Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.12.2008, 19:42.26

kluce - vysvetlenie problematiky co je trestne

takze pani a damy (mozno :-) )

existuje tzv sloboda prejavu. ta hovori ze kazdy moze povedat a napisat cokolvek bez toho aby bol postihovany pokial tym priamo neuraza osobnost druhej strany a nenavadza na trestnu cinnost. samozrejme existuje moznost nastavenia pravidiel spravcom a je na vas ci ich akceptujete alebo nie. Kazdopadne pozor na cenzuru.

Otazka trestnosti je v tomto pripade diskutabilna nakolko ten kto to napise neznamena ze to hned pouziva alebo kluc hackol. Ved ja mozem napisat ze ID0211 00 xxxxxxxxxxxxx (len na studijne ucely) a nic som nespravil. Trestne je to u koncoveho uzivatela ktory sa nelegalne pozera na progamy bez riadneho predplatneho. To co sa v poslednom case deje je viac ako smiesne. Jeden sa pyta, druhy odpoveda a treti bananuje :-)... ludia ved existuje google a sraciek tykajucich sa kodov najdete x-pocet. Tak uz s tym prestante.

Inak pred rokom som rad chodil na tento server lebo tu bolo vela dobrych clankov a takisto diskusii. V poslednom case sa to tu ale ubera uplne inym smerom.

Toz moj nazor. Prajem pekne sviatky a vsetko dobre v novom roku.
uživatel
dvbinfo
27.12.2008, 19:43.47

dvbinfo

Ten kto to napise navadza na ilegalne pouzivanie...t.j. pacha trestny cin
uživatel
Blooddog
27.12.2008, 19:48.09

RE: kluce - vysvetlenie problematiky co je tre...

ani neee :-) to ze to napises neznamena ze to niekomu nutis pouzivanie takehoto klucu. je to diskutabilne a ver tomu ze problem v konecnom dosledku ma tvorca a koncovy uzivatel. to ze to napsises je o tom ako to napises. kazdopadne nesuhlasim aby sa to tu zverejnovalo nakolko ako som uz povedal tych sraciek je na nete viac nez dost.
uživatel
dvbinfo
27.12.2008, 19:51.04

tak znovu

zákon 206/2005 Sb., § 4

Přestupky

(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že

a) ...
b) ...
c) přímo nebo nepřímo propaguje jakýmkoliv způsobem nedovolená zařízení.

(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 2 000 000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. b) a c) lze uložit pokutu do 500 000 Kč.

Takže místo "fyzická osoba" si dosaďte parabola.cz, resp. jejího majitele (fyzickou osobu).
uživatel
kubisek
27.12.2008, 19:51.53

@dvbinfo

a dalsi mudrlan ..
hej pocuvaj co keby si nabehol do banky trebars s legalne vlastnenou 9-inou pistolou a len tak ukazal tej babe pri okienku ako pekne mas na nej vrubkovanu rucku ..
rázom do par sekund zistis co je trestne a co nie..
vola sa to skola zivota a tu by potrebovali asi vsetci hladaci na parabole..
nemajte boja od februara zacnite strihat meter.. jar bude sakra tmava Rv
uživatel
Vlado Fogo
27.12.2008, 19:55.01

Vlado, už aby to bylo. A do té doby měnit klíče každých 15 minut.
uživatel
kubisek
27.12.2008, 19:55.19

takze ak napisem:

auto znacky XY ma maximalku 200 km/h, na dialnici ma ist iba 130 ale ked stlacis pedal na pravej strane tak pojdes viac aj na dialnici (text sluzi na informativne ucely a moze byt v rozpore s legislativou danej republiky) navadzam na trestny cin alebo priestupok? :-)

ako som povedal... je to o tom ako to napises, aky je zamer atd.
uživatel
dvbinfo
27.12.2008, 19:57.14

@Vlado

Vlado nestras! Snad od februara nebudes menit tie kody TY? To by bol naozaj koniec! To by uz neslo ani platiacim. :laughing:
uživatel
blik
27.12.2008, 19:58.55

Vlado, kua ved rozmyslaj trochu o odlisnosti toho o com ty pises a tom co ja.

ak by si sa zamyslel tak nenapises legalne drzana zbran a v tom je ten hlavny rozdiel. samozrejme to neni porovnatelne.
uživatel
dvbinfo
27.12.2008, 20:00.07

