Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.12.2008, 10:34.32

KUPA PRIJMACA

Aky prijmac najlepsie zakupit pre skylink kartu? dakujem
uživatel
tomas1254
23.12.2008, 10:37.59

No prece ten muj!

DreamBox 800 :))
uživatel
chocholos
23.12.2008, 10:41.39

RE: KUPA PRIJMACA

..do tych 4000sk!
uživatel
tomas1254
23.12.2008, 10:43.04

Topfield 6000CR - 1x Cryptoworks ake mate skusenosti?
uživatel
tomas1254
23.12.2008, 10:54.19

skylink bude po novém roce přidávat nějaký hd programy. jak dlouho plánuješ takový sd resívr mít. abys za půl roku nekupoval zase další
uživatel
vortimond
23.12.2008, 11:11.46

ten prijmac je pre mojho znameho jemu budu stacit programy aj tie co tam su.
uživatel
tomas1254
23.12.2008, 11:23.52

vortimond

ani sa necudujem, ze po citani podobnych blbin tu a na inych forach su ludia zblbnuti, kupuju dreamboxy 800 a ipboxy 9000 a nasledne potom aj sklamani z jedneho aj z druheho

PS: este stale na vsetko potrebne uplne postacuje ipbox 250 s 80 GB HDD
uživatel
jozef BA
23.12.2008, 11:45.53

mám za to, že přijímač se kupuje minimálně na dva roky (než skončí záruka). za jeden rok bude vysílat v hd dokonce i Česká televize. a to už je co říct
uživatel
vortimond
23.12.2008, 11:57.52

ak to pojde tak ako nova hd v priebehu poslednych tyzdnov, tak to ozaj je co rict, nehovoriac o tom, ze pribudne len jedna alebo dve stanice v HD :)
uživatel
jozef BA
23.12.2008, 12:14.27

/to už je co říct/ neznamená v češtině že to bude něco úžasnýho, ale že celá věc se pohne za tu dobu až tak daleko, že ani čt už nezůstane jenom čistě v sd kvalitě.
uživatel
vortimond
23.12.2008, 14:39.53

1. Linuxový přijímač není pro každého, přesněji nastavení linuxového přijímače potřebuje cosi vědět a znát, pak už provoz je úplně pro každého.
2. Linuxový přijímač má smysl výhradně pro užití vzdáleného přístupu ke kartám. Jinak jsou levnější a uživatelsky přívětivější zařízení se stejnou funkčností.
3. Většina laiků linuxový přijímač nikdy nenastaví tak, aby byl bezporuchový, nepadal, netuhnul, proto jsou pak nespokojeni. Ale to není chyba přijímače, ale jejich neznalost. To se týká i 90 procent problému s HD NOVA.
4. Pro průměrnou domácnost s rozumnými lidmi je HDTV přijímač už normálně použitelný a využitelný. Kdyby jenom NOVA HD, Eurosport HD, Brava HD, ORF1 DH, Anixe HD, Arte HD, Eins Festival HD, Astra HD, tak už to stojí za to. A to nemluvím o dalších dostupných s určitým nevelkým úsilím.

Koupit si ovšem každý může, co uzná za potřebné pro sebe. To je hlavní věc.
uživatel
Antonín
23.12.2008, 16:19.46

Tak to je skutočne neodolatelná ponuka :
"NOVA HD, Eurosport HD, Brava HD, ORF1 HD, Anixe HD, Arte HD, Eins Festival HD, Astra HD"

Aby návšteva a sused videli na vlastné oči HD , treba si kúpiť HD receiver hneď...

A to sa oplatí !
uživatel
P 222
23.12.2008, 16:41.44

Průměrné domacnosti a že jich znám několik desítek, řeší jestli dvb-t nebo dvb-s. O nějakém HD nemají ani tušení. Znám domácnosti co si koupili full tv a na ni sledují digi. Kolik průměrných domacností ovládá jazyk, aby plnohodnotně sledovalo zahraniční vysílání. HD vysílání je pro průměrnou domácnost otázkou několika let.
uživatel
juvla
23.12.2008, 17:22.01

Zase musím dát Antonínovi za pravdu. Je třeba jen vzít v potaz, zda koupě HD resívru je pro tazatele finančně únosná.
Jinak z technického hlediska rozhodně HD, pokud je v dodině HD televizor, či v blízké budoucnosti bude.
Už teď to stojí za to a za rok to bude skoro normálka ;)
uživatel
Nervoš
23.12.2008, 17:22.53

.... pokud je v rodině HD televizor ....
uživatel
Nervoš
23.12.2008, 17:48.38

Pro pastevce ovcí je skutečně neskutečně výhodnější si koupit nové nůžky na střihání vlny.
Ale to (doufám) není průměrná česká domácnost s rozumnými lidmi. (Prosím číst všechna slova, truhlíků se to prostě netýká, ti by zatím měli šetřit na DVD rekordér, zlaté konektory na kablíku a k tomu nějaký multifeed.)
uživatel
Antonín
23.12.2008, 18:43.58

