Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.12.2008, 17:45.53

lnb

zdravim vas,mam otazecku,,, je mozne aby reset prijmace znicil lnb? konkretne lnb pro 4 prijmace.vystup lnb ne kterem probehl reset v momente kdy jsem chtel otevrit slozku biss klicu na diablu. po automatickem restartu prijmace se jiz signal neukazal a samozrejme nic nehraje.na ostatnich trech vystupech lnb vse v poradku. je mozne ze prijmac pusti do lnb pri restartu vetsi mnozsti proudu nez je v norme? je nejaka ochrana na lnb proti poskozeni? dekuji za jakekoli informace a zkusenosti..
uživatel
john1
20.12.2008, 18:00.51

RE: lnb

Najprv poprehadzuj káble ,tak zistíš , kde je chyba.
uživatel
oneeeee
20.12.2008, 18:14.48

lnb

ja vim kde je chyba,je jasne ze jeden vystup na lnb je pryc,ale proc se tak deje to nevim.uz se mi to jednou stalo kdyz jsem byl na dovce ,,po navratu jeden vystup na lnb twin nesel,,,myslel jsem si ze mi deti kopli balon do paraboly ale asi jsem jim krivdil. a opet to udelal tuner B.jen nechapu proc se tak deje kdyz vse maka jak ma cely rok a najednou je vystup z lnb odkouren,zrejme..
uživatel
john1
20.12.2008, 19:43.02

velmi nepravděpodobné, spíše to bude něčím jiným.
postupně je třeba zkoumat.
uživatel
Antonín
20.12.2008, 20:40.54

Přijímač sám od sebe proud nepouští,to spotřebič/LNB/ si ho odebírá.Jediné či by ho mohl odstřelit, je vyšší než přípustné napájecí napětí/18V/,či nějakým elektrostatickým výbojem.LNB zas neni taková sračička,která by toto nevydržela.Spíš bych to viděl na nějaký skrat na přívodním koaxialním kabelu.
uživatel
Saxon
20.12.2008, 21:11.28

ToSaxon

Skrat na koaxe,by snáď nezničil LNB,možno tak prijímač (tiež málo pravdepodobné).
uživatel
Rasto
20.12.2008, 21:22.47

Když myslíš,já si tak jistý nejsem.
uživatel
Saxon
20.12.2008, 21:51.22

Zkrat na přívodu LNB nevydržel, je to můj čerstvý zážitek. Šroub, delší než měl být, roztrhl při otáčení F konektor vývodu z motoru. LNB přestal fungovat a Saxon mě teď vlastně vysvětlil, čím to bylo. Díky.
uživatel
knawi