Tím, že výrobce napíše maximální rychlost 200 km/h zákon neporušuje. Parabola však uveřejněním klíčů "přímo nebo nepřímo propaguje nedovolená zařízení".
uživatel
kubisek
27.12.2008, 20:03.32

ano PARAGRAF

EšTE napíšte §13 A §14 krajna nudza a nutna obrana a miesto sat fora tu bude sudna sien z jednej nemenovanej telky joj boli ma z toho hlava :laughing:
uživatel
koso77
27.12.2008, 20:04.37

@dvbinfo

Ty nechapes, ze admin se tady nebude hrat na pravnika, aby posuzoval, jakym stylem sem neco napises a zda je to v rozporu s tim ci onym... Na to jsou zde pravidla, ktere budes muset respektovat, pokud zde budes chtit prispivat.
Je to neco podobneho jak mas v nekterych uradech zakaz nosi zbran nebo fotografovat. To, ze mas legalne drzenou zbran jeste neznamena, ze s nim muzes vstoupit kamkoliv. A taky se nikdo nestezuje na omezovani pohybu.
uživatel
blik
27.12.2008, 20:06.10

koso77

A jak to s tím souvisí?
Píšu zde pouze fakta k věci. Abych vyvrátil nějaké ptákoviny typu "pro studijní účely" a "odpovědnost koncového uživatele".
uživatel
kubisek
27.12.2008, 20:06.17

Kdyby rumuni zkrachovali tak by jsme si mohli všichni popřát šťastný nový ničím nerušený parabolácký rok :8)
uživatel
slapet
27.12.2008, 20:06.55

@kubisek

Vyborne, presna formulace R^ R^ R^ A jestli se neprokaze, ze jsme tomu chteli zabranit, tak mame problemy. To se ale nestane, z logu webu je videt moje "aktivita".
uživatel
007
27.12.2008, 20:17.49

no agent 007 ale v prvom rade sa treba zamysliet nad pricinou preco to tu tak je. jeden priklad: dostal sa mi do ruk manual od openboxu 820 kde v preklade je priamo odkaz na www.parabola.cz , takze sa necudujme ze preco to tu tak vyzera. V manualy nie je sice uvedene ze tam najdete nelegalne postupy ale drviva vacsina neskusenych ludi ktorym niekto odporucil openbox prave kvoli takymto moznostiam, hned ako uvidia odkaz na tuto stranku tak budu taketo stupidity pisat prave sem.
uživatel
dvbinfo
27.12.2008, 20:42.40

Jo, jasně. Každý z vás tvrdí, že klíče používá na studijní účely. Tím si berete do huby jednu kličku, kterou vyjednal p. Klíma proto, aby u nás s novým zákonem nepadla na hubu kryptoanalýza. Ale když to používáte ve spojení s DIGI, tak je to úplně stejné, jako byste vzali do ruky dlažební kostku, vyflákli výlohu a na celé kolo řvali, že je demokracie, takže si můžete dělat co chcete... Demokracie není anarchie a sledování placené televize načerno není žádné studium, takže už zanechte zcela nemístných a neopodstatněných žvástů o studijních účelech...
uživatel
Louskacek
27.12.2008, 20:47.00

R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^
uživatel
kubisek
27.12.2008, 20:55.27

drvivá väčšina ľudí sú len obyčajný ľudia s IQ húpacích koníkov, ktorým stačí obyčajný FICKO s dediny, ktorý im natrepe, že im to pôjde zadara a navždy a drblí ľudia idú po tom ako baránkovia. Problémy začínajú, keď sa zrazu zmenia kľúčiky a na Open Shitoch musíš meniť FW, ktorý vypína AU. Ale dobre im tak, všetkým sprostým ľuďom a všetkých tých (nevhodné slovo)ov, ktorí to predávajú a montujú, by som poslal do plynu. Prajem im neustále vyzváňanie mobilov a nech ich drbne z toho, aký sú nenažratý. ;P ;P ;P
uživatel
jarino1978
27.12.2008, 21:02.41

suhlasim !!! poznam takych vela
uživatel
dvbinfo
27.12.2008, 21:04.31

nevím pořád co tu řešíte...zkrátka je to zakázaný a šmytec...nerad bych k vůli nějakým sockám, co nemají na Pay TV přišel o tenhle vynikající server...
uživatel
žlab
27.12.2008, 21:11.19

žlab

presne tak...
uživatel
jarino1978
27.12.2008, 21:11.53

Však já to taky nechápu. V kině, divadle, na poště a v bance taky nesmím používat mobil, dokonce to ani není nezákonné, ale nekvičím tam nic o porušování svých práv.
uživatel
kubisek
27.12.2008, 21:14.11

