Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.12.2008, 15:04.09

Instalacia na stenu balkona,vyhlad ponad zabradlie

Zdravim,

chystam sa instalovat parabolu na balkonovu stenu, aby bola v zavetrí. Balkónová stena sa zužuje smerom nahor, preto je výborný výhľad. A logicky chcem držiak nainštalovať čo najnižšie, aby ju stena pred vetrom chránila čo najviac.
Problémom však je zábradlie.

Preto sa pýtam, môžu byť LNB na parabole vo výške vrchnej časti zábradlia ? Alebo príp. aj nižšie ?
Kedže Elevacia je u mna cca. 34,41°
uživatel
Maxxes
22.12.2008, 17:45.08

RE: Instalacia na stenu balkona,vyhlad ponad z...

samozrejme najistejšie,ked to nič neprekryva.... R^ :)
uživatel
mat
22.12.2008, 22:44.28

Ačkoli přesně nerozumím tvému problému, doufám, že chystáš instalaci sestavy vč. LNB mimo lodžii (balkon) tj. před zábradlí. Pokud chceš sestavu umístit do nějaké kritické polohy, musí konzola umožnit tuto polohu upravit pro nutné dobré nastavení.
uživatel
knawi
23.12.2008, 01:13.47

Viem ťažko sa to vysvetluje bez obrázku.
Takže tu pripájam fotografiu mojej bytovky. Sorry za horšiu kvalitu :)

http://img57.imageshack.us/my.php?image=instalaciald9.jpg

Chcem Multibeam E-85 s 6 LNB osadit na bočnú stenu môjho balkóna, aby som ju chránil pred silným vetrom a čiastočne aj dažďom. Mám dva balkóny, takže ten meter, čo mi ubudne mi chýbať nebude.
Len ju chcem umiestniť čo najnižšie, lebo stena sa rozširuje smerom dole. Takže dole bude viacej chránená. Ale problémom je zábradlie.

Pre úplnosť, ak pozerám z balkóna, tak parabola aj s LNB bude pred zábradlím.

Myslím si, že LNB by mohli kľudne aj vo výške vrchnej časti zábradlia. Nakoľko parabola je natočená cca. 34° nahor.

SAXON, mohol by si sa prosím tiež vyjadriť, čo si o tom myslíš :))
uživatel
Maxxes
23.12.2008, 09:29.18

Ta fotka bohužel nedává realistický obrázek o prostorovém uspořádání balkonu ani nevíme světové strany :(

Co se dá říct: anténa musí být tak, že zachováš přímý výhled na satelity - takže zohledni jak elevaci tak azimut signálu pro všechny LNB.
uživatel
FrBoc