Průměrná česká domácnost (myšleno vkusem pořadů)je stejně nesmyslné měřítko,jako průměrná mzda.Nikdo neví koho se týká a drtivá většina ji nemá a nikdy mít nebude.Rozumný člověk přece nevyhodí peníze za značně předražené zařízení,které ať to někdo nerad slyší,prostě nevyužije :-/ Pokud dnes koupím SD příjmač za trojku,tak za rok se můžu těšit na nový HD přístroj,který bude o tuto částku levnější :)
uživatel
martin5
23.12.2008, 19:48.35

Když počkáš deset let, tak budou nejspíše i bazaru úplně za pusu...
HD příjem je jiná třída, je to dost podobný rozdíl, jako mezi černobílým a barevným vysíláním.

P.S. Největší legrace je diskuse lidí, kteří usilovně píší o něčem, s čím nemají sebemenší zkušenost. Kathrein 910 se prodává už okolo 8000 Kč a mohu prohlásit, že s AAF 2.0e, mboxem nebo mgcamd, externím USB diskem poskytuje spolehlivou funkci včetně HD PVR i velmi laickým uživatelům. Řekl bych, že rozdíl v ceně oproti podobně vybavenému SD přijímači není ani 4000 Kč. Dtto Vantage nebo něco jiného, Jestli to za tyto peníze komu stojí čekat rok, nebo tři, než uvidí na své televizi obrázky v HD, to nevím a je to každého věc.
Rozumná průměrná rodina asi už nemá CRT televizi...abychom definovali, co to tak asi je a to měřítko nebylo nesmyslné.
uživatel
Antonín
23.12.2008, 20:44.06

Proč zrovna deset roků,to už tam vážně nic nového v HD nedají :O Totiž jedna věc je mít zažízení,které je schopno zozrazit obrázek první třídy a druhá jej tam poslat.Bohužel pro vkus mojí rodiny není v nynější HD nabídce programů vůbec nic schopného,stejně jako v moderním umění Rv
uživatel
martin5
24.12.2008, 01:24.13

antonin

to si nejak opat strelil vedla ne?? :)))

vraj:
"Rozumná průměrná rodina asi už nemá CRT televizi"

ty kde zijes moj?? :)))
uživatel
jozef BA
24.12.2008, 01:36.45

...

"3. Většina laiků linuxový přijímač nikdy nenastaví tak, aby byl bezporuchový, nepadal, netuhnul, proto jsou pak nespokojeni. Ale to není chyba přijímače, ale jejich neznalost. To se týká i 90 procent problému s HD NOVA
"

nie, par linuxovych boxov mi uz za tie roky preslo rukami a na rozdiel od sd dm 5620, alebo ipboxu 250 sa ani dreambox 800, ani ipbox 9000 nezdrzal u mna viac ako tri dni

4. k tej ponuke:

"NOVA HD, Eurosport HD, Brava HD, ORF1 DH, Anixe HD, Arte HD, Eins Festival HD, Astra HD",

ktoru akoze podla teba pozera priemerna ceska rodina, uz fakt nie je co dodat :)
uživatel
jozef BA
24.12.2008, 08:52.48

Rozumná průměrná česká rodina je definována jako rodina, která už nemá jako hlavní zobrazovací jednotku CRT.
To je moje definice pojmu. Asi to je asi moc komplikovaná logická struktura - s definicí nic nenaděláš - když v Paříži definovali metr kusem tyčky, nemůže se ti zdát krátký.
Mimochodem si myslím, že to platí i ve statistické praxi. Podporují mne v tom závěru i počty prodaných zobrazovacích jednotek a počty absolventů VŠ. Ale tady je to použito jako definice - terminus technicus.
Žiju v Česku.
A docela se mi tady líbí, jsou tady poměrně chytří lidi.
uživatel
Antonín
24.12.2008, 13:56.12

Teda pánové,vy máte ale starosti. Vy opravdu někteří věříte tomu že většina lidí ví co to je HDTV? Já jsem už x kompletů nainstaloval ale TV pro HD vysílání jsem neviděl u žádné této montáže. Já sám mám televize tři a všechny jsou CRT 55 cm a nevidím absolutně žádný důvod abych vyhazoval peníze jednak za HD televizor a jednak za HD přijímač. Opravdu tyto peníze raději vrazím do úplně jiných věcí než do nějakých beden. A myslím že takto uvažuje asi většina lidí,jsou i jiné věci než televize.
uživatel
BIDLO
24.12.2008, 16:03.19

jj, moje slova
uživatel
juvla