Jarino

na toho Ficka v životě mít nebudeš,Žlab-divil by ses kolik socek to platí a kolik zbohatlíků krade a ještě zas.e.r.o.u tohle forum.
uživatel
spyko
27.12.2008, 21:23.30

spyko

ku ktorým patríš Ty ? :laughing:
uživatel
jarino1978
27.12.2008, 21:26.31

re:Sypko

no, je to taky fakt...ono to přísloví Pod svícnem bývá největší tma platí....ale je fakt, že by se tomu mělo zamezit...tenhle server má svojí úroveň a bylo by škoda, kdyby ho vypnuli....myslím, že ty kody se dají sehnat jinde na pofiderních WWW ale to si každý kdo o to má zájem najde...
uživatel
žlab
27.12.2008, 21:49.22

Žlab

to byla jen unáhlená vypověď,jinak souhlas.Jarino-do toho ti je h....,ale až budeš starší tak se ozvi,k prachům potřebuješ taky rozum./ne mozek,ten asi máš /
uživatel
spyko
27.12.2008, 21:55.50

spyko

vidím, že si stále úprimný. :laughing:
nezmenil si sa... :laughing:
uživatel
jarino1978
27.12.2008, 22:13.03

@dvbinfo

Ale ja o tom vim, ze ten odkaz tam je, ale to je v prekladu od mistniho distribura ne od ukrajinskeho vyrobce !!!!

Takze se obrat na nej nebo na sveho prodejce a tam se ptej proc zrovna tam davaji odkaz na nas web, ale tam je napsano, ze na nasem webu mohou sledovat cituji "vyvoj a zmeny satelitniho vysilani, zmeny presuny programu na jine kmitocty a druzice apod."

O zadnem EMU tam neni ani slovo, ja ten manual mam pred sebeou, takze jestli to nekdo pochopi spatne je to jeho problem ...navic se v tom manuale pise cituji "Upozornujeme, ze vyuziti kterehokoliv zarizeni pro nelegalni prijem a dekodovani je v rozporu se zakony."

Tohle se neda nepochopit pro normalni lidi co umi cist ! Takze tady problem opravdu neni, zkus se vice zamyslet a prijed na to ze je o lidech, kteri chcou neco zadarmiko.
uživatel
007
27.12.2008, 22:35.48

kody

Kdyby se ptali na kody rumunské platformy digi tv,tak by banány nelítaly ze stromu pořadatele
uživatel
korkoran
27.12.2008, 22:46.17

korkoran

inteligentné, naozaj :))) :))) :)))
uživatel
jarino1978
27.12.2008, 22:53.51

Tak mne by toto forum vobec nechybalo. Myslim ze ziadna noramlna rada tu uz nejaky ten rok nepadla. Len same osocovanie, posielanie ludi na google a blbe diskusie o legalnosti/nelegalnosti zverejnenia keys.
uživatel
Billysk
27.12.2008, 22:58.38

@spyko
Chudej nekrade protože kdyby krad tak si už nakrad a je bohatej. :))) :))) :)))
uživatel
TDB
28.12.2008, 00:03.50

Billysk

No on ten hlavní důvod je ten, že SAT příjem řeší čím dál víc obyčejných lidí. Já, když jsem před lety začínal, poctivě jsem si všechno přečetl, začal jsem od ABC, jak se co řeší, jak co fuguje. A až mi nebylo něco jasné, tak jsem se jasně zeptal. Teď posledních několik měsíců je to samé kde naladím JOJ Plus, jestli funguje astra 19.2, digi dejte keys, KO, OK, TMA. Mám primitivní dotaz, který ani neumím pořádně položit a protože jsem laik a vůbec tomu nerozumím, okamžitě mi někdo poraďte.
S tím se ale bohužel asi nic dělat nedá.
:lookaround:
uživatel
kubisek
28.12.2008, 00:59.37

O čem tady diskutujete,nejde o svobodu,nebo demokracii,jde o pravidla,která si může nastavit provozovatel jakéhokoli zařízení i této diskuze.Kdo s těmito pravidly nesouhlasí,ať sem neleze.Jedu do bazénu,je tam nápis "skákat do bazénu zakázáno",mám dvě možnosti,neskákat a příště jedu jinam,nebo skočím a jsem vyhozen.Hezkou noc přátelé.
uživatel
pierrepetr
28.12.2008, 01:02.32

