mi hned. sluchátka jsem koupil za 5.000 koss pro/4aaat. nejdřív to byl šok. zvuk hodně špatnej - nedynamickej a plechovej. provedení siceodolný, ale samej plast. ale koss takhle vyrábí. high-end měniče zavřený v pouzdrech jak z číny. po 150 hodinách provozu se to zlepšilo k nepoznání (přesně jak někdo radil na fóru head-fi, dát jim hodně času) |
vortimond |
28.12.2008, 12:31.18 | |
RE: av receiverJá Kossy neznam,ale objednal jsem si předplatné S&V s jejich osvědčeným modelem,tak uvidim/uslyšim/.Doma mam starý legendy Senheizery 250 a Bayery 990/neznam příjemnější poslech/,v práci máme výhradně AKG K240/tvrdý monitory/.Akorát u Senzeizeru už ná náušníky uplně na kaši. |
Saxon |
28.12.2008, 12:51.16 | |
RE: av receiverčo sa týka sluchátiek mali by mať 105 db. Pozri parametre. |
oneeeee |
28.12.2008, 12:54.52 | |
RE: av receiverProč? |
Saxon |
28.12.2008, 13:18.50 | |
RE: av receiverMám tu sluchátka Manta mm50 a majú citlivosť 105 db. Zvuk je super - to ako keby som priložil k uchu velkú 100 w bedňu. |
oneeeee |
28.12.2008, 13:26.33 | |
RE: av receiverU sluchátek nižší citlivost snadno doženeš na zesilovači.Pokud Ti jde o práh bolestivosti :))Je jasné,že sluchátka s vyšší impedancí/nad 150ohm/,ti nebudou hrát na každém sluchátkovém výstupu dostatečně nahlas. Mám doma starý Tesly s 8 ohmovými sluchátky,to je nářez na všem,pokud ovšem neni sluchátkový výstup řešen odporovým děličem, z klasického koncového stupně pro bedny. Jde tu o Ohmův zákon,jak jinak... :) |
Saxon |