@kubisek

Správně! Kódy měnit co 15 minut (ale do týdne pořádnej soft s AU) :))). Osobně chápu admina, že nechce přijít do maléru, ale nebudeme si nalhávat, že kdyby pominuly všechny možnosti "studijního" příjmu, tak to tady tak nějak budou moci zavřít. Nemám statistiky návštěvnosti od dob Gold karet a DS9 (tehdy to bylo i s internetem horší), ale řekl bych, že dnes je to proporcionálně mnohem horší (ano, je jiná doba) a v případě konce EMU (ono vždy asi něco nepodstatného pojede) se diskuse omezí na nastavení azimutu a elevace (v lepším případě jestli je lepší plazma, nebo LCD ;P ). Myslím, že mnoho těch, co teď řvou ať už konečně padne EMU si potichoučku sdílí něco na svých linuxových přístrojích a další co řvou ať to padne jsou naštvaní z toho, že to musí platit. Jinak pohoda - web mám rád, že za vkládání klíčů je ban, to je jasnačka, ale občasná informace "mezi řádky" a navedení jinam by nemělo být na škodu. Né ať to 007 pochopíš nesprávně - nechci provokovat, jen mi je trochu na blití z toho přílišného pokrytectví. Pěkný zbytek roku všem.
uživatel
gaston
28.12.2008, 06:43.47

Jo, normální je nekrást. Mnozí z vás si to ještě neuvědomují. :((
uživatel
Jurin
28.12.2008, 11:01.31

Jenže "ryba" smrdí od hlavy.......
uživatel
host.a
28.12.2008, 15:25.03

@kubisek a pár poznámek

Pokud už tu uvádíš pokuty za použití nedovolených zařízení, asi bys měl taky uvést, co jsou to ta "nedovolená zařízení". Který zákon u nás nějak omezuje pasívní nakládání s elektromagnetickým spektrem? Nebo, že by to snad bylo porušení poštovního tajemství? Ale to by už nebyl přestupek. Který zákon zakazuje uvádět na webu sekvenci znaků, která nedává významový smysl? Kolik asi slov v tomto příspěvku jsou hesla k účtům obhospodařujícím tajné informace? Co asi uděláte se stokorunou, která leží na ulici? Předpokládám, že ji žádný z vás ležet nenechá a taky ji nikam nepůjdete odevzdat. A dali byste ji třeba nějaké nadaci, o které ani netušíte, jak je financovaná?

Chápu, že se majitel serveru jistí proti případným postupům represivních složek, protože se neumí dostatečně bránit proti jejich zvůli, která dovede život značně znepříjemnit. Někdo jezdí 30 i tam, kde je povoleno 50. Ale uvažte, co ty represívní složky zmohou, když ani nechápou, co znamenají kapříci, či pět na stole v českých a zaměstnanci nejvyššího státního zastupitelství mají styky s mafií, ale proč by vlastně rezignovali, když to není v zákonech dostatečně podchyceno? Ale něco přece jen zákony zmohou - udělat bububu na lůzu, která se zalekne, drží hubu a občas si postěžuje v hospodě. U webových serverů to bude daleko prostší, tam stačí pohrozit zastavením objednávek reklamní plochy. Pokud jde o prachy, musí svoboda slova a demokracie stranou...

Žiju v přesvědčení, že krást se nemá, ale jako programátor se příliš nemohu bránit tomu, že někdo můj software ukradne a policie mne vůbec neochrání. S tím už se nějak smířím. Ovšem zloděje ze mne udělaly "ochranné svazy" a kdejaké jiné spolky, které vybírají výpalné za to, že "případně mohu" něco někde zkopírovat na flashku nebo disky, které jsem si koupil... A když už po mně chtějí 25% z ceny média, tam mne přímo láká zajít si s kamerou do kina a udělat si tam legální kopii díla, za které jsem řádně zaplatil :-).

Kdo klíče chce, ten si je najde jinde, kdo nechce, ten je nehledá, tak o co tu vlastně jde?
uživatel
P.C:
02.01.2009, 17:00.05

Ahoj pánové ale ale buďme rádi že to zatím jede až to nepojede tak tu zase budete naříkat že to nejde.Kdo hledá klíče tak je najde a těch pár co to tu hledají jsou asi neschopní si je najít je pořád plno odkazů kde jsou.Já to mám taky na EMU a myslíte že na to čučím pořád ale vůbec ne vždyť v té televizi nic není mám sice výhodu ale ne sám je tu pozemní digitál a mě ty 4 programy stačí i když je jich tam víc.Je to můj názor ale lepší než sedět u telky je lepší něco dělat jestli teda máte i jiný zájmy.V létě na telku není čas akorát tak v zimě je to ale můj názor ahoj.
uživatel
kanon
03.01.2009, 22:03.43

Re:dvbinfo

dvbinfo...má pravdu ,je to tu naozaj o niečom inom...
uživatel
papa7